Enodnevni izlet

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

tema odprta - 27. feb 2013 9:40 | ogledi: 7.393 | odgovori: 4

Mi bi se jutri odpravili do Benetk oziroma je to bolj moževa želja. Pa me zanima, če je zdaj sploh kaj turistov, ko je tak letni čas. Razmišljali smo tudi, čer bi šli v čokoladnico Zotter v Avstrijo, pa so tam poplave.

Imate še kakšne predloge, kam bi lahko šli za en dan in da se ne bi zakopali v kak sneg.

 

Hvala in lp.

Malčica

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. feb 2013 10:19

V Benetkah so turisti vedno, na še tako turoben decembrski dan, kaj šele zdajle, ko se je dan že kar opazno podaljšal, vreme bo tam jutri sončno in relativno toplo,razstavo Salvadorja Dalija se pa tudi splača obiskat. lp, proxima

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

27. feb 2013 10:28

Benetke so vedno aktualne.

Če je turistov manj je samo prednost :).

 

Mogoče bo kakšna stojnica manj,vendar boš pa zato se lažje sprehajala.

Tudi temperature so malo bolj sprehajanju primerne kot pri nas.

 

lp

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. feb 2013 14:25

V Benetkah bo cort sonček - ker ljudje so tudi v megli (takrat se pa res bolj malo vidi) tam. Zimske Benetke v soncu so itak bonus, ker je bistveno manj turistov in boste vsaj doživeli sentiment kraja.

Je pa pametno, da na kakšni boljši bencinski črpalki (ker ne vem, od kod ste, jaz take stvari kupujem v Konzorciju, kupite zemljevid Benetk, ker so tam lepo označena parkrišča in to, katere proge ladij grejo kam), da boste potem vsaj vedeli, kje ste.

Vendelina jr.

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

1. mar 2013 11:09

No, da se vam javim po prečudovitem dnevu v Benetkah. Imele ste prav. Prečudovito. Šli smo z avtom vsa familja, 5 članov, do Mester, tam parkirali pred železniško postajo in z vlakom šli do Benetk. Tam pa lepo peš po sončku do Markovega trga in Bazilike. Zgubit se ne moreš, ker je lepo označeno. Je pa nekaj, na kar se moraš psihično prej pripravit. V wc so tarife 1 eur na osebo, našli smo samo 5 klopic kamor se lahko usedeš brez da kaj naročiš, cene hrane in pijače so zelo turisične, beri visoke, zato smo imeli sabo vse, za pit in jest. Sladoled je bil še po normalni ceni. Zelo slabo znanje angleškega jezika, sploh na ulici. Nismo našli za nazaj najkrajše poti do železniške, pozabili pa smo, kako se reče po italijansko. Starejši ljudje so imeli na ramenih kar zložljive stolče, pametni pač. In ne znam si predstavljati, kako je 15. maja, ko je sezona na vrhuncu. Delala sem se norca, da bomo edini turisti v Benetkah, pa je bilo že kar gosto, a ne sile. 

To sem hotela samo povedati kot informacijo, če bi kdo zavil v Benetke, slikice priložim kasneje, če so uspele.

Malčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti