Barva kuhinje

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

tema odprta - 25. feb 2013 20:41 | ogledi: 15.643 | odgovori: 38

Prostor bo povezan z jedilnico in dnevno sobo, zato bodo tla po celotnem prostoru v isti barvi lesa, kar se mi zdi pomemben podatek. Nekaj so namreč kuhinje v katalogih, kjer so tla zelo ujemajoča s kuhinjo, nekaj pa je potem ista kuhinja na domačih tleh.  

Všeč nama je: 

- rdeča kuhinja+pult iz imitacije lesa, kaljeno steklo v svetli barvi, manj izrazit vzorec, bež stena

- barva vanilije+pult v lesu, kaljeno steklo v ?? barvi, stene??

- bela kuhinja+ bolj v črnem pult + kaljeno steklo -mogoče kakšni vzorčki v rdečem, rdeča stena

-??

Ponudbe je ogromno, zbira je zelo težka, zato me zanimajo vaše izkušnje glede OBČUTLJIVOSTI in glede kombinacij barv z drugimi elementi - jedilnica, pohištvo dnevne sobe, sedežna ipd.. Ali je res, da se na belih kuhinjah ne pozna vse tako, kot mogoče dajejo vtis bele kuhinje? Želja je imeti svetlo sedežno in za njo toplo zeleno barvo, ostale stene verjetno krem, joj, sej se ti zmeša, toliko je možnosti, ampak da ne bi bilo prenatrpano vse skupaj....

Mnenja, predlogi, izkušnje?

Hvala!

tanyči

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. feb 2013 21:35

Naj ti v kateri od trgovin, kjer izbiraš, lepo vse iztišejo, v barvah kot tu sprašuješ ali še drugih, pa si boš lahko v 3D ogledala, kako bi bilo videti oziroma boš dobila pravo predstavo. No, tako bi jaz naredila.

 

Tu ti lahko kdo marsikaj napiše, a ne vemo, kakšne so mere tvojih prostorov, razporeditev oken, vrat oziroma prehodov, velikost prostora, koliko je naravne svetlobe, višina sob ... vse to je pomembno tudi za izbiro barv.

 

 

 

mamamia

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

25. feb 2013 21:36

Jaz ti bom napisala nasvet moje mama, ki je arhitektka (se je že v penzijonu, ampak vsej žlahti, kateri je kdaj kaj zrisala, še sedaj deluje pohištvo sodobno): Vsekakor bi izbrala čimbolj klasičen model- v smislu, da je večen. Vtipkaj v googla (slike) contemporary kitchen. Kuhinjo opremljaš verjetno za daljše obdobje, zato je dobro, da trezno razmisliš, kaj bo večna klasika. Od tvojih, bi izbrala vsekakor vaniljo (meni je všeč npr. od Ikee Adel). Kar se tiče barve sten, ti ne morem svetovat, brez da bi poznala prostor. Ker je pomembna velikost prostora, okna... vsekakor v kuhinji ne bi rabila nobenih vzorcev- danes zgleda super, čez dve leti te boli glava. Rdeča kuhinja je zelo pogumna izbira. osebno imam raje lesene kuhinje in ne barvane. Moja žlahta je dve leti nazaj dala vijola kuhinjo, zadnji krik mode. mene zaboli glava, vedno ko pijem pri njih kofe. Ne se mi smejat, ampak jaz opremljam tako, da začutim pohištvo. npr.ko smo kupovali sedežno, sem si jo zamišljala, kako gre v prostor-in sem takoj vedela, da bosta pasala samo dva modela od dvajsetih. Pri opremljanju kuhinje daj na prvo mesto samo funkcijo kuhinje, šele potem razmišljaj o sedežni in podobnem. 



emalisej

Sporočilo je spremenil(a) emalisej dne 25. 2013 21:37

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. feb 2013 7:37

Res je, pri opremljanju prostora velja poslušati interieriste in hkrati tudi začutiti kose, drugače se zelo veliko denarja vrže v napačno.

Glede rdeče: Kupi si rdeče čevlje, ližnerijo, rdečo obleko.....in tu končaj.

Ni rdeča barva za v kuhinjo (je pa super barva s katero v razstavnih in prodajnih salonih kuhinj in kopalnic nategujejo zmedene potrošnike).

Vendelina jr.

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

26. feb 2013 8:23

punce, hvala za odgovore. sej sem risala v nekem kitchen planerju, pa mi ne uspe slikce pripet, ampak me zanimajo še vaše IZKUŠNJE.  :) res je treba gledati za nekaj let naprej, zato sedaj razmišljam bolj v nevtralnih barvah pohištva, stene pa lahko na 5 let prepleskaš pa je...

še nekaj, kako se obnesejo BELE KUHINJE? Kako je glede občutljivosti? Kako se obnese temen pult - ala granit?

tanyči

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. feb 2013 8:47

A kako se obnese kaljeno steklo v kuhinji te pa ne zanima? Ker sama ga imam, pri meni je šlo brez lepljenja na steno, drži ga samo silkon (spodaj), ker mojster je rekel, da zna biti problem, če je treba steklo na steno prilepiti, se namreč zna zgoditi, da bo fototapeta, ki je z notranje strani nalepljena na steklo, pričela odstopati od stekla in bo zadeva postala grda.

Seveda ti to povedo mojstri, katere poznaš, navadno so v salonih o tem tiho. Moje lastne izkušnje. Kar se pa izbora vzorca tiče, sama sem hotela imeti enobarvno zadevo, pa me je brat prepričal v čisto nekaj drugega in zdaj zgleda tako:

 

Vtičnico bom zamenjala, mi tale belina zdaj nekako ne paše v kontekst.

 

 

 

 

 

Loni Makaroni

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

26. feb 2013 9:02

Tanyči, tudi jaz imam željo po rdeči kuhinji, pa me je strah, da se je bom prehitro naveličala. Imam pa svetel prostor, 2 okna, in je ravna v dolžini 3,80. Dala pa bi rdeče elemente samo spodaj, pult bi bil v temnejšem lesu, zgornje omarici bi bili samo dve v beli ali kaki drugi barvi, spredaj pa mat steklo, hladilnik bi bil prostostoječ v nasprotnem kotu. Ne vem pa, kako bi povezala kuhinjo, ki je posebej, z jedilnico in dnevno sobo, mislim barvno.

Z zanimanjem bom brala vaše nasvete, kajti to je projekt, ki me upam, kmalu čaka.

Malčica

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

26. feb 2013 9:05

Kaljeno steklo sedaj menda lepijo po celem.

tanyči

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

26. feb 2013 9:13

Malčica! Zato sm objavila to temo! :)  Sedaj razmišljam tako: izberem bolj nevtralno kuhinjo - vanilija, mogče bela - če me prepričajo,da ni tako grozno občutljiva(?) + kaljeno steklo v kakšnih neopaznih krivuljah - ne prehud vzorec in pa pika na i: preostanek stene, ki je še viden izven elementov v rdeči...  le na glas razmišljam :)

 

 

tanyči

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

26. feb 2013 9:21

Moje izkušnje: Bele kuhinje so lepe, elegantne. Nudijo nešteto možnosti za kombiniranje. Lahko se igraš z barvo okrasnih ali (in ) uporabnih predmetov.

Bi pa posebej poudarila izbiro barve pultov, na materiale se ne spoznam. Izberi take, kjer se ne bo poznal morebiten prah kje ob robu, kakšna drobtinica, ki se zelo rada skrije ob brisanju, kakšne mucke od "visokokvalitetnih" krp, morebitna manjša poškodba... Se pravi, ne bi izbrala povsem enobarvnega, ne čisto temnega in ne zelo zelo svetlega.

pirnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti