Nekaj besed o rio de janeiru

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. feb 2013 18:30

Meni se zdi, da boš ti začel kikirikat od vse tiste koruze......

 

In koliko časa te bomo moral še fehtarit za fotke iz sambadroma in tvoje karnevalske oprave??? 

Ognjič

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. feb 2013 19:48

Finta je v tem, da me je kar malo strah za tegale študenta. V Rio lazi ravno takrat, ko je absolutno največja gneča, ko "mentalno normalni" domačini pobegnejo IZ mesta in ko je seveda daleč največ kriminala, ko po večini ostane neraziskan. Sem mislila, da gre kao mimo Ria in bo za karneval kje drugje. Kar ne morem "verjamet". 

 

Vanja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

10. feb 2013 21:05

Ognjič je napisal/a:

In koliko časa te bomo moral še fehtarit za fotke iz sambadroma in tvoje karnevalske oprave???

Ognjič

Zna bit, da se je zataknilo pri pogajanju z Momotom

lp

mzm

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. feb 2013 0:37

Še nekaj fotografij.

pes lastnika hostla je usekan na sadje, pravi, da lanski let ni dobil niti enega sadeža manga ( raste na dvorišču ), vse je pes prej pojedel. Na sliki je lubenico ( poje vse, in zeleno beli del )

vhod v nac. park Tijuca:

in gozd kot gozd, le da je deževan:

in slap:

zgoraj: ena steza je urejena za slepe in ima natpise v Braillovi ( menda se tako reče ) pisavi. Spodaj je steza:

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. feb 2013 0:55

Ja,Vanja ima kar prav, kakšno besedo več jutri. Danes sem se posebej pripravljal na kosilo: zjutraj sem manj jedel bza zajtrk in okrog štiri popoldan sem res bil lačen, kljub popitim dvema " pixnama " piva. Prav na kopakabani najdem restavracijo nekega hotela ( sedaj pozabil ), imajo meni tudi v angleščini. Odločim se za ribo, kosilo je videti tako:

Danes je bilo zelo vroče, ma kaj zelo vroče, prijetno toplo bi temu rekel, pa nisem upal spit vino ( vino koncentrira hormone v krvi, voda jih redči, pivo je nevtralno ...................... kaj!, tega niste vedli ).

Glede karnevala, za sedaj je tako: vsepovsod je kakšna gužva, kakšno cesto ( ali del ) zaprejo, postavijo muziko ( v živo ), ropotaju tako na glas, da jaz ne slišim lastne misli, tam vsi neki v ritmu migajo z ritjo , ................. nak, ne bo šlo, to ni my cup of tee ( kot bi rekla ena moja prijateljica ), temu dodajte tisto kaj je Vanja napisala, pa jaz take gužve in cirkusa sploh ne maram.................. Videti je tako:

in:

Danes tudi po kosilu nisem se mogel upret, spet kupil koruzo pri tem prodajalcu:

A ja, skor, da pozabim, a so kaj jade ali stana spraševale:

ežoj

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

11. feb 2013 7:43

Ežoj  kako si pa vedel, da tole čakam

jade

Mygrace

sporočila: 6506

11. feb 2013 8:44

Ežojči, pa saj si vedel, da greš v razvrat

 

Ob tvojem raportiranju sem se spomnila dvoje:

- če je neizogibno....., lezi in uživaj

- drugo so  toplice

 

Skratka, ne dvomim, da boš obvladal

Mygrace

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

11. feb 2013 9:39

jade je napisal/a:

Ežoj  kako si pa vedel, da tole čakam



jade

 

Ežoj je 

stana

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. feb 2013 12:00

Včeraj planiral bolj umirjen dan: kupiti razglednice. Saj veste, zmeraj, ko kam grem, kupim dve razglednici, ena je za moje domače in druga za najljubšo kulinaričarko. Tokrat imam posebno naročilo za dodatno razglednico, ki jo bom poslal nekomu, tukaj v Riu, dolg sem premišljeval, a sprejmem take strašanske stroške ali ne ............. no, pa sem sprejel. Račun je bil brez krčmarja: včeraj je bil praznik in ni nič delalo, jaz pa v poldan po največji vročini hodim po Rua cde de Bonfim in iščem razglednice. vsake tolk  se ustavim, vsedem se v senco, naročim cerbeja ( pivo ) in jamram: uf, uf, kdo bo tole zdržal. In zdržim, pa spet znova, in tako trikrat. Vajo s razglednicami bom ponovil danes, morda še skočim do botaničnega vrta. Sedaj imam vse rezervirana prenočišča do konca ( ne bo mi treba spat na praya ( plaži ) ).

Sedaj sem že časovno blizu polovice bivanja tukaj, tole se je dalo zdržat, če bo temperatura čez 25 stopinj še naprej, bom še naprej zdržal, seveda, jamranje, uf, uf.............. ah, pa saj to že veste.

ežoj

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

12. feb 2013 16:39

Ežoj, 

te popolnoma razumem - jaz sem bila na dopustu prejšnji teden in človek ne more drugega, kot da jamra. Hočem reči - sonce sije in kar sije in noče nehat. Eni tipi ti z vseh strani nosijo hrano na mizo in ti kažejo steklenice, al bo Malaga al bo rajši Rioja. Spet en drugi te sprašuje, kam naj te pelje, ali ti bolj paše Sierra Nevada ali Sierra de las Nieves. Pa da  v mestu razgraja en rebajas in naj grem mirno na sprehod, dokler bo on bral svoj emajl ( kaj pa, če me kaki rebajas noter potegne?????). Mislim, katastrofa. Hvala bogu, da sem zdaj končno doma in lahko kidam, vedi pa, da solčustvujem s tabo, če ti to kaj olajša muke. Saj bo, še malo...

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti