Ljudje v hotelski restavraciji

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. dec 2012 9:47

Okej potem jim je pa dovoljeno. 

jaz druge populacije se nisem videla tako ravnati. In ce se nisi opazila je tema eno samo posplosevanje tebe pa naenkrat to zmoti? 

to sem tudi jaz ze dostikrat opazila. Med drugim nam je dedijeva sestra za darilo prinesla odrezano plastenko polno zdenka sirckov. Ne moremo pozabiti  ;)

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. dec 2012 9:51

Haha naor bi rekla da je bila tole trola st 20. Sem ze veckrat opazila taksen vzorec obnasanja ;)

mene drugace ne moti da nekateri nosijo hrano iz jedilnice. Za to ne bo vecerja v hotelu nic slabsa. to sicer dosti pove o tistih ki to delajo samo se ne sekiram za to niti sekundo. metanja hrane stran pa ne prenesem in ce se dogaja pri mizi kjer sedim to odkrito komentiram. 

ealy  

član od: 27.5.2004

sporočila: 173

31. dec 2012 10:20

No tako, večinoma se strinjam. Vendar mi ni jasno kaj imaš proti trenirkam in crocsom? Če sem na dopustu se ne bom ob 7ih zjutraj mazala in oblačila svečano, če bom čez urco na bazenu. Enako zvečer, pridemo iz bazena, se stuširamo oblečemo udobno, gremo na večerjo in nazaj v sobo. Tudi tu se mi ne da urejati za tiste pol urce,zato da me bodo ljudje gledali?! Vsak zase ve.

Glede nošnje hrane iz jedilnice pa tako. Našemu otroku ne paše jesti tako zgodaj, zato sem mu naredila en! sendvič, da ga je pojedel kasneje. Trgovine ni bilo v bližini, da bi letala tja, ko bi postal lačen. Ko in če gremo v hotel gremo, da si odpočijemo in se naplavamo ter hodimo na sprehode in ne, da se bom rihtala, kar se moram tako ali tako vsak dan za v službo in iskala okoli trgovin, da bo otrok sit. Tisti sendvič mu pripada:P

ealy

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. dec 2012 10:36

Bannanna, ja trola št. 20!

Ealy, se ve kaj je odnesti sendvič, dva, mogoče kos sadja. Navezala sem se na post od Aljo in še drugih, kjer se hrana nosi v velikih količinah, bodisi na krožnik in se ne poje, bodisi v vrečke, v sobah so polni koši odvržene hrane.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. dec 2012 10:38

Tu je treba, za začetek, pomesti pred lastnim pragom. Pa ne toliko v smislu tega, kako se kdo obnaša (ker ta del je preveč lahek, tu se lahko magari nekdo odloči, da od novega leta naprej bo pa drugače), temveč v smislu tega, koliko je vsak s svojo intelektualno lenobo pripomogel k takemu stanju. Saj lahko človek malo ironično reče: ah, pa res nisi imela veliko od počitnic. Do neke mere je bil meni ta stavek zabaven. Od ene toček naprej pa ne več. Ker spada v kategorijo, ki tolerira čisto vse, kar gre nizko in še nižje in se posmehuje vsakršnemu naporu, da ne bi pli nižje in še nižje. To je iz tistega vica, da ko non-stop nižamo kriterije, kriterijev ni več, vse je dobro, tudi najslabše. To je pot v letargijo, kloako, močvirje

 

Če se spomnite, tudi tule smo večrkat kaj odprli in ko je prišla tema do točke, ko so se mnenja kresala, se je vedno nekdo našel, ki je trdil, da "naj pač vsak tako, kot mu paše, da se v to ne gre vtikati". Pa smo imeli silno diskusio o tem, če se miza pripravi za kosilo in če se položi pogrinjek ali ne (pa se je usulo nekaj podatkov o tem, kako so eni komot in kako ga ni čez talar na dili). Pa smo imeli tem o trenirkah in crocskih in jih ne gre obnavljati (trenirke so za športat in eventuelno za na volišče, crocsi so pa kvečjemu do vrta in nazaj, ob predpostavki, da razdalja ne večja od 10 m).  In so bile teme različne, ampak na koncu so vedno prišle do tega, koliko delovanje/obnašanje enega dejansko iritira ostale. Kaj je skupni imenovalec: Skupni imenovalec je preprosto to, da če živimo v družbi, potem je treba te družbene navade do neke mere interiorizirati in se naučiti spodobno obnašati. Da je treba znati jesti z zaprtimi usti in s priborom. Da se ne tuli po celi jedilnici - ker se ne tuli niti po celem stanovanju (tam se začne)  in tudi po celem kampu ni treba klicati plemena k obedu. In da je, če hočemo, da se to prime, najprej začeti obnašati tako pri sebi. Ker potem je še velika verjetnost, da se bodo tako naučili tudi ostali. Da se bo partnerja nekaj prijelo. Pa da se bodo otroci z zgledom nečesa naučili.

Ker tu je precejšnja odgovornost na ženskah. Mislim, ženske, pa zakaj pa živite s tipi, ki rigajo, prdijo, se čohajo po jajcih nonstop in šarijo z zobotrebcem po ustih, pa spredaj ni roke, da bi to počejte malo zakrla? Pa zakaj jim pa takrat, ko sta še hodila, niste rekle, da tega ne prenašate? A ste mislile, da je tako bolj dec ali kaj? A ste mislile, da sedaj vas bo pa takoj pustil in boste ostale same in sedaj žrete takšna in drugačna govna?

Ker treba je reči NE, to se ne dela. Najprej se dajo omejitve pri zvezi (to je tisto, ko se polaga parket) in potem se to isto dela pri vzgoji otrok. Ker dejstvo je, da se človek (pa ni važno, koliko otrok ima), v resnici boji večine situacij, kjer je veliko otrok na kupu. Ne zaradi tega, ker so otroci radovedni in veliko zahtevajo - temveč zaradi tega, ker je obupno veliko otrok, ki se ne znajo obnašati, ker jih starši tega niso naučili.  Niso jih pa naučili, ker se sami ne znajo.  In morda bo tole vseeno koga/katero tolikanj zbodlo, da bo pri sebi začel/a malo popravljati.  Ker je vseeo je bolje popravljati, kot pa biti član familije, ki se je povsod bojijo in jih, razen na piknike v naravi, nikoli ne povabijo na obisk hiše ali stanovanja.

 

Glede hotelov: Obstajajo tudi hoteli, kjer je posebej navedeno, da so namenjene za počitnikovanje družin (in tam je več all inclusive in več aktivnosti, da se otroci razigrajo in da potem lažje zaspijo, pa jedilnice so večje za to, da se namestijo sedeži za otroke) in so tudi hoteli, ki niso za otroke (ker je prav navedeno, da so za nad 18). In seveda spada v sestavni del spodobnosti, da v hotelu s štirimi zvezdicami in več na večerjo ne hodimo v kratkih hlačah, trenirkah in kar je še tega. Če kdo tega ritma ne zmore, naj bukira apartmaje ali pa nočitev z zajtrkom, za ostale obede naj pa s trenirko odhlača do sosednje gostilne.

Vendelina jr.

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

31. dec 2012 10:43

Ealy, moje mnenje je, da mu tudi tisti sendvic ne pripada. Imam tudi takega mladica, ki ne je zjutraj, pa je to cisto njegov problem, in ce noce jest mu ne nosim sendvicev/sadja iz jedilnice. Mu pa kupim nekaj za jest v kantini bazena.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

31. dec 2012 11:02

Totalno se strinjam z Vendelino. Poglejte si, kako pridejo oblečeni Italijani na večerjo, gospa v toaleti in gospod v obleki. To je pač dogodek, ali jeste vsak dan v hotelu ali kaj? Tudi moj otrok se v hotelu vede temu primerno, ne vem zakaj se ne bi mogli stari kozli  in sodobni starši.

Ko sem bila otrok, so ljudje v hotelu, še vedeli, zakaj je nož tam, kjer je, prtiček ni za pod mizo itd. sedaj je pa slabše kot zadnji betuli.

Me veseli, da se vas veliko strinja z mano. Me je že skrbelo.

Moja nona je bila silno modra ženska, je rekla: Iz večjega dreka kot si, večji drek si.

Manire so nekaj kar se naučimo, niso povezane z IQ  - naučijo jih starši in kolikor ne, so pa baje vsi pismeni in si do 30 leta lahko sposodijo kakšno knjigo in preberejo, kako se obnaša, da potem to zvadijo in naučijo svoje otroke.

Sem peljala letos 20 najstnikov za 5 dni v tujino - smo bili v hotelu in so se super obnašali.

 

 

 

Aljo

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

31. dec 2012 11:45

Imam male otroke, hodimo v hotele in se uredimo. Za zajtrk malo manj, otroci gredo tudi v crocsih, zvečer pa z možem kar najlepše ( nimava velikokrat priložnosti ), otroci, koliko pač lahko. Ne kričimo, ne tekamo naokoli, vzamemo, kolikor bomo pojedli, natakarju prosim, hvala in hrane ne nesemo iz jedilnice.

Z lepim obnašanjem izkazujemo spoštovanje tudi do strežnega in kuharskega osebja.

Letos pa nisem mogla spregledati, ker se je dogajalo ob naši mizi. Vsako jutro je ženska, nekaj čez 40 let, na zajtrk prišla direktno s treninga ( tek, plavanje ) , še kapljalo ji je z las. Pojedla res ogromno, čeprav je imela le kakih 45 kg, ampak športnica, žilava. Ampak v torbico si je nadevala vsaj še enkrat toliko. 4 jogurte,kg sadja, več žemljic, dejansko je imala ta veliko torbo prazno, ko jo prišla, in zvrhano polno, ko je šla.

 

Enako se vedno znova šokirana ob obisku kulturnih prireditev v našem, sicer manjšem slovenskem mestu. Večerna predstava, pa pridejo ljudje v trenirkah, supergah itn. Malo spoštovanja do nastopajočih pa lahko izkažete tudi s toaleto. In izgovor, naj se brigam zase, mi ne potegne. Ker točno to je narobe z našo družbo, vsak misli, da lahko dela kar hoče, dokler se le briga zase. Pa to ni dovolj in ni prav.

Še izkušnja z otroškimi predstavami v temle času: otroci so mirni, večinoma tiho, ampak babice, pa to je neverjetno, mislijo, da morajo otroku ves čas razlagati zgodbo in ga spraševati, če mu je to, pa ono všeč itn. Ves čas klepetajo. Prav zanimivo, pol dvorane otrok, pol staršev in babic, pa se sliši samo odrasle.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

31. dec 2012 11:46

Aljo je napisal/a:

 

Moja nona je bila silno modra ženska, je rekla: Iz večjega dreka kot si, večji drek si.

Aljo

Tudi moja stara mama je bila brihtne sorte, naučila me je, da je drek zavit v celofan še vedno drek.

In tako naprej, in tako nazaj....

lp

 

mzm

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

31. dec 2012 11:47

Tudi jaz se preoblečem za na večerjo in nikakor ne grem v trenerki, ravno visoke toalete se pa tudi ne grem. Drugače se pa na potovanjih in večerjah bolj ubadam, kaj imajo za ponudit, kje je kaj novega in dobrega za probat...poklicna deformacija pač, pa vedno pogledam čigav imajo servis.

 

Ps. "Trola" št 20 je pa tudi moja. Sedaj malo manj, ker imam avto, prej pa vsakodnevna rutina vstopanja na zadnji postaji BS3. Videla sem marsikaj.....

 

LP Saša

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti