Pomoč pri sedežni garnituri

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

tema odprta - 27. dec 2012 15:13 | ogledi: 15.193 | odgovori: 16

Zdravo!Nameravamo kupiti novo sedežno.V dnevni sobi bomo pustili omarice ker so zelo še ohranjene,varetno bo treba zamenjati tudi mizico

Omarice so črne-rjave.

En košček na sliki

http://shrani.najdi.si/?2G/Hn/4vYA7sNr/img0102.jpg

Parket zelo svetel. V mislih smo imeli sedežno z pravim usnem ali semišem.

Ne moremo se odločiti kakšna sedežna bi pasalo glede na barv omaric.Če mi lahko pomagate in kje prodajajo kvalitetne sedežne z pravim usnjem ali semišem?Hvala

lann

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. dec 2012 15:32

Če si iz Ljubljane, pogosto dobivaš letake od Rutarja, Lesnine, Harveya Normana, da ne naštevam. Jaz si tudi ogledujem sedežne in moram reči, da so pri Harveyu zelo prijetni svetovalci. Izbire dovolj, le od debeline denarnice je odvisno, kakšno si boš privoščil. Meni so bile najbolj všeč tiste, kjer ni bilo cen, pa sem se pozanimala, koliko stane "tale". Ko je prodajalec povedaLceno, mi je bilo jasno. Imam odličen okus, le "toliko" nočem dati zanjo.

Lann, meni se zdijo tvoje omarice bolj črno-oranžne. Prinesi kakšno slikco v prodajalno, pa se boste gotovo dogovorili.

Lani sem kupovala preprogo za spalnico, pri Lesnini so mi prijazno svetovali.

Upam, da nisem naredila reklamo za ti dve prodajalni, več ali manj se potrudijo danes že povsod.

 

 

 

naor

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

27. dec 2012 15:39

Mi smo jo kupili v Harveyu, starši pa so kupili oranžno (primerno za hrbteničarje) pri http://www.strukeljmit.si/

Zanje prodaja Mercator, a se splača zapeljati v njihov salon, kjer znajo zelo dobro svetovati. Cena ni bila najnižja a danes starša pravita, da je vredna vsakega denarja. Sicer pa sta v okolici Lj še Žakelj in Bokal, ki tudi izdelujeta sedežne.

http://www.mojalbum.com/tajda

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

31. dec 2012 17:24

če gledaš tudi na kvaliteto ..... sem lastnica sedežne garniture z znamko že več kot 10 let. Kljub primernem vzdrževanju se nam je zgodila neprijetna težava, da smo morali sedežno garnituro peljati k zdravniku beri v popravilo.

V pogovoru z gospodom ki se ukvarja z tapiciranjem in tudi dela sedežne garniture po naročilu mi je bilo razloženo, da je tudi cena in kvaliteta odvisna od debeline usnja, iz katerega sedežno garnituro izdelajo. Je pa tudi res, da so imeli v trgovini, kjer sem garnituro kupila, možnost nakupa iz različnih vrst usnja.

Vendar sem se odločila, da bom v primeru, če bom zamenjala sedežno garnituro, se obrnila nanj in ga vprašala za ceno; cene v trgovinah so bile zgleda pretirane, glede na kvaliteto usnja dobavljene usnjene garniture.

Ko boš hodila naokrog ti svetujem, da preveriš debelino usnja, iz katerega je narejena sedežna garnitura (zelo veliko je stanjšanih - kožo ločijo na posamezne plasti).

Če pa si interesent, ti lahko na ZS sporočim kontakt tega gospoda, samo sporoči mi.

 

LP

 

Mateja



tejča

Sporočilo je spremenil(a) tejča dne 31.dec 2012 17:26

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

1. jan 2013 20:11

Mizice za zraven sedežne garniture.Kakšne so moderne?Nizke,visoke,s steklom,lesene...?

lann

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. jan 2013 23:35

Ravnaj se po tem, kaj ti paše v prostor, k sedežni in pohištvu, in kar je tebi všeč. Moderno je vse, kar se sklada s celoto.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jan 2013 7:28

Kolega, tole ti sicer ne bo všeč, ampak ker si postavil vprašanje, spada zraven, da sprejmeš tudi kaj, kar se na prvo žogo ne sliši najbolj milo.

1. V prostorih, kjer so kvadrati omejeni - in bi rekla, da pri tebi so, velja pravilo, da so tla najbolj temen del opreme, vse ostalo je pa potem po odtenkih svetlejše. To je najbolj enostavna finta za kolikor toliko znosno opremljanje, ker je potem manj verjetnosti, da bi pohištvo dobesedno pojedlo prostor. Pri tebi je parket zelo svetel in imaš možnost, da a) zamenjaš parket ali b) prilagodiš ostale kose tej barvi, kar pomeni, da bi moral imeti zadeve v svetlejših tonih.

2) Oziroma, vsaj pohištvo bi moralo biti iz svetlega lesa. Tiste tvoje omare so lahko sicer čisto lepo ohranjene, ampak, za božjo voljo, zakaj ste jih pa sploh kdajkoli kupili? Te omare so kvečjemu primer, kaj se na noben način ne daje v omejen prostor. Tiste omarice, bi eventuelno, funkcionirale v kaki zelo veliki sobi minimalno 80 kvadratov bi morala biti velika, pod pogojem, da bi bila oprema nekaj tematsko dvobarnega. Če pa tega nimaš, pa tiste omarice preprosto motijo. Daj jih na bolha.net in bodi vesel, ko ti jih bodo odpeljali. Bolj kot sedežno potrebujete pri vas lepše omarice (pa magari letos še sedite na vrečah ali gajbah, bo manj estetske škode).

3) Nikoli se ne kupuje pohištva po načelu: kaj je pa letos moderno. Ker že naslednje leto bo pa nekaj drugega in če boste imeli doma letošnjo letnico, se bo to hudičevo videlo. In vsako leto bolj (tako nekako, kot se vsako leto bolj vidi, kako so bile pred 7 leti blazno moderne kuhinje z alu-pohištvom, sedaj pa niso več). Kupujejo se brezčasni kosi pohištva.

4) Namesto Rutarjev, Harvey Normanov, Dipotov in kar je še ostale šare....se človek bazičnih stvari o opremljanju bolj nauči ob prebiranju bolj kvalitetnih revij kot so AD, Interiors Magazine, za prvo silo je pa tudi kvaliteten domači Ambient (pa Hiše tudi).

Hope this helps.

Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. jan 2013 10:26

Pristavljam piskrček, na netu sem že našla kak kontakt, ampak - ali lahko kdo priporoči kakega mojstra za popravilo usnjene sedežne (razpokana na sicer nevidnem mestu), relacija Kranj Ljubljana...

Loni Makaroni

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

4. jan 2013 10:44

VSE je vedno stvar osebnega okusa.

Kupi preprogo, ki bo barvno povezana s pohištvom (svetlo, z nežnim detajlom v povezavi z barvo vrat pohištva, če boš le-tega dolgoročno zadržal), na preprogo pa daj usnjeno sedežno (ne semiš! - čiščenje?!), ki jo boš barvno povezal z barvo parketa. Usnje ima šifro glede na kakovost, preveri pri prodajalcu pred nakupom.

Nasvet (tudi ta) ti ne bo kaj prav pomagal, ker so pomembni detajli in barvne nianse; lahko vse premisliš, ko pa boš zadeve postavil v prostor, (lahko da) ne bodo šle skupaj. Skratka, previdno z barvami , že sedaj imaš najmanj tri barve (najmanj 3 sem napisala, ker je vprašanje, kakšne barve so vrata, pa okvir oken in zavese). Premisli, kaj v obstoječem prostoru boš dolgoročno zadržal in se ravnaj po tem

Pri preprogi se lahko dogovoriš za izposojo na dom, da preveriš ustreznost v svojem prostoru... V trgovino pojdi tudi z deščico parketa, vratci omaric...

LP Lipa

 

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

17. jan 2013 20:08

Zdravo!

Zakaj so take omarice ker stanovanje ki smo kupili so vsebovale skoraj nove omarice,nov parket edino kavč je bil že star.Tako da smo se odločili omarice pustimo in zamenjamo čez nekaj let.

Sedežno smo kupili pri Harveyu v Lj.

Podobna je tej,saj je bila tudi v letaku je umazana kremna barva.

http://www.harveynorman.si/oddelki/pohistvo/sedezne-garn

Preprogo smo dali črno.

Samo mizico moramo še najditi.Potrebovali bi nekje do 80cm.Kjer smo gledali so imeli nad 100cm.Kakšna ideja?

lann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti