Vloga ženske v gospodinjstvu

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. dec 2012 18:35

tako se moža vzgaja od prvega dne, cila, starega konja novih korakov ne boš naučila. 

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. dec 2012 18:43

Ojej, limnol, se pravi, da sem vse zamudila.  Kaj pa morem, če sem tako odlična kuharica, da še prismojenih jedi ne pozna .

Cila

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

16. dec 2012 18:49

kvačkarica je napisal/a:

Kakor si postelješ, tako ležiš. Strinjam se z izjavo Janis Joplin. Če jaz skuham zanj, bo pa on napravil, kaj drugega zame. Na podeželju se skoraj ne more zgoditi, da bi mož na kavču ležal, žena pa delala, ker ima dovolj dela povsod, če ga le vidi. A naj poleg tega, da sva oba v službi, da ima vsak od naju na svojem področju dovolj dela, ga matretiram še z kakšnimi gospodinjskimi temami. Mislim, da mora odnos temeljit na vzajemni pomoči, pa je katerokoli področje.Jaz, kuham, perem, likam, on pa ima vzrževalna dela, popravila, kurjavo,košnjo....., tako sva oba zadovoljna in vsak prispeva tisti del, na katerem je najbolj uspešen.Če pa ima kdo čas, pa gre  drugemu pomagat, da lahko prej uživamo v brezdelju in igri. Pozimi, ko pa ni toliko dela, pa pomagava en drugem, tudi jaz poprimem za njegov del in on za mojega. Nikoli ni bil to dogovor, ampak se nama je zdelo že od samega začetka samoumevno. Ker ga pa taščica ni učila na ženskem področju, ga tudi jaz sedaj ne silim, ker ni potrebe. Navajam pa sina, v tem smislu, da je fajn, če zna kaj skuhat....sicer me malo čudno gleda tašča, pa vendar pogledi ne ubijajo. Bi pa treba še nekaj omeniti. Vsak odnos, so na začetku sanje, v katerih je vse v najlepšem redu. Slepi smo za napake, ki jih ima partner, vse bi naredili zanj, pol nas pa nenadoma začne to motiti......



kvačkarica

 

Tako nekako je pri nas že več kot dvajset let in lahko rečem,da kar dobro vozimo.

Nekje sem prebrala,da smo ljudje angeli s samo enim krilom in ko se objamemo lahko poletimo.

kalcicl

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. dec 2012 18:57

Cila je napisal/a:

Ojej, limnol, se pravi, da sem vse zamudila.  Kaj pa morem, če sem tako odlična kuharica, da še prismojenih jedi ne pozna .



Cila

 

Cila, a se poročiš z mano???

Sonja

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

16. dec 2012 19:23

zzak1977 je napisal/a:

Wc, ki ga omenjate, dila gor ali dol, pri nas je vedno dol, jaz se vedno usedem, ker urina po stanovanju si ne predstavljam, na žalost je to pogojeno z nekim kvazi mačizmom, to bi moralo biti samoumevno, higiena, ne pa enakovrednost ali neenakovrednost.

Commis débarrasseur

No ja, jaz sem omenila pokrov wc-ja ne dilo... Kakorkoli že, moji dečki lulajo stoje, ker imamo v te namene pisoar... še dobro, da se ne usedejo 

LP, V.

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

16. dec 2012 19:33

Joj, joj, sem v zaostanku!!!

Samo to bi dodala:

Poročen človek (obeh spolov) lahko razdre zakon in sicer samo svojega. Tako sem mislila..

VilmaS 

 

 

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. dec 2012 22:58

Kako že gre tista o parketu? Mož je kot parket - če ga prvič dobro položiš, lahko celo življenje hodiš po njemu ...

To se malo hecam.

 

Tudi v zzzakovem pisanju je veliko resnice. Najlepše je tam, kjer se brez velikih besed sproti zmeniš, kaj kdo opravi. Oziroma kar narediš, pa je.

 

Glede tretje osebe v partnerskem odnosu - vedno je kriv tisti, ki ima možnost izbire.

mamamia

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

17. dec 2012 7:13

Moje mnenje, glede razdiranja zakonov je pa takšno. Če se imata dva rada, jima je nekaj do skupnega življenja in znata ceniti to kar imata, potem jih lahko pride 10 vmes in boš znal rečti ne. Seveda je treba ohraniti trezno glavo in premisliti, če se splača izgubiti vse kar si zgradil, zaradi ene avanture. Mnogokrat pa partner drugje išče kar pač doma nima, temu bi pa jaz rekla premalo zaupanja in komunikacije. Povej, kaj te žuli, kaj te moti, pa bova skupaj nekak rešla situacijo. So pa tu še zlobni jeziki, ki uživajo v tuji nesreči in vse še bolj napihujejo, kot pa je. Ali se pa najde kakšna mamica, ki se rada vmeša zraven, ker snaha ne zna poskrbeti za sinčeka. Ko ugotoviš, da je mama na prvem mestu, pol dolgo nič, šele na to si pa ti, je bolje, da dvigneš roke, ker to pelje samo v prepire. Pa ne bi žalila nobene tašče, ker tudi sama imam sina, se je pa začelo to dogajati. Na srečo, je bil mož imun na takšne finte in je nehala, ko je videla, da ni uspeha.

 

kvačkarica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. dec 2012 7:37

Hn, zveza dveh petdesetletnikov temelji na enem načinu dogovarjanja, zveza dveh petindvajsetletnikov pa na drugem. In pri slednji imajo po navadi punce eno hudo potrebo, da bi ugajale in naredile čisto vse zanj in se potem šemijo v gospodinje, ki ustrezajo tistemu letaku iz 1955 (a good wife always knows her place). In se mi zdi, da je treba tem slednjim sporočiti, da to ni potrebno, še več, da je to škodljivo.

Metafore z lepilom za tapete se mi pa ne zdi potrebno dodatno razlagati. Tko je shvatio, shvatio je.

Vendelina jr.

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

17. dec 2012 7:52

Vendelina jr.- čista desetka. Naj ti pa povem, da moja tašča pri 65-ih, še vedno to dela, ker je pač celo življenja bila doma in drugega dela ni imela. Ko sem pa sem se jaz temu uprla, joj te tamlade. Ampak to mislim v smislu hotela, vse na mizi, vse pripravljeno, še tepih bi položila......Če je skuhano, pripravljeno, ja vzeli si pa že bodo in krožnik za sabo pospravili. Da ne onemim, kakšni očitajoči pogledi letijo včasih, ko malce zagnjavim, ampak z leti dobiš trdo kožo, pa gre. Žal imamo skupno gospodinjstvo, ker drugače ni šlo, ampak se je že prilagodila novem sistemu in sprejela mojo tehniko. Ugotavljat je začela, da je to tudi za njo bolj praktično......Saj res ;starega konja težko učiš voziti;, ampak z vztrajnostjo gre.....

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti