Torte

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. nov 2012 22:08

Moje mnenje o vprašanjih na forumu: človek, ki sem ga zelo cenila in večkrat kaj vprašala, potem pa tudi malo podvomila, da je morda res neumno vprašanje, mi je velikokrat rekel, da vprašanje ni NIKOLI neumno, odgovor pa lahko je.

Včasih se tudi sama zalotim, da pomislim, ej kakšno vprašanje pa je to. Potem pomislim, da vsi forumaši niso polni življenjskih izkušenj, nimajo možnosti vprašati kjerkoli, da ne naštevam vzrokov. Tako sem zelo strpna do vseh vprašanj prav zato, ker se še pri svojih letih še vedno učim in rada preberem različne izkušnje. Včasih prebereš kaj, kar ti mogoče sploh ne bi prišlo na misel in je res banalno, pa vseeno zelo učinkovito. 

Tudi tisti, ki odgovarjajo, so različni. Zato s e pač posvetite odgovorom, ki vam dajo odgovor na vprašanje in zgolj preletite tistega, ki vam ne odgovarja. Boste videli, da  potem ne bo več hude krvi. Ves čas se moramo zavedati, da smo si ljudje različni. 

So pa tudi časi taki, da vse drvi, hiti,čeprav se velikokrat vprašam, kam.

In še to. Včasih se razvije kakšna navihana serija odgovorov, kjer se točno vidi, kako potrebujemo malo sproščanja in ni ne duha ne sluha o kakšnem zafrkavanju. Kot na primer trenutno aktualna tema o čokolinu. 

 

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. nov 2012 22:17

Hehe, Vendy šele sedaj sem prebrala tisto o neumnih vprašanjih in neumnih odgovorih. Nema veze, se bova že zdilale, da bo prav, a?

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. nov 2012 23:13

Ja, bom mirovni posrednik, z ugotovitvijo, da lahko dobro vprašanje postaviš le, če veš vsaj nekaj o materiji, o kateri sprašuješ. Ker če nič ne veš, se ti zdi, da vse veš in nimaš nobrnih vprašanj. Kličite me  Butros Gali ...

 

mamamia

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

28. nov 2012 5:06

Naor

Sweetie

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. nov 2012 7:03

Za življenje je treba biti opremljen z določenimi veščinami. In znanje pitagorovega izreka in prostornin spada med te veščine. Pa še marsikaj matematičnega, naravoslovnega , slovničnega ipd.  Če ne znate proporocev, potem se, če nič drugega, zalomi že pri vodenju vašega transakcijskega računa.  Če ne znate bazičnih iz kemije in fizike, se vam bo, če nič drugega, pokvarila ozimnica. Če ne znate temeljnih slovničnih, potem ne boste znali napisati spodobne prošnje za službo.

In če opogledate (pa ni treba daleč okoli, lahko tudi samo med vsebine ostalih topicov tule), ljudje se že z bazičnimi veščinami hudičevo težko prebijajo iz dneva v dan. In se poksušajo nekako uskladiti s svetom. Ker svet ni vedno prijazen. 

In če kdorkoli v varnem kokonu doma in tipkanju na kul.slo misli, da bo svet prijazen in da bo šlo življenje enostavno, tudi če človek ne bo opremljen niti  z bazičnimi osnovnošolskimi, potem živi v hudi iluziji. Te risanke ni.  Kadarkoli kdo v odrasli dobi ne ve, koliko jajc več se da na 1,4 krat večji volumen, je v bisrvu na terenu svojega življenja, ki ga slabo obvlada.

 

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

28. nov 2012 9:12

Obstaja nekaj, kar se ne da nadrilat.

Eno figo velja vsa vrednost oklepaja, če je pred njim negativen predznak

 

 

            (najrajši poslušam o jadranju če vprašam kje je Tromostovje press)

                  

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti