Potrebujem nasvet

tema je zaklenjena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. nov 2012 14:40

pinka je napisal/a:

 

Jaz bi partnerju takoj povedala.  Ne verjamem v zveze, kjer si lažejo, pa eni dugemu škodo delajo, pa imajo skrivnosti...

lp, pinka

 

Jaz pa ne verjamem v zveze, kjer ne moreš obdržati prav nič zase in v katerih bi moral vedeti prav vse o svojem partnerju. Ker tiste nebuloze v stilu "zliti se v eno" pa take reči - na verjame, kdor hoče, ampak naj se ne čudi, če bo v nekem trenutku ostal tako zelo sam, da se bo potem izgubil v iskanju samega sebe. 

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. nov 2012 15:05

Pa dajte no! Saj se nič ni zgodilo, o kakem "zaupanju" sploh govorite? In kaj, če vas je kdo žical?

Kot jih je ene par pred mano omenilo, to se bo zgodilo vsaki ali vsakemu parkrat v življenju. IN iz tega delat travme in ajoj!, moram dragemu zaupat, kaj se je zgodilo! In včasih se bo zgodilo, da te bo kak na novo samski tipz resnimi nameni  povabil na večerjo. Pa kaj! Enostavno rečeš: Ne hvala, me dragi čaka doma. Zakaj bi imeli zaradi tega slabo vest, mi ni jasno.

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. nov 2012 15:08

Se strinjam, limnol. Ker zaupanje v partnerja ne pomeni, da morata vsak o vsakem prav vse vedeti in si tudi popolnoma vse povedati in izpovedati.  Zaupanje pojmujem tako, da lahko ima vsak od partnerjev tudi nekaj svojega, nekaj samo zase. Smo samostojne osebnosti, vsak od nas je zgolj polovica para, o zlitju v eno imam podobno mnenje kot ti.

 

Pinka, to, da nekih, predvsem nebistvenih stvari, ne poveš, ne pomeni, da gre za laž, delanje škode partnerju, neko skrivanje. A naj imam slabo vest ker možu ne povem, kar mi je zaupala moja najboljša prijateljica in me prosila, naj to skirvnost ohranim zase?

 

 

mamamia

ajčka  

član od: 29.1.2010

sporočila: 29

13. nov 2012 15:45

Če se ti zdi to "pecanje" prijatelja tako pomembno, da si prpravljena sprejeti tudi negativne posledice (ala zdrahe), potem povej. V nasprotnem primeru si pa reci "bilo i prošlo", zadrži spomin zase in pojdi naprej. Nič ni bilo, očitno nič ne bo...move on. Razen če ti seveda ni žal, da se ni nič zgodilo oz. da se je "pecanje" končalo in bi rada stvar še parkrat podoživela.

ajčka

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

13. nov 2012 15:55

Vsak odnos temelji na zaupanju, in če imaš pred njim skrivnosti, potem ne vem če imata prihodnost. Mislim, da je več vredna čista in poštena, zaupanja vredna zveza, kot pa prijateljstvo. Kaj te nič ne peče vest? Mene če kaj žuli, nimam miru dokler mu tega ne povem. No v 17 letih sem edino zamolčala radar-125 evrov. Pa še to zaradi tega, ker sem izredno šlevasti šofer in mi je to uspelo, pol bi se iz mene norčevali prav vsi. Tega kar se je pa tebi zgodilo pa ne bi zamolčala, pa prijatlji gor ali dol. Kaj misliš, da je samo tebe osvajal? Kak bi se ti počutila, če bi tvoj kakšno drugo žical? Zdi se mi prav, da tudi njegova partnerica ve, kaj se dogaja in, da razčistita, kako naprej. To je moje mnenje in v tem primeru, bi napravila tako, kot sem ti napisala.

kvačkarica

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

13. nov 2012 16:18

Kvačkarica, samo iz firbca - ZAKAJ bi morala imeti slabo vest zaradi vsakega bedaka, ki je v moji zgodovini "poskusil" ? Četudi sem odločno rekla "ne hvala"?

Lisa

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

13. nov 2012 16:25

Glede tovrstnih navzkrižnih pecanj v medsebojno prijateljskih parih obstajata za moje pojme samo dve možnosti: prvič, tip je latenten gej, ki bi v resnici rad nategnil tvojega partnerja, ampak sam sebi tega noče priznati (če sicer izraža močno homofobna stališča, je to skoraj zanesljivo); druga možnost je, da je sociopat, ki uživa v tem, da spravlja druge ljudi v skrajno neprijetne situacije. Seks namreč ne pomeni nujno samo afere ali popestritve ali prijetne spremembe, ampak je lahko tudi zelo priročno orodje za power games. Very not my cup of tea, ampak v procesu odraščanja in pridobivanja modrosti vidiš in doživiš marsikaj, stvar percepcije in avtorefleksije je pa, kaj se iz tega naučiš. lp, proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. nov 2012 16:27

Kvačkarica,

to, kar predlagaš, je čisto zdraharstvo. Kar se je zgodilo, se ni zgodilo med Mixo in njenim fantom in se tudi njenega fanta nič ne tiče, ker nima niti zanj, niti zanjo niti za njuno zvezo nobenih posledic. Zakaj naj zdaj tu koga peče vest?  Razen, če seveda tudu Mixa ne razmišlja, da bi bilo dobro to zvezo malo preurediti - ampak o tem ni bilo govora in to tudi ni naša stvar. In če bo dal osvajalec v bodoče mir, bo vse OK. Pa saj ne gre za vojno, za božjo voljo, to je najbolj normalna medčloveška stvar. 

Kar se pa tiče prijateljice, je Mixa zadnja, ki jo je dolžna razsvetljevati, kakšna perla je njen frajer. To bo že sama ugotovila - če je res kaj narobe, se bo pokazalo tudi na drugih koncih in če ima punca kaj pameti, se ji bo posvetilo; če ne, ima pa tako pravega. Vsak naj ureja svoje zveze, pa bo vse v redu. Kako pa ti veš, koga vse je dotični osvajal? A se ti res zdi, da je tvoja lastna zabava vredna gorja, ki ga s tem lahko narediš drugim?  Jaz mislim, da ne. Ti pa raje vendar že priznaj tistih 125 evrov in pokasiraj, kar ti gre, da te bo nehala peči vest.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. nov 2012 16:32

Se sprašujem podobno kot Lisa - zakaj bi Mixa morala imeti slabo vest? Naj jo ima on, ki jo je osvajal, ona nikakor. Četudi fantu ni nič povedala.

In kaj potem, če on osvaja druge? Da bi ti torej prijateljici o tem povedala? No, ta je pa malo prehuda. Nikomur v glavo ne vidiš in ne veš, kako bi se končalo. Kot je ena pred menoj napisala, praviloma se taka sporočila prijateljicam končajo tako, da te verjamejo svojm partnerjem ne pa tistim, ki jim novico o tem, kakšen je, prinese na nos. In pravzaprav se nikogar drugega razen dveh ne tiče njun odnos oziroma ali kdo koga vara.

Da si pa radar zamolčala je pa meni malo tumasto - pa to je ja hec. Ampka zamolčala si, vidiš. Ni važno, kaj, nekaj pač, a zamolčala si. Imaš svojo skrivnost, ki je ne deliš s partnerjem. A razlika da je v vsebini? No, potem pa nismo več načelni.

 

 

mamamia

Mixa  

član od: 26.10.2012

sporočila: 10

13. nov 2012 16:43

Najlepša hvala vsem za mnenja & nasvete! Na drugi strani te teme sem sicer res debelo pogledala če vidim prav, ker so nekateri komentarji že malce žaljivi (šola čustvene inteligence itd.). Ampak dobro, hvala vseeno...spoštujem takšna in drugačna mnenja.

Kot sem že v enem od prejšnjih postov napisala, sem se odločila da ta pripetljaj zadržim zase in ne povem partnerju. In mislim, da zaradi tega nisem nič kaj slabša oseba, pač pa morda s svojim "molkom" prihranim marsikatero solzo, prepir in še marsikaj. Tudi v prvem postu sem napisala, da do sedaj fantu še ničesar nisem prikrivala in je to zdaj prvič. Ravno zaradi tega sem se obrnila na splet, ker me je zanimalo kaj bi vi naredili v mojem primeru. In po vseh napisanih komentarjih vidim, da bi jih večina storila enako. 

Hvala,

Mixa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti