Ideje za darila domače izdelave

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

17. okt 2012 15:22

Branka, luštni so!

zeta

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. okt 2012 15:29

Rakuncek je napisal/a:

Izdelek iz lesa je lahko čudovito darilo! 

 


Sporočilo je spremenil(a) Rakuncek dne 17.okt 2012 13:05



Sporočilo je spremenil(a) Rakuncek dne 17.okt 2012 13:07

 

Brez zamere, rakunček:

Povdarek je na LAHKO.

 

Enkrat sem dobila lesen lipov list z napisom, ki se ga ne bom znebila, ker je pač od moje drage ome. Včasih ga uporabim kot podstavek za steklenice. Če bi ga dobila kar takole od koga drugega, bi se ga že zdavnaj znebila.

 

Ne predstavljam si, kaj bi naredila s "človek ne jezi se" leseno desko. Prvič, ker ne bi vedela, kam naj jo spravim, drugič zato, ker ne maram iger. Po dolžnosti sem igrala s svojim nadobudnim sinom in zdaj z vnukinjo. S tem, da je izvedel kako zelo jih ne maram šele, ko je dovolj odrastel.

 

 

 

Vanja

Rakuncek  

član od: 29.12.2008

sporočila: 79

17. okt 2012 15:41

No, ne vem, kje sem napisala, da nameravam to podariti kakšni odrasli (resni) babi iz tega foruma, ker se vse tako veselo  norca delate, da vam to ne bi prav nič prav prišlo. Govorila sem o izdelkih za otroke. Ampak dvomim, da tega niste razumele. 



Rakuncek

Sporočilo je spremenil(a) Rakuncek dne 17.okt 2012 15:41

Mygrace

sporočila: 6506

17. okt 2012 16:01

Mi se igramo Človek, ne jezi se. Super trening za marsikaj.

Tudi ruleto se gremo. Včasih, ko zmanjka dinarčkov, tudi za fižolčke. Prav tako poker, pa šah.....

Črnega Petra tudi.

 

Se pa strinjam, ja, da se igrati ne more ravno kdor koli...je treba imeti malček svobode v glavi za take štose

 

Mygrace

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. okt 2012 16:43

Pravkar so na radiu razpravljali o darilih. Ena od poslušalk je klicala in povedala, da je bilo najbolj gozno darilo, kar jih je kdaj dobila, osebna tehtnica. 

Gracia, moraš mi dati točko za iskrenost, a ne? Kdo bi še priznal kaj takega. :)

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

17. okt 2012 16:53

Mene osebna tehtnica ne bi spravila v slabo voljo. Zdaj imajo že novejše modele, moja je pa že kar v letih in bi jo bila pripravljena zamenjati. Tako pa vedno mislim, saj v redu kaže, kaj čem kupovat drugo.

zeta

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

17. okt 2012 17:18

@Vanja; sam sem tudi stvari kot je tvoj lipov list zmetal stran, naredil sem fotko za spomin, ker roko na srce, nikoli in nikdar ne bi našel mesta v prostoru. Nostalgija se prebudi tudi s slike.

Commis débarrasseur

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

17. okt 2012 18:52

Če bi sama imela kar naenkrat takšno količino takšnega lesa, bi ga odnesla našemu dežurnemu mizarju, da mi naredi predalnik za v spalnico. Okvirje za fotografije za dnevno in otroškega konjička za moje bodoče otročke, še kakšno pručko ali stinožnik za bodočo kuhinjo. Takih daril, sicer podarjenih sama sebi, bi bila zelo vesela. Pa verjetno bi res prosila, da mi izdela še kakšne druge staromodne igračke za otroke (kocke, vlakec itd). Mogoče bi kaj od tega tudi podarila komu, za katerega sem res prepričana, da bi bil vesel. Plus da bi na ta način dotična breza še dolga leta na nek način 'živela' z nami.

OlivaB

kozamurnik

sporočila: 2311

17. okt 2012 18:53

Vendelina jr. je napisal/a:

kozamurnik je napisal/a:

.

 

Ima kdo kak nasvet, kaj lahko naredim iz tanjšega debla in vej breze, ki je motila soseda in smo jo zaradi ljubega miru posekali?

Nekje sem videla okvir za slike, čisto preposto zvezan, z vrbo, se mi zdi. Ampak kako dati noter šipo, mi pa ni jasno. Morda tudi brez stekla, pa poslikam steno? Tudi to sem že videla, mi je bilo všeč, ampak moj ni ravno navdušena nad tovrstnimi eksperimenti... To je zame, za prijatelje bi rada kaj bolj uporabnega.

 

murnik

 

Auč, kozamurnik, ti maš pa res super frende, zlasti še, če bodo še po tem, ko jih boš podarila eno reciklirano brezo.....še vedno tvoji frendi Mimogrede, katera slika pa bo v okvirju?  To sprašujem zaradi tega, ker je enkrat en znanec ljudem, ki so mu podarili auč darila (tista, za na dno omare in potem ob prvi priliki na deponijo na Barje) eno leto podaril njim svojo fotko v okvirju....

 



Vendelina jr.

Točno tako, Vendelina.jr., še vedno bodo moji prijatelji, posebej še, ker se ne obremenjujemo z dizajnerskeimi darili in zato itak ne more biti škode, če bi( napisala sem, da je breza zame, ne za prijatelje) darilo končalo v kaminu . Je vsaj trenutna korist od njega., breza namreč lepo gori!

http://www.pepermint.si/2009/12/b-r-e-z.html

Še tole sem našla in nekaj takega je lahko čisto uporabno( in lepo, vsaj za moj okus) tako na vikendu, kot v minimalistično opremljeni črno-beli kuhinji). Vsaj malo topline ustvari.

 

 

murnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. okt 2012 19:22

Querida, tole z brezo si sama odprla, sedaj pa pojej to župico z dostojanstvom in nasmehom in brez poskusov medvrstičnega  zbadanja nazaj.

Poleg tega je pa med doma narejenimi šmafuji in dizajerskimi darili tudi zelo široko področje personaliziranih, ličnih in sploh domiselnih daril, ki so dostopna večini denarnic. 

Sicer je pa smisel obdarovanja to, da človek razmišlja o obdarjencu, kaj obdarjenec počne, kaj bi se ga mogoče dotaknilo. In dragocen je ta proces, ko razmišljamo o obdarovancu. Če človek ne zmore narediti takega razmisleka, potem mu sploh ni treba nikogar odarjevati. Ne z dragimi darili in ne z neta preplonkanimi "idejami za obdarovanje v zadnjem trenutku, ki naj bi kreirale občutek, da je nekdo nekaj sam naredil...". Ker  itak temeljena faza obdarovanja že izgubljena.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti