Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

urša, tole si lepo napisala. men pa med tednom kuhanje ni več sproščanje, ker se mi vednooooo mudi, vedno sem obremenjena z uro, tak da mi včas kuhanje že preseda ..ko pa em doma,pa lahko kaj v miru naredim, je pa druga pesem .

petardica

MamaF , pire krompir pripravljam točno tako kot si napisala ti . Tudi stisnem ga s to " napravo " , ki pa tudi ne vem , kako se imenuje . Jaz ji rečem kar "pasirka za krompir " , čeprav to sigurno ni prav .

A kdo ve , kako se temu reče ?

manca51

Manca51, sem dala google translate mi prevede angleški "ricer" v slovenski "ricer". Tkole ga sračkajo s temi prevodi. Pri nas smo mu rekli uno za krompir stiskat.

Vanja

" Uno za krompir stiskat " je pri meni bilo narejeno na češkem. Na škatli je pisalo: mačkadalo pro brambori.

ežoj

ežoj je napisal/a:

" Uno za krompir stiskat " je pri meni bilo narejeno na češkem. Na škatli je pisalo: mačkadalo pro brambori.

Da bo češčini zadoščeno: "mačkadlo na brambory"

Drugače pa, mečkalec za krompir.

zeta

Prodajajo ga  kot "stiskalnica za krompir"

lp

mzm

Ja, tu je res govora o stiskalnici za krompir, mene pa je zavedlo to, da ga jaz pretlačim na roke z mečkalcem, kdaj pa kar s paličnim, ki ima tudi nastavek za mečkanje krompirja. Včasih, pa verjetno še sedaj marsikje, smo pireju rekli tudi zmečkan krompir.

zeta

Ma, 666, nekam se preveč vtikuješ! ( saj me ne moti, čist prav imaš ). Kaj pa če bi ti napisal kakšn blog o tem kje si, kaj tam počneš, kaj počnejo domorodci, kaj ješ, kako je z jezikom, kakšni so tvoji vtisi............. , pišem v imenu firbčnih, nekaj je tudi takih, ki jih vse zanima ( jaz nisem tak, buh vari), pa če bi še kakšno fotografijo prilimal............

ežoj

Jaz imam  za pire krompir kar naše domače hladno orožje http://trgovina.mercator.si/wcsstore/Tehnika/images/produ

Tanartabol priden dobi potem "sladoled"

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti