Pomočnik dietnega kuharja iii

vero  

član od: 25.9.2012

sporočila: 1

tema odprta - 25. sep 2012 12:05 | ogledi: 10.966 | odgovori: 10

Zdravo!

Stara sem 21 let.Imam končano 3.letno poklicno šolo smer kuharja,zdaj nadaljujem šolanje za živilski tehnik,učenje mi ni nikoli preveč šlo. V Domu za starejše občane iščejo pomočnika dietnega kuharja III in dietni kuhar IV.

Za pomočnika dietnega kuharja potrebuješ izobrazbo kuharskega pomočnika,za dietnega kuharja pa izobrazbo kuhar.

Opis dela za pomočnika:pripravljanje živil za prehrano stanovalcev,delitev obrokov hrane,čiščenje posode,pripomočkov in prostorov za pripravo hrane,izvajanje del in nalog v skladu z delovnim planov po navodilu nadarjenega.

Opis dela za kuharja:pripravljanje živil in kuhanje jedi,diet,napitkov za stanovalce in delitev obrokov hrane stanovalcem-skrb za kakovostno in neoporečno prehrano stanovalcev-čiščenje posode,pripomočkov in prostorov za pripravo hrane-izvajanje del in nalog v skladu z delovnim planov po navodilu nadarjenega

Razmišljam da bi odddala prošnjo za pomočnika kuharja. Poskusna doba za kuharja je 1mesec in za pomočnika kuharja je poskusna doba 6mesecov.

Morda ve kdo kakšno je to delo za nekoga tako mladega in kako ga sprejmejo ostali zaposleni glede da sem mlada in neizkušena.

Mogoče kdo ve koliko je bruto plača?

Hvala in Lp

 

vero

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

25. sep 2012 13:59

vero, prijavi se, pa boš videla, kako in kaj, saj ni treba znanosti zganjati že prej... Plača je pa odvisna od precej faktorjev, torej se je tudi ne da posploševati. Saj če ne bo po tvojem jusu, še vedno lahko rečeš ne, če se sploh odločijo, da te sprejmejo. In verjetno nikjer v razpisu ni navedeno, da mora biti dotična zaželena oseba starejša/mlajša od x let.

Loni Makaroni

marjanaj  

član od: 1.12.2007

sporočila: 136

25. sep 2012 14:06

Svetujem prijavo, že pisanje prošnje in razgovor, ne glede na izid je izkušnja za človeka v katerikoli starosti. Vedno lahko rečeš ne in vedno se naučiš kaj novega.

pa srečno pri odločitvi.

marjanaj

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

25. sep 2012 20:26

Vero , ti se kar prijavi ! Kolikor vidim izpolnjuješ pogoj za kuharja , ne samo za pomočnika . Sama sem pred dobrimi 14 leti prišla v kuhinjo z 3-letno gostinsko šolo , pričela opravljati dela in naloge dietnega kuharja (to itak delamo vsi kuharji - neglede na naziv) in v tej službi vztrajam še danes . Takrat je bilo to mišljeno bolj kot začasna rešitev , ščasoma pa mi je tudi to delo postalo zanimivo in danes me verjetno živ bog ne spravi nazaj v gostinstvo .

Plača je bolj kot ne ušiva (začetnik prične v 13 pl. razredu J skupina) , je pa redna in tudi potni stroški in malica so zaenkrat še plačani , to pa je dandanes tudi nekaj vredno.

 

 

 

PS: Ob nastopu te službe sem bila le kako leto starejša kot ti.

Bernarda

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

25. sep 2012 22:08

vero je napisal/a:

...

Morda ve kdo kakšno je to delo za nekoga tako mladega in kako ga sprejmejo ostali zaposleni glede da sem mlada in neizkušena.

Mogoče kdo ve koliko je bruto plača?

Hvala in Lp

vero

 

Vero, nikakor ne pomišljaj, da si za takšno delo premlada, saj vsi, ki imajo srečo, da dobijo zaposlitev po koncu šolanja, kot si ga zaključila ti, pričnejo vsaj pri tvojih letih. Pri 30-tih, brez vsake prakse, bi bilo precej bolj neprijetno. Veš, da boš zmogla, kar pa se tiče odnosov, pa tudi ne imej bojazni, vse je lažje, ko si mlajši, potem se človek vsako leto težje vključuje in uvaja tako v delo, kot v kolektiv, še posebej, če ima pomisleke glede tega.

Naredi vse, da dobiš delo, ob tem pa se ti splača potruditi in dokončati šolanje, saj se ti bo  pridobljena izobrazba, če nič drugega, poznala pri plači.

Želim ti veliko uspehov pri delu, ki ga, upam dobiš in pri dokončanju šolanja.

zeta

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

26. sep 2012 1:27

Vero , tudi jaz ti svetujem , da nikar ne oklevaj . Kaj veš , kdaj se ti bo spet nasmehnila sreča .

manca51

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

26. sep 2012 1:43

Ne zameri , samo to bi ti še prišepnila , ker si se verjetno zatipkala : kdorkoli ti bo šef , bo tvoj predpostavljen oziroma  nadrejen , ne pa nadarjen , kakor si ti napisala .

Veliko uspeha ti želim   

manca51

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

26. sep 2012 10:26

manca51 je napisal/a:

Ne zameri , samo to bi ti še prišepnila , ker si se verjetno zatipkala : kdorkoli ti bo šef , bo tvoj predpostavljen oziroma  nadrejen , ne pa nadarjen , kakor si ti napisala .

Veliko uspeha ti želim   



manca51

Hihi, lahko je tudi oboje :)))

Atina

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

26. sep 2012 15:25

Pozdravljena, Vero!

Vse, kot so ti že kolegice napisale, sicer pa se meni zdi (razen te tipkarske napakice in kakšne vejice) tvoj sestavek lepo, pravilno in jasno zapisan, bolje, kot je sposoben napisati marsikdo z višjo ali celo visoko šolo.

Zato mislim, da je tvoj samokritični stavek, da ti šola ne gre, odveč, tako da kar pogum v roke, malo več samozavesti in SREČNO!!!

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

26. sep 2012 15:43

Jaz bi samo še dodala, vero, ker omenjaš, da bi se prijavila na delovno mesto pomočnika kuharja, da glede na to, da izpolnjuješ pogoje za kuharja, najprej kandidiraj za to delovno mesto. Za pomočnico pa sprejmi seveda, v kolikor bi ostalo le še to na razpolago. Nikar ne bodi preveč skromna, sama veš, da vse, kar delovno mesto kuharja zahteva obvladaš. Če boš pomočnica, boš v bistvu opravljala praktično enaka opravila, sicer z malenkost manjšo odgovornostjo, pa vendar.

Punca glavo gor, ovira te le majčkeno premalo samozavesti, ki pa jo boš, ko se boš vključila v delovni proces pričela graditi, in to mnogo lažje in hitreje, kot doma. Verjemi!

zeta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. sep 2012 12:24

Vero, a veš tisto, ko je človek hotel zadeti na loteriji in je prosil boga (v katerega je pač verjel), da naj mu to usliši...in je imelo tisto božje bitje enkrat vsega zadosti in je reklo, pa daj, človek, kupi no tisti listek od loterije!...?

Hočem reči, ne moreš postati kuharica, če se ne boš prijavila na razpis.  Bo to v vsakem primeru izkušnja, v kateri se lahko marsičesa naučiš. Plus, imaš srečo, kuharji so iskani, tako da boš slejkoprej našla službo, samo nabildaj se s samozavestjo, da boš lahko začela.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti