Sekljalnik kitchenaid/bosch ali kaj drugega

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

tema odprta - 23. sep 2012 19:33 | ogledi: 10.822 | odgovori: 15

Pozdravljene kuharice in kuharji,

kupujem sekljalnik (in ne multipraktik!) brez dodatkov, kot je npr. blender. Ogledana imam nekako dva. Eden mi je hudo lep, pa še pasal bi v kuhinjo, ker imam že kitchenaid artisan, ki mi je super, zdaj bi pa še ta food procesor šel fino zraven. Ampak cena je pa precej nora, skoraj 400 EUR (zavijam z očmi).

http://www.cookplanet.co.uk/kitchenaid-food-processor-art

 

Drugi boschev je cenejši, ni pa preveč lep.

http://www.bosch-home.com/si/produkti/pomo%C4%

 

Zanima me, ali ima kdo katerega od teh dveh aparatov, pa lahko pove izkušnje s prve roke? Ja, rabim pa v prvi vrsti za sekljat, rezat in strgat oreščke, zelenjavo, delat namaze, mogoče za kakšno stepanje pri večji peki.

 

Al pa če imate kakšen nasvet oz. priporočilo za kakšen drug tak aparat?

Btw: če kdo dela testenine, imam nastavek za Kitchenaida za delat pasta, in ga prodam za pol cene novega. Rabljen je bil dvakrat, ampak meni rata naredit makarone le tako, da so dobri, če jih takoj vržem kuhat, sicer se pa razpacajo, tako da na zalogo ni šlo.

Za vsak nasvet in priporočilo se zahvaljujem. Še posebej, če je kakšen ljubitelj kitchenaida, da mi pove, kako se v resnici obnese njihov aparat.

 

Pingvin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

24. sep 2012 2:32

Moji otroci imajo kitchenaid in sem ga pri njih kar nekajkrat uporabljala. Sama posoda ima sredinski del prenizek. Ne vem, kako naj ti razložim, tukajle je slika: http://www.thegourmetdepotco.com/kitchenaid/kfp72wbwh-12-cup-f

Ob nakupu torej pazi, da bo srednji del posode (odprtina oz. dulec), čim višji, ker na KitchenAidu tekočina iz sredine posode teče ven, če je mešanice čisto malo preveč in je bolj mokra.

Jaz ne bi z multipraktiki nič komplicirala. Bila sem popolnoma zadovoljna tako  z Gorenjevim kot s čisto navadnim Boschevim. Seveda sem sumila, da so zaradi identičnega dizajna eni in drugi prišli iz iste firme, samo ime je bilo drugo.

 

 

 

 

Vanja

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

24. sep 2012 10:14

Tega Boschevega imava, nabavila sva ga poleti. Izredno stabilen, vmešava s pomočjo plošče, ne metlic, in naredi v redu, seklja tudi super, nastavki so v redu. Midva sva ga nabavila v Leclercu, ko je bil znižan, je pa drug model, oziroma je razlika med "tvojim" in mojim, da nima nastavka za ožemanje.

 

skratka - price/performance odlično. 

 

aja, še to - nastavke ima shranjene v tistem črnem podnožju, v predalčku.

 

neika

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

24. sep 2012 10:37

Jaz imam tudi tega boscha, oziroma http://www.bosch-home.com/si/produkti/pomo%C4% tega.

Meni je osnovna posoda premajhna. Prej sem bila vajena maminega multipraktika, ki ima večjo posodo (tudi bosch). Tisti je imel tudi bolj zaobljeno posodo  in je hrana lepo na nož padala. Se mi zdi, da tega to malo muči. Da se veliko prime na steno in nikoli ne pride do noža, razen če večkrat premešaš. Tudi za zelje narezati za solato, je ta posoda majhna. Kritiko imam za nož. Ta je narejen tako, da se samo rezilo natakne na bel plastičen sredinski tulec. In potem samo rezila menjavaš (zraven je še neko plastično, ali pa plastični disk, ki ne vem čemu služi). Ampak to rezilo pleše po tem tulcu gor in dol in ni fiksirano. Sekljanje karamela in oreščkov za praline pasto je zanj pretežka naloga. Kot nor pleše po pultu in se segreva.

Tudi pate brisee testo za pito delam v dveh rundah, če gre za večjo pito. 

Če režem zelje, je kar veliko "odpada" zmečka med nož in posodo, ker je vmes kar visoka luknja (ne bi napisala, če ne bi videla, da na drugih multipraktikih ni tako)

To sem uspela opaziti v tem letu odkar je z mano :D sliši se veliko kritik, ampak ni tako hudo, ga imam še vedno rada <3 in sem hvaležna zanj, ker je bil darilo. le premalokrat se mi ga ljubi dati ven iz omare, za kitchenaida pa vsaj vem, da bi ga hotela ves čas na pultu in tako bi ga tudi več uporabljala (kar bi ga tudi morala glede na ceno. ulala)

 

Je pa fino, da se noži zložijo vanj. In za male stvari je superski. 

neika, povej kaj je ta plošča?  za vmešavanje česa? meni smetane ni naredilo. 

 

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

24. sep 2012 21:42

Hvala za mnenja. Trenutno se bolj nagibam k Kitchenaidu, si ga moram it pogledat "v živo". Na sliki zgleda zelo lep, po youtubu pa tudi uporaben:) Bom preverila, kako je z višino te sklede. Čprav nisem čisto prepričana, ali sme v redu razumela, Vanja; a ta posoda naj bi bila prenizka? Ker verjetno iz vsakega aparata ven teče, če je skoraj poln?Drugače pa se strinjam, čim manj kompliciranja okoli tega. Ampak kaj, če pa tako radi zakompliciramo povsod. In meni ne bi bilo niti malo všeč, če bi tisti noži začeli poskakovat oz,. če bi se aparat segreval. Zato bannanna hvala za to mnenje.

Pingvin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

24. sep 2012 23:20

Pingvin, višina posode bi bila OK (čeprav je na mojem Bravetti Quad Blade višja), tisti dulec na sredi posode, ki ga natakneš na mašino, je na Kitchenaidu pol prenizek. Če imaš tekočo zadevo, ti teče ven skozi dulec že če je posoda samo napol polna. Razen namiznega mešalnika, Kitchenaid mašine niso vredne denarja.

Vanja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

24. sep 2012 23:25

Ko je že debata na to temo, kako pa je z KA-jevim blenderjem? Po sili razmer smo čez noč ostali brez starega...

OlivaB

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. sep 2012 0:13

OlivaB, moj sin ima tudi tega (poročna darila). 4x dražji kot moj Black and Decker, ki zmiksa oz. zblenda enako dobro. Kupi si nekaj cenejšega kot KA in dva para .

Ko mi je ročni mešalnik crknil, sem kupila KA-dovega in mi je presneto žal za to zapravljenega denarja. Tale je sicer tih, metlice se pa ne vrtijo preveč hitro. V plus mu štejem edino to, da je lepe rdeče barve.

Vanja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

25. sep 2012 12:41

Hvala Vanja. Rada bi kaj bolj kvalitetnega od prejšnega kupljenega za 20 eur. In z večjo posodo. Ta je imel manj kot pol litra - dva šejka za zajtrk je še zdržal kaj vaj več pa žal ne. Plus da sadje iz skrinje je bilo pretrd oreh zanj. In da bi dal slovo po malo več kot le dveh letih uporabe :(

Bi bilo super, če bi ostalo še za kakšne  ;)

OlivaB

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. sep 2012 14:31

Daj no, Oliva. Menda nimajo samo take s politrskimi posodami in KitchenAide.

Samo zmrznjenega sadja ne zmelje niti moj multipraktik, ki ima sicer dvojne nože. Če si gledala reklame po TV ti povem, da zavajajo, saj prej dajo karkoli že miksajo v mikrovalovko, da se malo odtali,(a je še vedno zmrznjeneno), potem šele v blender. Tudi jaz sem namreč padla na to finto, samo mi je na srečo takoj potegnilo, kaj moram storiti.

V eni naši trgovini predstavlajajo nek blender za cirka $500 do $600. Navadno ne pasem zijal, ampak si zapomnim izdelek in ga poiščem na internetu. Izjavljajo, da tako zblenda zelenjavno kremno župo, da je ni treba gostiti s smetano. No, moj blender za $25 naredi isto, priznam pa, da to naredi v 1 minuti in ne v 45ih sekundah. Potem delajo še raznorazne shake, ki jih moj razno tako pripravi, če mi že pride na misel. NAmreč, dokler mi zobje delajo, jih bom še naprej lepo trenirala in grizla sadje. Zdi se mi, da imam veliko več od tega, da žvečim, kot pa če isto zadevo samo popijem. Da se ne bo kdo obregnil: Jabolko (ali drugo sadje) pojem, mleko popijem, če je že treba.

 

 

 

 

Vanja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

25. sep 2012 16:33

OlivaB, ne vem sicer kako je s ceno, vendar je zelo pohvaljen blender Vitamix. Vanja, da ni mogoče to ta, ki ga predstavljajo? To je res grozna cena za blender.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti