Sekljalnik kitchenaid/bosch ali kaj drugega

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

25. sep 2012 22:51

Bannanna, zaenkrat še ne igram na loto? ;)

OlivaB

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. sep 2012 2:15

bannanna je napisal/a:

OlivaB, ne vem sicer kako je s ceno, vendar je zelo pohvaljen blender Vitamix. Vanja, da ni mogoče to ta, ki ga predstavljajo? To je res grozna cena za blender.



 

Poglej, cena tega blenderja je pri nas taka, kot je cena manšega LCD televizorja. V mikserju ni nobene delikatne visoke tehnike. Samo en motorček, ki poganja tisti nožek v posodi. Verjamem, da je kvalitetno narejen. In posoda je steklena, ampak moj  za $25 ima tudi stekleno posodo.

Predstavitve Vitamixa v naši trgovini imajo ravno na oddleku z zelenjavo in sadjem. Tip ima nenavaden glas in ga slišiš, tudi če ga nočeš poslušati. V zadnjih dveh letih sem slišala svašta.

Razumem, da si recimo bolan in ti bolj paše kaj tekočega, kot hrana, ki jo je treba žvečit. Ampak za takrat je čisto navaden blender iz WalMarta dovolj dober. In brokoli mi zmiksa v kremo enako dobro, s tem, da traja recimo 15 do 30 sekund dlje.

Dosti bolj se splača zapraviti denar in kupiti dobro zadevo za mesit testo, (kitchenaid je pri nas $275 in ga ima velik procent gospodinjstev), dobre posode (samo eni dve ali 3) in 1 dober nož.  Tu se pa zame konča. Aja, dober odpirač za steklenice je tudi potreben. Če znaš kuhati, boš naredil kosilo ali večerjo "to die for" kjerkoli.

 

 

Vanja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

26. sep 2012 7:32

Vanja, mi lahko poveš kje v Sloveniji se nahaja WalMart? Ko sem bila pred leti v zda sem res za drobiž kupila kar nekaj zelo kvalitetnih izdelkov. In z veseljem bi dala 25 dolarjev (dobrih 20 eurov) za blender z stekleno, 1,5 litra veliko posodo.  KA mikser v lj stane okrog 600 eur (700 usd) in ne 275 usd.

Btw, da lahko kuham od a do ž ne rabim drugega kot dovolj veliko leseno desko, dobolj oster nož, kastrolo, mikser, blender in par različno velikih pekačev in to je to. V moji omari ni nobene igačke, kakršne ste naštevale v temi zgrešneni nakupi. Koliko stane tv pa ne vem, ker že deset let povsem srečno živim brez. Tudi vsak mesec nimam deset novih parov čevljev, ker mi to ne pomeni nič.

In nenazadnje, vprašala sem za mnenje tiste, ki imajo to reč. Če bi našla primernega za 25 usd, nebi spraševala. Za takšno ceno pa je že dobro se pozanimat, al je vredno dat dvesto evrov ali ne.

 

OlivaB

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

26. sep 2012 9:43

OlivaB je napisal/a:

....vprašala sem za mnenje tiste, ki imajo to reč. Če bi našla primernega za 25 usd, nebi spraševala. Za takšno ceno pa je že dobro se pozanimat, al je vredno dat dvesto evrov ali ne.

 OlivaB

 

 ceprav nisem vprasana za mnenje ga bom dala

 

kadar iscem po nasih straneh imam tezave ker prodajalci poimenujejo isto stvar na razlicne nacine, dajo pod razlicne kategorije...

ce prav razumem, isces najbolj enostaven sekljalnik z dovolj veliko posodo. poglej ce bi bil tudi kaksen od teh primere (vsekakor so pa cenejsi ): primer1, primer2, primer3, primer4

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. sep 2012 13:32

OlivaB je napisal/a:

 

In nenazadnje, vprašala sem za mnenje tiste, ki imajo to reč.



OlivaB

 

Oliva, sem ti že v enem prejšnjem postu odgovorila, da sem ga velikokrat uporabljala pri sinu in ni vreden denarja, če ga primerjam z mojim. Stvar je v tem, da si se odločila, da ga nabaviš in ti moja kritika in primerjava z veliko cenejšim izdelkom ni všeč.

Kaj pa je narobe z Gorenjevim. Kupila sem ga mami, ga uporabljam, kadar sem na obisku in dela odlično. Nič manj kot tisti od KA. Drugače ste pa v EU in lahko prosto kupujete tudi iz Nemčije, kjer so te zadeve pol ceneje, kot v SLO. Mami sem namreč kupila ta močen MUM in mi je žal, da nisem raje počakala in ga privlekla ob naslednjem obisku iz Nemčije.

Mnenje o Vitamixu je letelo bolj na Bannanno in ne nate. Včasih je dobro pomisliti, kaj zadeva dela oz. kako je sestavljena in jo primerjati s podobno drago zadevo.

In zadev ni treba imeti doma, da veš, koliko stanejo, a ne?

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti