Bezgove jagode

Lepo pozdravljeni :)

Pri nas vsako leto delamo sirup iz bezgovih jagod, ki ga potem celo zimo pridno pijemo proti prehladu. Letos pa imamo problem z jagodami in sicer to, da jih ni. Ko že zazorijo, jih pozobajo ptički, kar pa ne pozobajo ptički je pa toča potolkla :(  Prosim če mi kdo lahko pove v katerem koncu slovenije, bi se dalo nabrat kaj jagod za sirup, ker pri nas na Gorenjskem je vse skupaj bore malo. Hvala za pomoč.

vida-lara

ljubljana, sem ravno v četrtek delala marmelado iz bezga in jabolk (http://www.kulinarika.net/recepti/11706/ozimnica/bezgov)

Mateja

tejča

Na štajerskem koncu kolikor hočeš, celo pohorje polno...

čoko

jaz grem tudi ta teden v akcijo, za hišo so mi jih ptiči večinoma pozobali. Nekje jih bom že našla, malo čez vas v gozd ali s kolesom naokrog. Za en liker jih bo že.

rag_doll

Kako pa pripraviš sirup? Sicer jih tudi pri nas ptički zobljejo :(

Atina

Atina, za sirup skuhaš jagode z dodatkom nekja vode, odcediš, dodaš limonin sok in sladkorja na 1 l soka nekje od 80 dag do 1 kg, zavreš, vroče polniš v steklenice. Za moj okus je limonin sok bistven, ker bezeg nima lastne kisline.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 08. 2012 15:16

Slabe pol runde (2 jogurtova kozarčka zrelih jagod) sem nabrala včeraj. Joj, kako je vse pozobano. Nekaj še tudi ni zrelega. Najlepša grma z najbolj polnimi in najzrelejšimi jagodami sta bila pa pri čebelnjaku, kjer si nisem upala preblizu, in sredi najvišjega trnja :(

rag_doll

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti