Lastno gospodinjstvo

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

tema odprta - 20. jul 2012 11:08 | ogledi: 8.414 | odgovori: 2

Pozdarvljeni,

 

spet imam eno vprašanje - če je sin (študent)  prijavljen v lastnem gospodinjstvu, se njegovi prihodki (študetnsko delo) tudi štejejo k meni kot dohodek pri otroškem dodatku in obratno moji dohodki k njemu pri štipendiji? Mogoče ima kdo tak primer.

 

Hvala že v naprej 

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

20. jul 2012 12:16

Ne glede na to, da je je sin študent prijavljen v lastno gospodinjstvo, se mu tvoji dohodki štejejo pri štipendiji in obratno. Včasih je bilo možno, na CSD sklenat dogovor in so starši nato otroku plačevali neko simbolno preživnino. Na ta način se niso šteli realni dohodki, ne otroku, ne staršem. Pač zakonska luknja. Sedaj po Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih to ni več mogoče. Ne glede na to, ali je sin v lastnem gospodinjstvu se mu vedno štejejo dohodki enega starša. V izogib temu je možno le  to (v primeru, obeh staršev), da mu starš z večjim dohodkom plačuje preživnino,  manjši dohodek starša, pa se otroku šteje pri štipendiji.



moj svet

Sporočilo je spremenil(a) moj svet dne 20. 2012 12:17

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

20. jul 2012 14:04

Hvala za odgovor. Nikoli ni bil moj namen kaj prikrit tudi takat ne, ko se je še dalo. Samo, da en zavod ni sposoben izdat odločbe za štipendijo od decembra do sedaj je pa žalostno (pa še sedaj, ko sem spraševala kdaj bo, spet ne vedo, ker je ta referentka na dopustu. Za otroške sem le-to dobila konec junija (vloga decembra). Sedaj, ko so mi iz otroških vzeli starejšega sina, pa moram itak vračat. Bojim se, da bo on tudi moral.

 

LP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti