18.let

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

tema odprta - 13. jun 2012 9:05 | ogledi: 10.654 | odgovori: 9

Pozdarvljeni,

 

nekje na forumu sem zasledila to temo, vendar ne najdem. Torej, nečakinja je dopolnila 18. let, kaj podariti? Sem mislila neko smešno majco in razmišljam o uri, takšni bolj "odštekani". Kaj menite oz. raje kaj predlagate? Je ful žive narave, se rada smeji...pleše hip hop..

 

Hvala že v naprej

 

LP

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

13. jun 2012 9:24

Špela, pozanimaj se prvo kje sicer kupuje majice, oz katere ure so ji všeč.

Za koliko denarja pa iščeš daliro? Easyjet karta za London? Karta za kak koncert na katerega njena pravi, da bi rada šla, pa žepnina ne sfolga? S takšnim darilcem boš neprimerljivo bolj kul teta kot z uro.

OlivaB

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

13. jun 2012 9:32

Plačilo 10 ur šole vožnje?

 

Nevem možnosti so neskončne, ti jo bolj poznaš kot mi. Jaz bi bila ure maksimalno vesela, ker jih obožujem, ampak ne vsake ure - tako da jo morda vzameš zraven ali ji podariš bon. Jaz bi bila maksimalno vesela tudi zbirke leksikonov ipd.(tega nikoli nismo imeli veliko doma) - samo jaz sem bolj čudne sorte, tak da ji mogoče knjig raje ne kupuj.

Začetnica

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

13. jun 2012 9:36

Ja pri tolikih možnostih bi bilo mogoče res najboljše se pozanimat se pri njenih starših o čem fantazira, da bi rada imela in izbrat med tistim. Tko res ne moreš zgrešit veselja ob prejemu.

OlivaB

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. jun 2012 9:39

Ljuba Špela!
Kot piše tudi v vseh temah, ki jih ne najdeš - kdo pa smo mi, da bi vedeli, kaj je všeč tvoji nečakinji?????

Zelo dobro vem, kaj govorim - imam namreč 18 letno nečakinjo (no, par mesecev čez, torej smo to izkušnjo pravkar dali skozi). Kolikor poznam to druščino, so ene punce take, da še same ne vedo prav, kaj je v njihovih glavah, oziroma ideje švigajo skoznje z nadsvetlobno hitrostjo. Ene pa zelo dobro vedo, kaj hočejo. Če je tvoja iz druge skupine in ima kako res veliko željo, potem ji jo lahko pomagaš uresničiti. Lahko ji omogočiš kako res lepo doživetje, kaj pa vem, kake sorte je: mogoče ji bo v veselje skok s padalom v tandeum ali obisk koncerta na Dunaju letos poleti (konec koncev punca postaja polnoletna) ali pa tečaj ličenja v bližnjem salonu ali izdelovanja čokolade in pralin (ja, tudi take so) ali šola prostega plezanja ali......ja vprašaj jo vendar! Pomenite se malo med seboj v družini in zložite denarce skupaj, pa bo, saj nikjer ne piše, da moraš zaradi njenega rojstnega dne ti potem še pol leta odplačevati dolgove.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jun 2012 9:47

Daj se prestavi v svojih osemnajst in si poskušaj zamisliti, da imaš teto, ki nima pojma, kaj naj bi ti podarila. Da imaš teto, ki ti (pa ne pozna tvojih interesov) podarja nekaj, za kar ona misli, da je "odštekano", skratka, da ti vsiljuje neko oblačilno kodo - in ti bi morala potem narediti še hvaležno faco? No, kako se počutiš?

 

Resno, če ne veš, kaj podariti osemnajstlenici, pa zakaj, ne vprašaš NJE? Saj osemnajstletnik ne pričakuje več neverjetnih presenečenj in izpolnitev njenih skritih in neizpolnjenih pričakovanj (majica to itak ni). Osemnajstletnik ima čisto izdelano mnenje in zna pokazati in povedati, kaj bi rad/a. Pa magari če je to majica - bo vsaj po njenem okusu.

 

Vendelina jr.

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

13. jun 2012 13:28

Jaz sem svoji nečakinji podarila denar,šopek 18 cvetlic in pa nekaj malega sem napekla za praznovanje.To je bilo dve leti nazaj.Letos ko pa je praznovala 20 let in je od doma tu v študentu smo ji pa s pomočjo njenega fanta pripravili presenečenje.Punca do zadnjega ni nič vedela,fant jo je pripeljal k nam,kjer smo pripravili večerjo,tortico in skrmno darilce.Punca je bila presenečena,da še do besede ni prišla.To je bla naša tajna misija o kateri smo vedeli le mi doma ter njen fant,njeni domači niso o tem vedeli popolnoma nič,ker če bi nebi ostalo skrito.Vem,da ima punca malce domotožje in smo jo na njen dan mi malce razvajali.

 

chappy

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

13. jun 2012 19:54

ZAČETNICA je napisal/a:

Plačilo 10 ur šole vožnje?

 

Začetnica

 

Meni je bilo tole top darilo od moje botrice za 18. rojstni dan

Roncolino

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

13. jun 2012 20:35

Smo ravno to dali skozi, pred dvema letoma za hči, nečak pa je imel nekaj mesecev nazaj, jaz mislim, da jim najbolj prav pride kar denar, moja hči je delala izpit in si je plačala ure, nečak pa žurko s prijatelji- takoda, lahko kakšno malenkost pa en znesek, ki si ga pač lahko privoščiš, srečno.

tabu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti