Frizura

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

tema odprta - 17. apr 2012 11:50 | ogledi: 11.606 | odgovori: 6

Pozdravljene, iščen frizerski salon v Ljubljani za slavnostno frizuro, predlogi, izkušnje?!

 

P.S. Hočem, da je frizura res dobra ne pa da doma narediš boljšo.

 

Hvala za predloge

Lep dan

te.jcika

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

17. apr 2012 11:53

Mosquito - Matej Komar. TOP.


Aja, je pa na Dunajski, WTC. Bil je tudi frizer leta, sodeluje na vseh večjih frizerskih dogodkih, pri fotkanju modelov za oglase (npr. Peko), za revije (od Playboya do Glossa) ... Več o njem: https://www.facebook.com/pages/Matej-Komar-MK-HairArt- 
s0ncek*

Sporočilo je spremenil(a) s0ncek* dne 17. 2012 12:09

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

17. apr 2012 12:00

Konkretnih izkušenj nimam, sem pa na eni drugi lokaciji v Slo (isto potrebovala slavnostno frizuro) naredila tako - najprej sem spucala sploh v svoji glavi kaj bi rada in pošteno zguglala zadeve, namreč, ko predložiš kvalitetne fotke in koncept, ti veliko lažje kaj naredijo, potem sem šla v par salonov in malo poprosila za pretekle fotke njihovih "izdelkov", če da salon kaj nase ima kakšen album, kaj so do sedaj ustvarili. Potem sem se naročila za izdelavo slavnostne frizure, vmes sem se pa šla še enkrat "naključno" malo ostriči, samo konice. Ob tem naključnem obisku sem preverila kakšna je splošna klima in delovanje salona, pa malo sem pojamrala/povprašala glede izdelave pričeske itd.; en tak vljudnostni small talk bi človek rekel, ki ti pa veliko pove. Če salon položi vse zgoraj omenjene "izpite", potem je velika verjetnost, da bo zadeva izpadla ok.

Aja pa seveda, če gre za res pomemben event je skoraj ključno, da stisneš nekaj € več in greš na poskusno frizuro. Pa izvajaj zadeve z dovolj časovnega prostora! Razna reševanja faljene barve las, spreminjanje oblike pričeske, v kateri je 70 lasnih sponk + tona utrjevalca, spreminjanje salona itd. to se ne da kvalitetno izvest v treh dneh.

Viva Meier

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

17. apr 2012 13:04

Ubistvu gre za ne tako komplicirano frizurco ni skoraj nič spenjanja, hočem pa da je taka kot jo želim jaz ne frizer kar se mi je že zgodilo.......

te.jcika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. apr 2012 14:52

Ljubo dete, če s frizerjem komuniciraš tako, kot pišeš semle, je verjetnost nesporazuma precej velika.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. apr 2012 15:01

Drugače je pa tako - sicer to razlagam vedno v tem času, ko so maturantski plesi in podobni dogodki: Če ima kdorkoli večino dni v letu neopazno in nedefinirano frizuro in tudi nedefiniran stil oblačenja, je/ga tudi najbolj kvalitetna stilska preobrazba za en dogodek ne bo osrečila.  Ljudje se  taki izvedbi, zlasti če niso s srcem pri stvari, ne bodo prepoznali in se bodo obupno počutili ("to nisem jaz" - in se bodo ob prvi priliki preoblekli v svojo vsakodnevno izvedbo). 

Druga stvar, ki je pa še hujša, je pa to, če prideš v roke h kakšni pobesneli frizerki, ki ti v lase namontira vse, kar je videla v žurnalih izpred desetih let  (ker tam nekje se ji je čas ustavil). In je končni rezultat podobne, tistemu, ki ga dobimo, če damo avto za svatbo v okrasitev kakšni ponoreli floristki.... Kakšna kičasta spenjanja z enim asimetričnim pramenom, ki visi dol kot kak razkuhan špaget....to je boleče grozno. Ali pa kakšne rožice v laseh ali pa plastiš perlice, ki padejo dol čez petnajst minut...ali pa spreji z bleščicami, ki jih čistiš z oblačil in avtomobila še kakih deset mesecev....auč auč auč.

 

Zato je moj nasvet takle: Ne išči frizerja za frizuro za posebne priložnosti. Najdi dobrega frizerja, pa te naj dva tedna pred dogodkom lepo postriže, da se navadiš na frizuro, na dan dogodka ti pa samo naredi frizuro s krtačo. Boš bolj podobna sebi in bolje se boš počutila.

Vendelina jr.

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

17. apr 2012 18:01

te.jcika, ojla!

Menim, da ima vendelina prav, ko pravi, da se  raje odloči za navadnega, a dobrega frizerja. Ti so običajno naveličani "vsakodnevnih pričesk naših babic", pa se potem kakšne posebne lotijo zares s srcem, izkušnjami in znanjem. Če bo zadeva izpeljana tako, kot je potrebno, se boš zagotovo počutila več kot dobro.

Če si iz Ljubljane, ti bom na ZS sporočila podatke o frizerki, s katero bi na tvojem mestu rekla besedo ali dve, potem boš pa že videla, kakšni bodo tvoji občutki. Bi napisala že tukaj, pa reklame na forumu niso primerne.

Želim ti veliko uspeha pri iskanju frizerja in sreče s frizuro!

 

Pozdravček!

Vrana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti