Darilo za 60 let-za žensko

majdapog  

član od: 29.5.2006

sporočila: 23

tema odprta - 2. apr 2012 19:49 | ogledi: 52.684 | odgovori: 103

Ali imate kakšno dobro idejo za darilo šestdesetletnici-sicer ima vse-se razume leta..kaj izvirnega ne predrago

-pokojnine so ....

majdapog

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

2. apr 2012 20:10

Če imaš možnost dobiti sliko, ko se je rodila jo daj v okvir in naj primerja , če se je kaj spremenila.Lahko tudi sliko njenega doma kjer je živela.

 

LP

 

mamazeljka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. apr 2012 21:22

Težko je tako na daljavo svetovati, ko pa ženske sploh ne poznamo. Kaj ima rada, ima kak hobi, je na hece ali je bolj resnobna? Ker tudi od naštetega je odvisno, kaj ji dati za darilo. Ene bi bile navdušene nad spa programom (recimo tri dnevnim) v kakšnem finem hotelu, spet drugi to ne pomeni nič. Enim pomeni nekaj zlatnina, drugim spet kaj drugega (mene recimo razveseliš s pisalom ali z lonci ...). Zato moraš o osebi vsaj nekaj malega vedet, sicer je lahko darilo brez prave vrednosti, brez topline, brez tistega osebnega sporočila, ko podarjamo. Meni to največ pomeni.

 

Kaj pa če nardite tako, da ji ob uri, ob kateri je bila rojena, pride na vrata zaigrat kakšna skupina? Mi smo to naredili svakinji za 50. rojstni dan, ob šestih zjutraj so jo trije mladeniči presenetili na vratih spalnice, potem smo se še ves dopoldan kar v pižamah in haljah zabavali še v dnevni sobi ... Samo za take hece moraš bit, če je nekdo bolj resne sorte, kaj takega nima smisla.

 

Meni so na primer, ker vedo, kako rada kuham, prijatelji zjutraj prinesli  veliko leseno škatlo s 50 različnimi začimbami, možu leto prej 50 različnih piv ... Mi smo prijatelju na vrt spustili živo kuro, ker je enrkat omenil, da si jo želi (no, to so bila darila za hec, tista prava darila so bila kaj drugega: bon za potovanje, zbirala je večja druščina; en akad. slikar je za prijatelja narisal sliko - njegovo poročno; enim smo naredili foto knjigo - kolaž njunih skupnih let ... in vsi so se teh reči res razveselili).

Lahko ji kupite kako fino spalno srajco s haljo, zraven pa zložljivo mizico in kup čajev, vitaminov, prehranskih dopolnil, kakšen lep prtiček za to in skodelico (mi smo to kompletirali enemu prijatelju za 50 let, pižama seveda namesto spalne srajce, in je bil tako vesel, da se je na zabavi kar oblekel v to svileno pižamo). Ali kak kopalni plašč v kompletu z brisačami iz enakega blaga in zraven vse živo za kopanje ali tuširanje (gobice, rokavice, mila, pene ...)

 

Kar tako ti trosim, kar mi v glavo pade iz naših izkušenj. Ampak, kot sem rekla, ženska mora biti tip za to, sicer izpade vse skupaj bolj klavrno.

 

mamamia

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

2. apr 2012 22:57

Meni je prijatelj za dosti manjši jubilej sam izdelal album za slike (karton+kolaž), in ga tudi napolnil s slikami + komentarji. V tej tehnološko-virtualni dobi, ko imamo polne diske slik, razvijemo pa jih menda sila malo se s tem res težko zgreši. Pa neprecenljivo darilo je, sploh, če nimaš svojih najdražjih dnevno ob sebi.

 

Vsa materialna darila pa naj izbirajo/predlagajo tisti, ki gospo poznajo, sicer imate visok procent šanse, da grdo falite. V skrajni sili pa kak denarni bon v trgovini tipa, ki sumite, da ji kaj manjka/si česa želi. Samo ne rinite gospe na kak let z balonom, če doma še na pručko komaj upa stopiti, pa čeprav je to blazno popularno darilo npr. Bo šel samo denar v nič, pa tista čudna situacija bo na zabavi, ko bo reva sprejemala z max. "navdušenjem" potem bo pa še na vsaki post fešta kavi vzdušje zamrznilo, ko bo padlo tisto vprašanje "in kdaj boš izkoristila to pa to?". Prevečkrat videno.

 

Viva Meier

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

3. apr 2012 1:05

Sem iz generacije, ki je v teh letih praznovala 60+, pa sem tako rekoč na tekočem o tem, kaj se takim tetam in stricem daruje in česa se (poleg tega da so sploh prifurale do tu) še veselijo in česa ne.

Govorim pa seveda le za en ožji krog jubilantov, ki smo se ali se pa bomo v  pred kratkim prebili v klub 60+ in pod Egjavčevo perut.

Spominske knjige, filmi   - minus

Kakor se vam že zdi, da boste enega sestdesetletnika - evo ti ga na, za sedemdesetletnico  mi lahko podarite sumnike-razvedrili s kaksno duhovito panoramo, mogoce celo trudoma nabrano v casopisnem oddelku NUKa in po arhivih tudi starih tet in stricev  - skoda truda, mi tastari imamo eno drugo kodo za to, kaj je hecno in ta ni niti podobna temu, kar si kaksen nedeljski polkrativec predstavljľa

Placane ure racunalnistva - plus

Po moznosti individualne.

Karte, predstave in abonmaji -  plus in minus

ja, ce veste ce in kaj zanima vase sestdesetletnike in ce vam je jasno, kako bodo na predstavo prisli in odsli.

Toplice ali placani vikendi v turisticnih krajih - plus in minus

Ni nujno da nas stare fascinira nekaj, kar bi prijalo vam. Jaz sem za svoj jubilej dobila tudi konec tedna v Strunjanu, kilometer in pol proc od doma. Je pa bil vkljucen tecaj nordijske hoje, zal sem bila v tistem momentu na vozicku.

Svilene pizame in jutranje halje - minus

Jih ze imamo, verjeli ali ne, za po bolnicah so pa seveda popolnoma neprimerne.

Kindl in podobno  - velik plus

to nam kupte

Racunalniki - velik plus

to nam kupte

Poleti z zmaji in baloni - plus in minus

ne kupujte ce niste prepricani. Jaz bi takoj zamenjala vikend v enih toplicah za polet z balonom ali zmajem ampak se takrat nisem spomnila, da bi to lahko oglasevala tukaj.

Knjige - plus in minus

Ja, ce tocno veste kaj - pa ne po vasem filingu ampak ce ste razlocno slisali, da si je prav ta starostnik zazelel prav to knjigo. Bolj varni in odlicno darilo so darilni kuponi.Vsaka knjigarna jih ima. Ampak tam se seveda vidi kako skopi ste, ker na bone ni popustov.

Pa po moznosti nobenih neizbrisnih misli in posvetil, vsaj ne na knjizne strani. Ce boste nasli kaksen neubranljiv verz tukaj ali na kaksni sosrodni strani, ga prilozite na vizitki.

Taxi predplacilo - plus

to pride vsakemu prav, setdeset let staremu pa sploh.

Rocno poslikana svila, keramika, domace marmelade itd, itd. - minus

ce ni od lastnih vnukov, tega ni nihce vesel, sestdeset gor ali dol, produkte neizzivete kreativnosti ponudite trgu ali jih pa sami reciklirajte.

 

Eni imajo za obletnice radi zurke pripravljene doma, jaz sem ena od njih in bi mi slo zelo na zivce, ce bi mi  kdo zjutraj, ko vse pripravljam, trkal  na vrata, se Pavarottija bi verjetno poslala brisat kozarce. Najbolj vesela sem bila darila svoje sestricne, ki mi je kljub temu, da ze trideset let sprejemam samo darila, ki so uzitna, podarila en fotoaparat, ki je dovolj enostaven, da lahko delam z njim tudi jaz.

Imam pa prijatelje, s katerimi praznujemo okrogle obletnice zunaj,  meni je bilo zelo vsec, ko smo imeli eno tako sestdesetletnico lani na sipinah pred Benetkami. Ker smo sestdeset in vecletniki seveda otroci socializma, stopimo skupaj in taka praznovanja financiramo druzno, in ce se dogovorimo tako, se mi zdi to primerno darilo.

Vsak seveda po svoje, ampak en nasvet, ko se boste sprasevali, kako postopati ob jubilejih starih sorodnikov:

Vprasajte jih, kaj bi zeleli. In vedno, ampak res vedno se zavedajte da jih vi in vase zadeve prav nic bolj ne zanimajo kot vas njihove.


nola

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

3. apr 2012 1:25

Nola , kaj je ...  k i n d l  ...?

manca51

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

3. apr 2012 5:54

Nola, to si pa tako lepo in resnično napisala. Sicer sama še nisem prestopila praga 50+, sem pa skoraj tam, pa si res ne želim razno raznih pojočih ali kakšnih drugih  presenečenj zgodaj zjutraj ali sredi noči. Ni mi do tega in jih tudi ne pripravljam za druge. Tudi nisem pristaš darovanja denarja, ker menim, da se mora človek malo potruditi in da ni vedno vse v količini darovanega denarja.

Sem pa bila na nekaj takih okroglih obletnicah in človek kar ne more razumeti, koliko denarja so ljudje pripravljeni zapraviti za razne "praholovce" v obliki palic z zvoncem in steklenico, sexi perila, ki ga jubilant ali jubilantka nikoli ne bo oblekla in še drugih podobnih stvari.

Tako da - dobro preberite nolin post in se potem odločite, ker jubilantko ali jubilanta poznate.

Lep dan vsem.

tedyka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

3. apr 2012 7:20

Nola, ti si faca, polepšala si mi dan.

Lijana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. apr 2012 9:54

Kot je nola napisala, vse ima svoj plus in minus, vedno pa je treba izhajati od osebe, ki ji želimo nekaj podariti. Zase lahko rečem, da imam izjemno dober občutek s čim koga razveseliti, nikdar še nisem "udarila" mimo.

Tudi naša "budnica" ob šestih zjutraj je bila zadetek v polno, ker smo pač taki tipi in ker do potankosti poznam tisto, ki ji je bilo namenjeno, ne bi pa tega na primer nikdar organizirala za mojo mamo ali za eno od prijateljica (za drugo pa ...). A, kot sem zapisala, za to moraš biti tip in česa takega nima smisla priredit nekomu, ki za take hece ni - kot je tedyka zase napisala. Tašči ne bi podarila poleta z balonom niti toplic, tudi knjige ali filma ne, ker ji to nič ne pomeni, je pa vesela vsakega kosa nakita, svilene spalne srajce in halje ...(tedyka - citiram:

sexi perila, ki ga jubilant ali jubilantka nikoli ne bo oblekla - nisem govorila o sexy perilu, ni vsako svileno perilo sexy; pri nas svileno včasih ženskemu delu družine kupimo, ker tašča in svakinja pač obožujeta svilo in dobršen del leta v njej tudi prespita - zakaj ju torej ne bi razveseljevali tudi s tem?).


Kot rečeno: različni smo si, potrebujemo različne stavri in tudi razveseljujejo nas različne zadeve: mene, poleg dobrih pisal, ki jih zbiram, tudi lonci, pa dobra knjiga, kaka malenkost za kuhinjo, magari zavoj petih krp za brisanje posode. Ali pa smo en sam cvet, lahku tudi na vrtu pod oknom utrgana marjetica. Ker kaže, da se je nekdo spomnil name.



mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. apr 2012 19:04

Jaz se krohotam ob nolinem zapisu. Ima pa prav, računačnik, iPad in kindl so dekletovi prijatelji.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti