Katero pecico in kuhalno plosco

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

30. mar 2012 16:15

Danes so že vse pečice tudi ventilatorske; gre bolj zato, a imaš na priemr še možnost za peko na pari, pa razne izvedbe za grill, samočistilne ipd ....

Jaz ventilatorsko zelo malo uporabljam, tu sem starokopitna. Oziroma: biskvit mi je presuh. če pečem z ventilatorsko, pri piškotih tudi podobno, pečenje v več nivojih se meni ne obnese, že zato ne, ker mi ni za menjaat pekačev  pa še lepše se mi peče vse posebej.

Sama vem, da za pečico ne bom dala premoženja, kupila bom tako z osnovnimi funkcijami, bom pa izbirala štedilnik. Nagledanega imam enega z indukcijo in sk, zraven je pa še vdolbina s teflonsko grill ploščo. Sicer ima večina teh štedilnikov tudi podva plinska gorilnika, nisem pa še podrobno prečesala ponudbe, nisem še tako daleč.

 

In, ja, vok gre čisto v redu tudi na močno in hitro sk ploščo, ga pač malenkost dlje časa segrevaš, potem pa veselo dalje ...

mamamia

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

31. mar 2012 6:02

Tudi sama imam kot sem že napisala že dolga leta steklokeramično ploščo. Za posodo, ki jo imam menim, da je je nekaj take nekaj take. To sem tudi že slišala, da je bolje 4 indukcije kot kombinacija, Želim pa si nekako večji štedilnik, ker je včasih res kriza, ko nekaj kuhaš v širših in večjih posodah, zato bi imela dva plina. In ker prostor v kuhinji imam bi si to ob prenovi lahko privoščila - seveda za pametno ceno.

Glede pečice pa to - sedaj imam ventilatorsko, v kateri se lahko peče tudi klasično. Ima tudi neke gril funkcije, ki jih ponavadi uporabim, da npr. zapečem pečenko. Sem poskusila na tak način pripraviti tudi zelenjavo, pa mi ni bilo všeč. Seveda bi imela tudi pečico s funkcijo konvekcijske pečice - pa mislim da je najbrž cenovno predraga, tako da bom ostala kar pri tem. Sicer pa ponavadi meso in podobno, kar še posebej maže pečico pečem ali v pokritem pekarču, rimskem loncu ali v vrečki za pečenje, tako da težav s čiščenjem zaenkrat ravno nimam.

Mamamia - tudi jaz ne pečem ponavadi na več nivojih, ker je potrebno potem te pekače prestavljati, tudi če pečem ventilatorsko in imam občutek, da se potem peče dalj časa. Pri piškotih, pa je po moje idelano delati s 3 pekači naenkrat - eden v pečiči, na drugi v delu, na tretjem se hladijo že pečeni keksi. Tako najbolje izkoristimo čas in pečico.

Sicer pa hvala za vse vaše predloga - veselim pa se tudi novih.

Lepo soboto vsem skupaj.

 

tedyka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. mar 2012 8:19

Vendelina jr. je napisal/a:

Zakaj pa pri štirih indukcijskih potrebuješ še dve plinski? Že itak je rokovanje s štirimi indukcijskimi zadosti rokohitrsko.....



Vendelina jr.

Seveda ju nujno rabiš. Že zdaj, če ne prej, okrog praznikov, ko bo treba malo zapalit šparglje pa šunko itd. Poleti pa sploh, glede na to da se čez teden nobenemu ne ljubi po službi aktivirati roštilja, je najbolj praktično kakšno papriko itd. zapeči kar na plinskem ognju. Jaz sem si nabavila eno tako mrežico, ki jo postavim čez gorilec in se potem malo bolj varno igramo z ognjem.

Sploh pa, če kuhinjo postavljaš na novo razmisli o štedilniku na drva, če že ne o kakšni AGI.

Ampak tako se meni zdi, kakšni drugi pa drugače, idealno kuhinjo zase ima pa ja vsaka natančno sprojektirano v svoji glavi, a ne? 

O pečicah se pa čisto strinjam z mamamijo, ventilacijsko sem si zelo želela, zdaj pa vem da vsaj meni nič ne koristi. No, zdaj si pa želim tako s pirolizo - bomo videli.

Pa šporhet na drva.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. mar 2012 22:15

Če se boš odločil za SK, si nabavi dovolj široko in preveri, da lahko naenkrat kuhaš v dveh posodah z večjim premerom.

Vanja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. apr 2012 14:40

Ker pripravljamo obnovo kuhinje in v naši vasi ni servisa za  druge aparate, sem pregledala stran Gorenja, kjer je lepo pojasnjeno, kaj ima kak aparat.

Sicer pa ima samo osnovno program Koertnig, ki je bistveno cenejši, kar je včasih pomembno.

Mi imamo v kleti Kekca ( nalašče ne povem, kakšen štedilnik je to, ker sem lokalpatriot) in nameravam kupiti 2 indukciji in 2 SK ali električno ( pogajanja sledijo).

Mi je ja všeč ideja pri Ikeji, kjer imajo posebno gril ploščo.

F r i n a

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. apr 2012 17:53

frina, Kekca imamo tudi pri nas na varnem spravljenega Človek nikoli ne ve, lahko pa še vseeno kdaj štroma zmanjka.

Loni Makaroni

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

1. apr 2012 18:14

Pred dobre pol leta sva z mojim kupila najino prvo kuhinjo. Kupila sva steklokeramično ploščo (2 steklokeramika, 2 indukcija). Sedaj nama je žal da niso vse 4 indukcija, ker tam zelo na hitro segrejva stvari. Pečico imam ventilatorsko, in je ne zamenjam! Oboje je znamke Gorenje. (midva sva to znamko vzela ker ima Svea v ponudbi njihove aparate in so nama jih potem tudi vgradili vse skupaj).

 

Lp,

mina20

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

1. apr 2012 18:21

Ko sem bila mlada, sem vedno kupovala najnovejše, s čim več programi (če se mi je le finančno izšlo). Potem pa ugotoviš, da uporabljaš v principu le 2 programa na pomivalcu, 3 na pralnem stroju, mikrovalovko za tajanje (čeprav sem kupila najdražjo, s celim kupom funkcij), v pečici pečenje in žar. Zdaj kupujem kot stara baba - da je ekonomično -A, da se lahko čisti, da razumem kako se rabi...itd. Tista nova pečica, s slikami hrane in avtomatičnim delovanjem, me pusti čisto hladno. Na koliko se kaj peče pa res vem.

Moram pa reči, da moja 12 let stara Gorenjeva ventilatorka peče piškote na 3 nivojih brez problemov in brez prestavljanja pekačev - moram biti precej hitra, da sledim peki. 

Lisa

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. apr 2012 18:56

 

Nova pečica  je kot vesoljska ladija. Ampak ko crkne, jo je hudič popravit. Zadnjič sem kupovala štedilnik za darilo , preprost in sem videla vse barve hladilnikov in pralnih strojec ( črn) na kupu. Vem, kaj bi izbrala.

Zdravo rjavo, kar je bil moto leta 1972, nikakor ne.

F r i n a

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. apr 2012 20:23

Se podpišem pod Liso.

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti