Glukozamin kapsule

elektrik  

član od: 23.2.2010

sporočila: 13

tema odprta - 1. mar 2012 7:58 | ogledi: 9.239 | odgovori: 6

pred časom sem imel težjo poškodbo kolena sedaj pa so ugotovili večjo obrabo hrustanca. pojavlajo se tudi bolečine v kolenu.sedaj se pojavlja veliko reklam za glukozamin kaosule ki naj bi ublažile bolečino in pomagale pri obnavljanju hrustanca. zanima me če ima že kdo izkušnje s temi kapsulami in če se obnesejo

elektrik

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

1. mar 2012 8:17

Jaz sem jih jemala pri blažji obrabi hrustanca v kolenu, pa bi lahko rekla, da je bilo malenkost bolje, kar se tiče bolečin pri premikanju/obremenjevanju kolen. Efekt sem občutila šele kakšen mesec in pol po rednem jemanju, ni pa to zdaj neko čudežno zdravilo - vsaj pri meni ne. Bistveno se pa je spremenilo z nakupom zares kvalitetnih superg s poudarjeno blažilno funkcijo v podplatu (vendar tudi šele po določenem času).

aby

litops  

član od: 11.1.2010

sporočila: 26

2. mar 2012 8:44

Elektrik,jem glukozamin tablete pet let in moram priznati, da je veliko bolje. Ni več tako hudih bolečin in tudi sedaj lahko tečem vsak dan,kar prej nisem mogla.Res pa je, da jemljem uvožene z dodatkom kurkume,ki tudi nekoliko doprinese k obnovi hrustanca.

Tako,da ti jih priporočam,še prej se pa povetuj s svojim zdravnikom,kaj bi ti ustrezalo(fizoterapija) pa obutev je tudi zelo pomembna,kot je omenila aby. Pot je pa dolga,do izboljšanja.

Lep dan

litops

elektrik  

član od: 23.2.2010

sporočila: 13

2. mar 2012 9:54

 Hvala za odgovore

Me pa zanima še kako se te tablete imenujejo in kje se jih da dobit    L.P                                                               

elektrik

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. mar 2012 10:13

Elektrik, če vtipkaš v google "glukozamin pharma nord" boš dobil na svoje vprašanje kar nekaj odgovorov. Naletel boš tudi na forum med.over.net, kjer na zastavljena vprašanja v zvezi s tem zdravilom odgovarja magistra farmacije. Predlagam ti, da si čim več prebereš o dobrih in manj dobrih oz. celo zdravju škodljivih učinkih, ki jih to zdravilo lahko povzroča. Glukozamin ni dodatek k prehrani temveč zdravilo, ki se pri nas dobi v lekarni brez recepta. Bodi pozoren, če imaš mejne vrednosti holesterola, sladkor in pdb.

Preberi si čim več o tem zdravilu, se mogoče posvetuj še s farmacevtom v lekarni, kjer ga je mogoče kupiti in se potem odloči za ali proti.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. mar 2012 14:22

O koristnosti glukozaminsulfata je bilo opravljenih že veliko študij, rezultati so si pa zelo nasprotujoči. Ponekod v Evropi je registriran kot zdravilo, ameriška FDA ga recimo na seznamu zdravil nima, saj njegova koristnost ni bila zares dokazana. Podobno velja tudi za škodljivost. 

Ko sem o njem povprašala svojega zdravnika, mi je povedal takole: "Če dovolj verjameš, mogoče pomaga, ampak jaz ga ne mislim jesti". Enim se zdi, da pomaga, drugim pa ne. Torej je pač stvar izbire. 

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

2. mar 2012 14:31

Ja, malo je odvisno od tega, kaj povzroča bolecine in v to se ne mislim spuščat, ker pač res ne vem. Moj dragi jih je že par let. KO je prekinil za nekaj časa, so se mu bolečine v kolenu vrnile. Zdravnica je rekla, da je bolje, če uživa glukosamin, če mu pomaga, kot pa da jé tablete proti bolečinam.

Prvič smo se seznanili glukosaminom, ko ga je priporočala veterinarka za našo 6 ali 7 let staro ovčarko, ki se je komaj pobrala s tal. Ker ji je pomagalo, da je bila spet poskočna,  ga je z redkimi presledki dobivala s hrano do njenega 13ga leta (zelo lepa starost za nemške ovčarje), ko smo jo morali dati za vedno zaspati.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 02. 2012 14:37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti