Nepravilno parkiranje

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. dec 2011 23:13

Julči, ne samo zadnijh deset let, vedno je bilo potrebno znati parkirati. Sama še vedno parkiram kot je treba, saj sem alergična, če kdo stoji zraven avta in komentira, lej baba, ne zna parkirat. Dobim takoj ošpice, če kaj takega slišim. Zato se moramo potruditi in se naučiti. Ni treba ravno tako kot voznik audija, lahko v več slikah.

 

 

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

5. jan 2012 15:13

Ker ima tema naslov "nepravilno parkiranje", dodajam še povezavo o prispevku iz oddaje Preverjeno, ki govori o neupravičenem parkiranju na parkirnih prostorih za invalide in soočanju prizadetih s tem problemom:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVBIz7FCfbE&conte

Mojca

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

5. jan 2012 16:08

Sem pogledala filmček. Z malo več nadzora, ki bi ga lahko opravljali redarji, še posebej ob določenih dnevih, ko je kriza za parkirne prostore posebej pereča, bi se stvari verjetno v doglednem času dalo urediti.

Mogoče tako, da bi redarji denarno kaznovali objestneže na licu mesta in bi jim bilo dovoljeno zapustiti parkirišče šele po plačilu kazni. In tako, dokler se ne naučimo. Pika!

zeta

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

5. jan 2012 16:35

Ko smo že ravno pri parkiranju naj si olajšam dušo s parkiranjem in cenami v parkirnih hišah.Zadnje čase z možem pogosto hodiva na onkološki inštitut, tam navadno čakava 2,3 ,4 pa tudi 5 ur. Cena parkirnine najbližnje park.hiše je 2 eura za uro. Če prideš 2 uri in 5 minut plačaš za 3 ure.Takšno odiranje bolnikov, ki nimajo kam parkirati in ne morejo daleč hoditi, je zločin.Seveda pa še vedno poleg avtomata za plačevanje parkirnine stojijo "kralji ulice" in prosijo evrček za hrano, stanovanje ipd. Mislim, da bi se bolniki morali organizirati in štrajkati, kaj menite, bi šlo?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jan 2012 17:13

Ma, kralji ulice so zadovoljni tudi s 50 centi . In če ti že mesto tolk dnarja požre, se ti zdi že mal neumhno, če ne bi dal še klošarju, pa za karkoli ga bo že porabil.

Se mi je pa zadnjič ena smešna reč pripetila - se tašča (je nepokretna in na vozičku) spomni, da bi šla mal v prestolnico. Smo sicer padli dol, no, ampak to je že druga zgodba. Ok, gremo in to v Leclerc al kako se že temu reče. Nima one nalepke za invalide, ker ne gre nikamor, ama res nikamor. Kaj jo je zdaj prijelo, še kar pojma nimam. No, in parkiram na mestu za invalide - saj je ne bi bilo tudi z navadnega parkirnega težko peljat (čeprav v bližini ni bilo nobenega prostega), ampak pri teh je fajn to, da so širši in lahko voziček elegantno zapelješ k prvim vratom, človeka naložiš gor in greš.

No, ko si je vse ogledala (med kakimi policami smo jo res mal težko rinili, pa dobr, no), jaz nakupim, gremo ven. Nakar se spomni, da bi si še malo rože ogledala  tam v cvetličani na hodniku. Sin (moj, ne njen) je z njo ostal tam, jaz pa s polnim vozičkom do avta in - ja, seveda, tam me je že čakal en strumen mož in me čisto vljudno vprašal, kje imam nalepko za invalide. Je nisem imela, seveda, situacijo pa mu razložim. Mi ni verjel, normalno. In je začel pridigo - seveda z onim - če prevzamem še invalidnost. Ampak je bil kulturen, moram reči. Ker sina s taščo še vedno ni bilo, jaz sem pa malo nervozna postajala (oni je imel zelo ganljiv govor, ki pa je postajal čedalje bolj ognjevit, da ne rečem ognjen). In strica povabim, naj gre z menoj in si ogleda taščo na vozičku. Je bil kar prec pripravljen, pa ni bilo treba, sta že prihajala. Oni - se opraviči. In veste kaj??? Pomaga zložiti voziček (je en šment to, sem si enkrat prst do krvi priščipnila - kaj se če, če je človek neroden) in ga celo dvigne v avto. Sin stoji zraven kot lipov boh (mi vedno pomaga, ampak zdaj ni bilo treba), oni pa rine voziček v prtljažnik (v kenguruja se zelo lahko ta reč spravi).  In na koncu mi dobrohotno svetuje, naj le nabavim nalepko za invalide. Menda je ne bom - tašča ima zelo izjemoma takele prebliske s potovanjem - ali jih pa sploh nima.

Uh, sem naložila! Sej vam ni treba brat, hotela sem samo povedati, če so ljudje strpni in prijazni (kakor oni mož, ki me je imel za padalca), se vse uredi.

lp

cervus

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

5. jan 2012 20:31

Pa tudi napravico je potrebno obvladat. Tako da tisti, ki trdijo, da se nikakor ne morejo naučit parkiranja, dvomim, da bi jim bilo prav zelo lažje.

zeta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. jan 2012 21:01

Ah, ja, jaz sem danes sama sebi par krepkih rekla, se zahvalila onemu zgoraj, ker imam twingeca, malo pisano pogledala dva Francoza, ki sta se resnično naredila Francoza in me zaparkirala (o tistem Francozu spredaj ne bom nič, ker je bil pred mano že tam). Najprej sem pogledala, katerega je manj škoda (če bi slučajno moj odbijač kaj srečal, samo sta imela oba ročni zategnjeni), se odločila in po par manevriranjih brez prask in z malce več ponosa na grbi (ker mi je ratalo), odpeljala s parkirišča.

Sem pa nekoč enemu "prijaznemu" Kranjskogorcu pustila za brisalcem zahvalno sporočilo, ker takrat sem se definitivno naučila manevriranja in to brez servo volana. In registrsko sem še nekaj časa znala na pamet, če bi se mi slučajno kdaj ponudila priložnost za obratni poseg.

 

Loni Makaroni

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

20. feb 2012 10:34

yulchi je napisal/a:

Danes se mi je zgodilo nekaj sila zanimivega. Sicer v negativnem smislu, ampak je kljub temu omembe vredno. Sem šla v našem malem mestecu (ki ni nič večje od vasi) v trgovino. In sem parkirala na bočnem parkirišču. Za mano sta bila še dva boksa fraj. Ko pridem ven s trgovine, parkira bočno na črto meščanka naše prestolnice. Medtem ko sem šla do svojega avta (parkiran pred njenim), sem mimogrede pogledala črto, na kateri je bil njen avto, potem pa njo. Ona pa meni, brez da bi ji karkoli za povod rekla, reče: Ja ja, sam bul', sam bul'! Ker najprej nisem registrirala kaj mi reče, sem jo samo odzravila z "dober dan". Ko sem se v avto vsedla, mi je kapnilo, kaj mi je povedala.

Ne vem kaj je to bilo, vendar dvomim, da bi si ta ženska to upala reči komurkoli sredi Ljubljane. Oz. bi si, samo da bi imelo to vsaj verbalne posledice... Da grem mimo pa me nahruli, brez da bi ji karkoli rekla ali nakazala. In to med lepimi prazniki... Jaz sem direkt ostala brez besed odprtih ust.

Kaj se tam ljudje tako obnašajo, če jih kdo mimogrede pogleda?

Saj ne obsojam nikogar, ampak že nekajkrat se mi je zgodilo, da se vozniki ljubljanske registracije nesramno vedejo in to zaradi parkiranja ali vožnje na cesti. V enem takšnem primeru je bil voznik celo ob vozniško pred enim mescem. Živimo poleg Hrvaške, ampak moram povedat, da še noben s čakovsko ali varaždinsko registracijo me še nikoli ni nadrl, če sem ga pogledala. Tudi če sem bila v njihovih mestih. Pa naj bi veljalo neko "medsosedsko ne maranje drug drugega s Hrvati"...

 

yulchi

Morda se je pa sama s seboj pogovarjala

vd007

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

9. jul 2012 18:33

Bom kar tukaj postavila vprašanje, da ne odpiram nove teme. Če vidite/vidim v trgovskem centru avtomobil, ki parkira na parkirnem prostoru za invalide, pa ni ne invalidna oseba, niti nalepke nima, koga pokličete ali koga lahko pokličem ali za odvoz ali za kazen. Ne me narobe razumet. Imamo pisarne v enem izmed večjih trgovskih centrov in pisarniško okno gleda ravno na parkirišča, na del, kjer naj bi parkirali tudi invalidi.In kaj se dogaja? Vsakodnevno parkirajo gor osebe, tako mlajše kot starejše, ki z invalidnostjo nimjo nobene veze. In tega ne prenesem.

barbay

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti