Bučkina surovina

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

29. nov 2011 18:18

punce, noben post ni odvec, saj temu je forum namenjen a ne.

najlepsa hvala za vse informacije, prav z veseljem bi se kako prebrala.

zgleda pa, da odgovora le nisem dobila - a se kje najde konzerva... mi res ne preostane drugega, kot da jutri skocim na trznico po buco in se lotim pireja. sej vem bio pa eko pa to... sam eni si res ne vzamemo casa za kuho in peko, ker ga posvecamo drugim recem, pa storasta sem tud dovolj, da me ob zivce spravi zadeva, ko je neuspesno koncana.. a to je tema za drugic :)

upam da bom tokrat lahko ponosna na izdelek, pa bom kako slikco v bazo poslala.

 

hvala se enkrat in lep decembrski zacetek!

Oreo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

29. nov 2011 18:32

Saj se da buče tudi v trgovini kupiti, ni treba ravno na tržnico. In dela s pirejem je pa res malo. Hokaido še lupiti ni treba, le narežeš, odstranič peške in nitasti del, naložiš v pekač, ali daš v kozico z malo vode, spečeš ali skuhaš, zmelješ s paličnim mikserjem in to je to, če je preredko, daš na gosto cedilo, da se malo odcedi,. Če sok prestrežeš, mu dodaš del pirejo, kako zrno česna, še bolje nasekljanega, malo popra, sladke smetane, pokuhaš. In imaš še juho (kot stranski produkt bučnega pireja). Aja, pa malo ingverja gre tudi vanjo. Če taka juha malo psotoji, je še boljša.

Noben kupljen pire se ne more meriti z doma narejenim, verjemi.

rimljanka

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

29. nov 2011 19:27

Mislim, da se boš najmanj zamudila, če kupiš bučo v najbližji štacuni in jo sama predelaš, kot da iščeš piksno ne vem kje vse. Tudi, če ti ostane, načeta ostane še najmanj teden dni v hladilniku, pa se ti mogoče utrne še kaka ideja za kosilo. Ali pa celo bučo predelaš v pire in daš zamrznit.

Tle pa res nimaš kaj falit, pa če si še bolj štorasta

Tatjana

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

29. nov 2011 23:57

Če ti malo buče ostane boš lahko samo vesela, če ne bo šla v mineštro, bo pa za njoke ali torteline, pečena buča je pač nekaj zelo koristnega, če je ne boš uporabila takoj, jo lahko shraniš v  zamrzovalniku.

Jaz tudi nisem poznala buč, gledali smo jih po deželi in sem vedno predpostavljala, da je to krma za domače živali in surovina za bučno olje. Kar naenkrat so se pa začele pojavljati na naši, sicer zelo skromni zelenjavni tržnici in od takrat jih redno uporabljam v kuhinji.

Sem sicer kar hudo ampak res hudo štorasta, ampak ima Tatjana čisto zares prav.

Z bučo nimaš kaj falit.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti