Puerto de la cruz

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

tema odprta - 19. okt 2011 13:39 | ogledi: 6.528 | odgovori: 9

Pozdravljeni

Zopet se obračam na vas z vprašanjem.

V zgoraj omenjeni kraj ,odhaja hčera za mesec dni na prakso.V šoli smo sicer dobili kar nekaj podrobnih odgovorov ter napotkov.

Nastanitev je urejena.Od obrokov imajo organizirano med tednom zajtrk in kosilo ,večerjo si priskrbijo same.Prav tako si same priskrbijo obroke čez vikend.

Rečeno jim je ,da se lahko prehranjujejo v lokalnih gostilnah.

Mene pa sedaj zanima,,če je mogoče kdo od vas letoval v tem mestu?Bi mi lahko mogoče nekaj malega povedal,kakšne približno so sploh cene v njihovih restavracijah.In pa ,ker imajo možnost uporabe kuhinje,kakšne so kaj cene v njihovih trgovinah.

Hvala in lep pozdrav

kriznana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. okt 2011 14:29

http://www.realtenerifeislanddrives.com/Puerto%20Restaurants.html

 

Če vpišeš - oziroma naj tonaredi hči - v googla puerto de la cruz prices in restaurants, dobiš en kup zadektov. Pa se lepo vse vidi.

Pa vtipkaš shops, ali supermarkets in puerto de la cuz, in se spet da kaj razbrat.

 

http://www.realtenerifeislanddrives.com/Puerto%20Cruz.html - na koncu imaš napisano, kje se kaj kupuje.

In če je hči zrela za en mesec prakse na tujem, je dovolj zrela tudi, da se znajde na kraju samem.  Pa saj mesto ni neka eksotika, ki bi se kaj bistveno razlikovala od nas ...

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 19.okt 2011 14:38

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

19. okt 2011 14:34

Če ne ješ v kakšnih HQ restavracijah, so cene čisto normalne, približno take, kot pri nas.

Če pa imajo na razpolago kuhinjo, je pa istotako vse, kar kupiš v trgovinah, primerljivo z našimi cenami.

rosie

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2011 17:11

Cene hrane so podobne kot pri nas. S tem, da ima vsa Španija toliko možnosti, da se človek poceni in okusno prehrani, da to sploh ni noben problem. V vsakem kafiču, ki se mu reče bar, ponujajo tudi super sendviče (bocadillo) in obložene kruhke (tapas), sadja je pa na Kanarskih otokih vedno zadosti.

 Če je hči toliko odrasla, da gre za mesec dni na prakso...ti toplo svetujem, da se tudi ti začneš tako obnašati in jo tako obravnavaš  (saj ni to šola v naravi in niso devetletniki). Skratka, brzdaj svoje zaščitniške materinske porive.

Vendelina jr.

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

19. okt 2011 18:13

In glede na to, da se gre na prakso v študentskih letih verjetno že sedaj živi nekje zunaj domače vasi? Kako pa je do sedaj vozila? Če niste ravno milijonarji in je imela tudi do sedaj nekoliko omejen budget verjetno že zna nekako poceni priti skozi. Sama sem imela med študijem precej ubogi proračun zaradi domačih razmer in po prvem mesecu bivanja sem skapirala - vedno se da narediti pašto s 1001 omako, pa home made pica je tudi zelo ugodna, hrenovke so tudi čisto ok obrok, za sadje greš pač v trgovino, pogledaš kaj je najceneje v tistem trenutku in uzameš in tako naprej in naprej in naprej. Na vse to pa prištej še kar je Vendelina povedala o prehranjevanju zunaj in ugotoviš, da ni teorije da strada.

 

 

Viva Meier

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

19. okt 2011 18:17

Vragsigavedi, če je tudi denarnica odrasla, pa najbrž mamo zanima približna številka vnosa.

Iz druge roke lahko potrdim, da so cene primerljive z našimi.

lp

mzm

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. okt 2011 21:53

Mame s(m)o pač mame. Ko je šla moja srednješolka z vlakom v južno Francijo na enomesečno poletno šolo, sem skoraj skoprnela od hudega. Prvič sama v beli svet. Pa sem potožila prijateljici, da me skrbi, kako bo. Rekla mi je, ja kaj se pa sekiraš, saj je že velika. Od takrat dalje sem se držala "te velike" in dokončno prerezala popkovino. Oblezla je že pol sveta, hvala bogu je bilo vedno vse ok. Je pa tako kot pravi mzm, denarnica je tista, ki ni čisto nepomemben dejavnik. Sama sem kar velikokrat stala pred okencem Western Uniona.

 

 

 

 

 

naor

Mygrace

sporočila: 6506

19. okt 2011 22:08

Hehe, Naor, sva skupaj v vrsti pred okencem WesternUniona kdaj stali?

Ja, kdo bo pomagal otrokom, če ne starši? Najprej mi njim, potem oni nam..tudi temu se reče samooskrba.

Drugač pa pojma nimam o čem govorite, sori

 

Mygrace

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

20. okt 2011 7:01

Mamamia hvala za priložene linke,sva sicer že prej iskali ampak očitno ne pravilno.

 

Viva Meier ,žal te moram tu popraviti na prakso v tujino se ne hodi več samo v študentskih letih.Se pravi 19-20+.

Sedaj odhajajo že v srednjih šolah.Moja hčera je stara18,in iz istega razreda jih gre pet in samo dve sta že čisto polnoletni ostalim pa še malo manjka.

V šolo se ne vozi,ker je v matičnem kraju.Vem,da je dovolj odrasla in odgovorna,ampak vseeno gredo zaenkrat v njim nepoznani svet.

Ni prvič.da odhaja kam ven.je pa prvič,kar se tiče časa in daljave.

 

V bistvu sem hotela samo približno zvedet,če so cene primerljive našim tukaj.Kajti nekaj si bodo kuhale,verjetno pa se bodo poslužile tudi restavracij.

In kot ste omenile ,ja treba je tudi v denarnico pogledat.

 

Hvala še enkrat za odgovore

 

 

kriznana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. okt 2011 7:51

To sem sicer enkrat že na tem forumu napisala, bom pa še enkrat.

Bila sem stara 14 let in je bilo vse v znamenju priprav mojega bivanja v Londonu (pet tednov bivanja pri eni daljni sorodnici in hoja na tečaj angleščine). Moji starši so bili situaciji primerno živčni (ni pa bilo forumov, tako da se vsaj tam ni dalo spraševati). In potem so sledile modre besede moje babice, ki so šle nekako takole: Kar je narejenega v vzgoji, je narejenega. Če starši mislijo, da bo otrok naredil vse možne neumnosti, to mislijo zaradi tega, ker mu ne zaupajo. Ne zaupajo pa zato, ker ne zaupajo v tisto, kar so jih sami naučili. Oziroma menijo, da so jih naučili premalo. Samo en teden pred odhodom se tega ne da nadoknaditi. In da je bolje veseliti se skupaj z otrokom zaradi dogodivščine kot pa sitnariti.

In potem sem šla v London. Ne vem, kako sta se moja starša pripravila, ampak dajala sta mi vedeti, da sta prepričana, da sem najbolj pametna in da se bom znala kolikor toliko dobro odločati, ko se bo treba. In je šlo. Na začetku sem sicer malo fulala ulice, ampak sem bila prepričana, da če ne bom našla naslovov, imam vedno toliko funtov s sabo, da se pripeljem s taksijem nazaj. Bilo je super.

v naslednjih poletjih sem prav tako potovala v Anglijo. Pri 18h sem bila že veterankaIn moja izkušnja tam in tudi kasnejše izkušnje so šle takole: za težave najbolj stakljivi otroci so bili tisti, ki so jih doma preveč varovali oziroma jim niso dovolili, da bi kakšno kozlarijo naredili že doma. Tisti, ki niso znali z žepnino, so jo tudi v tujini prehitro porabili. Tiste (zlasti punce), ki so jim doma nabijali, da nimajo orientacije - je res niso imele. Eno sezono smo vsak teden vsaj dvakrat iskali eno sirotico iz Salzburga, kje vse se je ta izgubila.... Z naskokom se je pa videlo, kdo prihaja iz familij s kakšnim strogo patriarhalnim vzorcem. Fantje iz takih familij so ponavadi na vse možne načine kupovali alko (v VB je to težje in česa vsega niso naredili za eno piksno piva), puncam pa so krila tako neverjetno zrasla, da je kar bolelo. Kako je to od paternoštrov in sivih mišk hitro prešaltalo na poceni cigarete, slab mejkap in kako se je obesilo na prvo fantovsko bitje, ki je šlo mimo....Samo svetloba gre hitreje.

In skratka, moja babica je imela popolnoma prav. Če otroka naučiš, da zna samostojno delovati doma, bo tak tudi v tujini.

 

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti