Iščem ledeno torto

buhteljcek  

član od: 6.2.2008

sporočila: 45

tema odprta - 26. sep 2011 11:27 | ogledi: 10.555 | odgovori: 26

Iščem recept za mislim, da je ledena torta, ki pa ima tak hrustlhav (verjetno iz beljakov) biskvit, pa krema je z jajci, orehi, ma je tako dobra mmmm. Če kdo pozna naj me usmeri prosim.

 

hvala

buhteljcek

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

26. sep 2011 11:40

Vtipkaj v podrobnem iskanju, v okencu ime recepta: ledena torta in vsaj 10 receptov ti po prikazalo in nato se boš lahko samo še odločila.

ali pa si mislila konkretno tole?

http://www.kulinarika.net/recepti/10121/sladice/ledena-

zeta

Sporočilo je spremenil(a) zeta dne 26. 2011 12:43

buhteljcek  

član od: 6.2.2008

sporočila: 45

26. sep 2011 12:46

ne ni ta torta, pa sem tudi po bazi iskala pa ne najdem bom še enkrat probala

buhteljcek

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

26. sep 2011 13:15

Ne mi zamerit in vem, da iščeš čisto konkreten recept, je pa vseeno tale klic - namreč -  Iščem ledeno torto- nekaj najbolj sijajnega kar sem v zadnji letih prebrala. Upam, da se bo našel kakšen rock band in si nadel to ime. Pa če se bo kdo spomnil in izdal kakšno zbirko novel (za roman mi nekam ne gre, ledene torte se običajno stopijo še preden jih najdemo), bom vsekakor prva bralka.

Če drugega ne, ti pa predlagam, da stopiva skupaj in dava natisnit serijo majčk s tem sloganom. Jaz sem pred leti dala natisnit nekaj sto majic s tekstom Aristotel je bil tudi Balkanec, seveda smo jih v glavnem pošenkali, ampak tale z ledeno torto se mi zdi pa še dosti boljša. Če si za, mi piši na ZS. 

nola

buhteljcek  

član od: 6.2.2008

sporočila: 45

26. sep 2011 14:03

Nola

očitno sem nenačitana, da bi razumela bistvo tvojega odgovora. Vsekakor se mi dozdeva, da si na tem forumu dežurni lektor tako slovnični kot vsebinski. Če pa me pravzaprav sprašuješ ali lahko tiskaš naslov teme "Iščem ledeno torto" pa kar, seveda če obljubiš, da jo boš tudi nosila zaradi prepoznavnosti.

 

 

aja, pa lep delovni teden

 

p.s.

vzemi si duška in popravi tudi to vsebino in če imaš recept za to konkretno ledeno torto se priporočam

buhteljcek

neznan uporabnik

26. sep 2011 14:33

@buhteljcek - daj si vzami cajt za razmislek. O ledenih tortah, majčkah pa take zadeve.

Ha, nekdo ti nudi roko, pa greš in afne guncaš

 

 

MULTI_reloaded

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

26. sep 2011 14:38

Buhteljček,

ne vem, kako bi si človek pridobil toliko načitanosti, da bi ugotovil, kakšen recept bi ti pravzaprav rada. Ledeno torto ali torto " ki pa ima tak hrustlhav (verjetno iz beljakov) biskvit, pa krema je z jajci, orehi, ma je tako dobra mmmm" (tole zadnje je prekopirano iz tvojega vprašanja, pa naj se znajde, kdor more). Za ledeno torto se je potem očitno izkazalo, da ni to, kar iščeš.  Si poskusila iskanje po kriterijih, kjer vneseš posamezne surovine? Mogoče bo tam več uspeha.

Tale "iščem ledeno torto" je pa res svetovna in če bo kaj iz teh majic, bi si, prosim, eno rezervirala v prednaročilu (M).

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

26. sep 2011 14:42

Ma ja, s tem, da je najprej rokavico v ksiht vrgel, a ne, Multi?

Bejš bejš....

Sem slučajno (tako kot meni itak vse zgolj slučajno rata, hvala vesolju) predvčerajšnjim menda, brala določene poste, ki so bili potem skoraj takoj tudi izbrisani..eden se je nanašal na prvi kostanj, v katerem je bilo napisano da smo pa res eni nesramneži, ker bi kar vse, kar je zastonj, polomili in pobrali in potrgali in požrli...

..drugi je bil zmeden komentar pri Vendelininem blogu o modi, v katerem je bilo napisano -kaj je bil point, nisem ugotovila-, da je dotična med Piranom in Belim križem srečala eno kokoš....

Najbrž je po treznem premisleku dotična oseba ugotovila, da je bolje brisati kot risati.

 

Aja, še okraski:

 

                             

 

Mygrace

buhteljcek  

član od: 6.2.2008

sporočila: 45

26. sep 2011 14:51

ja prazna luna ima res pravi vpliv, očitno te visoke temperature za te jesenske dni vplivajo na temperature tudi tukaj na tem načeloma prijaznem forumu. kaj šele bo ko pride nenadna ohladitev, ta temperaturna razlika bi lahko prinesla sve i svašta.

 

Aja pa ste slišali za tisto: "Če nimaš kaj pametnega ali lepega za povedati, potem bodi raje tiho." V tem primeru pa, če nimaš kaj na to temo povedati, se vzdrži pisanja, tudi če monitor vse prenese.

 

 

pa lep dan

buhteljcek

neznan uporabnik

26. sep 2011 14:55

Mah, dej no. Saj veš, da se prah briše. Pa kaj si tolk nesramna sedaj. Mej svoj Grace, ker mene osebno ne motiš. Kar ti prekleto dobro veš. Sem na kolena padel in te v eni temi prosil, da pridi nazaj, ker je brez tebe nezanimivo.

HRM pa ne padamo vsak dan na kolena. To se zelo redko zgodi. Da bi moja HRM, javno prosila nekoga, da pride na obisk ponovno.

Saj veš, da lažem. Samo ono s pozivom sem pa mislil resno. Ni se mi sanjalo al bleščalo al karkol že.

 

MULTI_reloaded

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti