Nov pralni stroj -2 x že močno pokvarjen

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. apr 2013 23:45

miki miška, mislim da je tu veliko odvisno od sreče. ker en bo napisal ta mi je fajn, drugemu ni. enemu še dela, enemu ne. malokdo pa ima hkrati čast uporabljati več kot 5 pralnih strojev, da bi lahko vsaj približno primerjal. ker tisti stroji kupljeni pred 20 leti, so bolj kot ne vsi delali po 20 let. neglede na firmo. zdaj pa vsi delajo manj kot 10. ne glede na firmo. no, pa spet posplošujem. jaz ti želim, da bi imlea srečno roko, ko boš odprla denarnico in srečo pri nakupu!!

mi imamo dva gorenjeva, en je letošnji, en star 5 let. iz mojega prihajajo hudo obdelane črne cunje in sprane po robovih.. pa spet.. ne vem če je kriv pralni stroj. :S ali je mogoče trda voda, ki slej ko prej uniči vsak stroj, ali je mogoče kaj tretjega.. drugi stroj, novi, ki je bolj elektronski, so mu že zaštekale tipke, ko sem ga želela sprogramirati, da bi si ustvarila program 40 stopinj, 1200 obratov, ki ga v originalu ni. ??!!?? pozanimaj se tudi o samih programih kako so dolgi. naša mama obrača oči, ko vidi da pere stroj tudi po 2:30 . potem pa da jogging program za prešvicane majice 30 minut :D ne da si pa rečt, da stroj s tem prišpara. ampak je težko dojeti.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. apr 2013 23:47

pa pozanimaj se kateri servis vam je najbližje :P ker so me že večkrat prišli potni stroški več kot sam servis ali zamenjava dela kakšnega od strojev (ne gorenjevih, ker ta je zelo blizu, kar je tudi razlog, da imamo večino strojev njihovih)

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

12. apr 2013 6:07

Imam večino stvari Gorenjevih, čeprav ne vem zakaj.Pralni stroj je imel garancijo 5 let! Žal sem po svoji krivdi imela kar nekaj krat servis- ni bilo problema, glede popravila in so mi upoštevali garancijo.

kvačkarica

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

12. apr 2013 6:55

Odgovor na prvo vprašanje je že napisan.

Sama pa sem imela do sedaj takele izkušnje: dokler sem kupovala najnovejši tip stroja z največ obrati ožemanja in najnovejšim programatorjem, so se vsi trije stroji kvarili kar pogosto. Sploh z enim zadnjih  bi se s serviserjem lahko že kar tikala.

Pa me je zjezilo in sem kupila pralni stroj, ki nima nobenih modernizacij in izboljšav, programi so fiksni in ne morem nič sestavljati, razen dveh stopenj centrifuge in predpranja da ali ne. Razmišljala sem takole: če so program sestavili strokovnjaki, verjetno znajo bolje prati, kot jaz samouk. In za svoj program morajo odgovarjati, če pride do okvare stroja ali poškodbe perila. Tudi urice nima, tako se ena stvar manj pokvari. Saj tako ali tako nikoli ne čakam stroja, ali bo opral čez pet minut.

Do sedaj sem bila z odločitvijo zadovoljna.



Katrca11

Sporočilo je spremenil(a) Katrca11 dne 12. 2013 06:56

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

12. apr 2013 7:17

Mislim, da znamka stroja ni toliko pomembna kot funkcije, ki jih želiš ali potrebuješ.

Meni je ena najpomembnejših funkcij časovni zamik, saj večino perila operem ponoči, ko je el. tok cenejši.

Fajn se mi zdi 15-minutni program za prepranje novih oblačil, ali dalj časa nenošenih ipd.

Prav pride, da je možno izbrati samo izpiranje, ali samo ožemanje. Pri programih z nizko temperaturo pranja namreč ne morem nastaviti več obratov ožemanja kot 800, pa bi včasih kaj želela vseeno dobro ožeti.

Dobro je tudi, če stroj po končanju pranja še vedno občasno obrne boben, da se perilo ne zmečka, ko čaka, da ga poberemo iz stroja. Včasih namreč pozabim ali ...., pa perilo kljub temu ni zmečkano.

Verjetno so še zelo uporabne funkcije, ki jih ne poznam, ali pa meni ne pomenijo kaj dosti. Tako da se predvsem pozanimaj o takih zadevah. Ja, pa programe imam tudi jaz raje že prednastavljene.

pirnica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

12. apr 2013 7:59

Naredila sem isto kot Katrca11, čimmanj lučk in tipk. Tretje leto dela tipi topi. Mislim, da morda celo naštelam 3, 6 in 9 urni zamik pranja, a ga še nikoli nisem. In z leti sem ugotovila, da je max obratov centrifuge, ki jih jaz rabim, 1200...

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. apr 2013 10:06

Kot so že pred menoj napisale, pomembno je, kaj najbolj potrebuješ in kako želiš s strojem ravnati: sama izbirati in kombinirati programe (nastavitev temperature, moč ožemanja itd...) ali imaš raje povsem nastavljene programe (jaz imam raje možnost, da sama kaj skombiniram).

Programe za fino perilo, zavese, volno in ročno pranje imajo itak vsi, velika večina tudi možnost skrajšanih programov (da recimo bombaža na 40 stopinj stroj ne pere dve uri ampak uro in pol, kar pride prav pri ne preveč umazanem perilu), pa kratek - moj ima 17 minutni - program za kaj splahnit itd...

 

Mene elektronika ne gane, razni prikazi funkcij in kaj vem česa vse ne, oziroma da je komandna plošča stroja bolj podobna iphonu - me ne zanima. Dovolj mi je, da se na displayu, ker je pač že na stroju, pokažejo osnovne info o dolžini pranja, fazi v kateri je trenutno pranje oziroma koliko je še do konca.

 

najbolje je stopiti v trgovino, v kateri prodajajo več blagovnih znamk in izprašat prodajalca o prednostih in slabostih posameznih strojev, predvsem pa jim čim bolj natančno povej, kaj želiš. Da te ne bi utrujali s prikazovanjem stroja, ki ima možnost računalniško skombinirat 3876 funkcij, ti pa želiš nekaj osnovnih programov in gumbe, če malo karikiram vse skupaj.

 

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. apr 2013 10:56

Priporočam nakup cenejšega Gorenjevega stroja, ki ima osnovne funkcije, brez elektronike in največ 1000 obratov. Mislim, da so pod blagovno znamko Koerting. Ne bo ti ga žal zamenjati vsakih 7 let, ko ni več zagotavljanja rezervnih delov. Še vedno ima Gorenje najbolj dostopen servis.

Mi imamo Gorenjeve stroje,in smo zadovoljni, servisi so z originilanimi deli  poznam pa lastnike Candya, ki si pulijo lase. Me niso poslušali.

 

F r i n a

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

12. apr 2013 12:17

Sem lastnik Candyja, teče deveto leto in zmanjšanemu številu mojih las botruje le narava

V uporabi je najmanj trikrat na teden.

Zaradi liliputanske kopalnice najprej pogledam globino, ki ne sme biti nad 40cm, najvišja dovoljena teža perila med 4,5 do 6 kg.

Izogibam se elektroniki, nad 1000 obratov ne potrebujem, največkrat le 700, imeti mora ločeno izpiranje, hitri program, nastavitev temperature v posameznem programu, gumb za večjo količino vode in to bi bilo vse.

lp

 

 

 

mzm

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

12. apr 2013 12:34

Namig za nakup: GA ima na spletni strani odprodajo razstavnih eksponatov. Tako sem jaz prišla do Elektroluxa 389€, prejšnja cena 649€.

http://www.ga.si/aparati/odprodaja/

Morda si lahko privoščiš tiste (neuporabne ) programe za isto ceno . Načeloma pa teh programov ne potrebuješ, jaz sem hotela centrigugo 1400 obratov, zaradi sušilca, lahko pa nastavim tudi na manj.

 

Kar potrebujemo, pa itak že imajo vsi stroji, elektroniki se pa skoraj več ne moreš izogniti.

 

Ugoden nakup ti želim!

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti