Drugo mnenje

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

21. sep 2011 11:03

Tudi jaz nimam slabih izkušenj kar se tiče napotnic, čakanja na specialiste, preiskave, posege itd. Pulmolog - prišla na vrsto v slabih treh mesecih, gastroskopija - slab mesec in pol, posegi na ginekologiji v enem mesecu, čeprav mi je bilo rečeno, da bo za čakat tri. Sploh ta novi sistem napotnic v treh stopnjah je naredil zadeve kar jasne in se v specialističnih ambulantah tistih rokov držijo kot pijanec plota. Res da nikoli ni šlo za življenje ogrožujoča stanja, so pa bila akutna stanja in obravnava pri specialistu je prinesla pravo terapijo, ki je olajšala življenje.

Se pa strinjam z Loni glede osebnega zdravnika. Ta je res tisti odločilni člen. Moja je zlata in najboljša možna. Meni je svetovala, kam z napotnico za gastroskopijo, da ne bom čakala in da bo uredu opravljeno. Tudi mojemu je svetovala in to dobro svetovala za UZ in za dermatologa. Pa prihranila nama je kako nepotrebno čakanje na specialista, ker je že sama pravilno prepoznala, kaj je vzrok težave, in predpisala pravo terapijo. Ker vidim, da določeni osebni zdravniki so v osnovi res slabi diagnostiki. In če že osebni zdravnik ne zna prepoznat težave ali vsaj, v katero vejo specialnosti bi spadala, potem so brez veze vse napotnice, ker te obravnavajo napačni specialisti, ki ti ne morejo pomagat.

Priznam pa, da sem že šla za kako zadevo tudi samoplačniško. Ker sem vedela, da bo hitreje, kot to omogoča sistem, in da je hitrost bistvena. V določenih primerih sem se s samoplačniškim izvidom vrnila k svoji zdravnici in sva na podlagi tistega izvida tudi kako rekli za naprej.

tjas

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

21. sep 2011 12:51

Multi,

nisem imela v mislih dogovora "mimo vrste" - čeprav, saj vemo, to pri nas še kako deluje. Hotela sem reči, da trdno verjamem, da je vsaj eden od štirih zdravnikov zanesljivo take sorte, kot sta osebni zdravnici Loni in tjas.

Sonja

neznan uporabnik

21. sep 2011 13:17

Saj vem mon cherie

 

Jaz mam super osebno zdravnico, ki je sicer nihče kaj preveč ne mara. Saj to sem enkrat razlagal. Ona pa je meni razložila, da pač ko pridem naj povem kaj hočem in naj neham mutit. Prvo dvakrat sva se na hudo sporekla. Sedaj sva pa frenda. Jaz enostavno grem do nje in ji povem kaj me muči in kaj bi rad. In ona lepo vzame oni blok z recepti al napotnicami in napiše.

Jaz sem samo hoto rečt, da, če je zadeva tak resna in je nevrolog družinski frend, se da tudi brez napotnice tja it.

Ne bom pa razlagal kako, da me kdo ne obdolži,da vzpodbujam prioritete. Seveda pa je razlika, če nekdo resno trpi al pa hodi okol 4 nevrologov in mu noben ne paše. Taki pač naj čakajo. Saj je fletno sedet v čakalnici pa klepetat o težavah. Včasih tud glavobol mine, preden sploh na vrsto prideš

To zadnje velja za vse nas. Da slučajno ne bi kdo pomislil, da se norca delam iz koga.

 

 

MULTI_reloaded

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

21. sep 2011 13:38

Naj gre k zdravniku in razloži, da želi pospešiti preiskave.Če ima dobrega zdravnika res ne bo problem. Morda le v oznaki napotnice (nujno, hitro). Bistveno je, da čimprej odkrije vzrok težav. Tudi specialisti se med seboj razlikujejo, nekateri so dobri diagnostiki, drugi pa na žalost ne, kar govorim iz lastnih izkušenj.

koprivca  

član od: 9.6.2006

sporočila: 15

21. sep 2011 16:08

No, izkušnje vsakega posameznika so različne in tako seveda tudi odgovori. Danes je šla sestra k osebnemu zdravniku po novo napotnico, brez pretvarjanja, je povedala tako kot je, in on ji je povedal, da jo lahko dobi šele po 6 mesecih, kolikor tudi velja napotnica. Takrat gre lahko k drugemu nevrologu. Ah!

koprivca

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

21. sep 2011 16:15

Kot samoplačnica gre lahko na pregled brez napotnice.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti