Barva -usnje

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

tema odprta - 11. sep 2011 17:40 | ogledi: 6.470 | odgovori: 2

Ali imate idejo, črna usnjena sedežna je obledela. S čim naj jo premažem, oz, kskšen premaz z barvo, da bi osvežila barvo ?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. sep 2011 20:59

Če boš mazala z bravo, boš zanesljivo dosegla samo to, da bo  vsak, ki se bo usedel na takšen sedež, zanesljivo dokončno uničil vsakršno oblačilo (barvo bo šla neposredno z usnja na oblačilo)

Edina resna rešitev je, da se garnitura na novo preobleče. Ali pa, da se to usnje očisti in na novo pobarva - to pa počnejo samo v za to specializiranih čistilnicah. Amapk bolj ziher je, če se preobleče.

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

11. sep 2011 21:37

Glej, za pohištvo oblečeno v pravo, kvalitetno usnje nikoli ne rečemo, da je obledelo. Iz leta v leto pridobiva več plemenite patine in služi več kot eni generaciji.

Možno je troje - ali je tvoje usnjeno pohištvo v uporabi že več kot pol stoletja in resnično potrebno obnove, ali pa ti običajno obrabo sprejemaš kot napako. Morda pa tvoja sedežna že v štartu ni bila vrhunske kvalitete.

V  vsakem primeru ti svetujem, da se ne mudiš s preoblačenjem, saj je tisti bistveni del usnjenega pohištva ravno prvovrstno usnje in ne ogrodje. Vsekakor je ne uniči s kakšnim domačim osveževanjem.

Prodaj (in če je tvoja garnitura res stara in kvalitetna, se vsekakor posvetuj s strokovnjakom) ali podari sedežno in si kupi novo.

Če v tem trenutku finančno ali čustveno še nisi pripravljena na to, jo ogrni v kakšen čeden tekstil.

Kilimi se dobro ujamejo z usnjem, izlet do Istambula in nakup primernega te bo gotovo stal manj od preoblačenja v spet neprepričljivo usnje.

Če pa imaš v omari kakšen star, lahko tudi oguljen pelc kakšne starejše sorodnice, ga nesi h krznarju, pa naj ti ga razparajo in podložijo. Seveda takih stvari ne nosimo več, živali pa tudi ne bodo oživele, če te relikte hraniš po moljevarnih omarah.

Na spatiniranem usnju bodo izgledali  sijajno.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti