Barvanje napušča s pištolo za barvanje

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

14. avg 2011 13:21

Se povsem strinjam z cenjeno Nolo in ostalimi: vsak naj dela tisto kar zna in za kar je. Pa je najbolj prav in najmanj boli glava potem, ko je zadeva končana.

hedonist

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

14. avg 2011 14:37

Ne spregledat dejstvo, da obstajajo tudi profi kuharji. Kljub temu smo tukaj zbrani tisti, ki doma amatersko in z veseljem cmarimo in profijem odžiramo kruh. Nekdo drug se mogoče rad igra domačega mojstra.

LP

Sergej

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

14. avg 2011 14:51

Kolega Sergej C , primerjava ni umesna, žal. Pa tudi sicer si falil, kuha je vsakdanje delo v družini, farbanje je pa nekaj povsemd drugega. Poudarek je na tem, da če tega opravila nisi vešč, je bolje, da to opravi drug namesto tebe. In jasno, mu potem plačaš. Sej aviona tudi ne greš vozit, če za to nisi usposobljen, pa še marsikaj drugega je v tem smislu. Pri kuhi je povsem vseeno, če je zadeva bolj tako tako narejena, sploh če tisti, ki mu je namenjeno to poje. Če pa pri barvanju napušča pobarvaš talo, da je vse lisasto, če posvinjaš fasaso in če pri tem porabiš petkrat toliko barve kot bi jo en profi je pa razlika, kaj meniš ??!!

hedonist

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

14. avg 2011 15:22

Cila je napisal/a:

Mi smo bili letos pred isto dilemo.  Ko smo videli, da se z lestvami ne bo dali kaj prida, ker je zadeva dokaj visoka smo našli izvajalca, ki je imel tudi primerno dvigalo. Za spodobno ceno je v enem dopoldnevu naredil to, kar bi sami pacali cel teden pa  še kar naprej bi se tresla, da bo kdo z lestve dol zgrmel. Solidno narejeno, nič popackana fasada, zadovoljni. 



Cila

 

Cilia kolk pa je kaj cena? S katero barvo pa ste barvali?

Glede barvanja pa imam za sabo že kar nekaj kilometrine (s čopičem), na hiši ni ene deščice, ki jo ne bi pobarvala, vendar bi se rada malo "posodobila", da bi šlo delo malo hitreje, Ker imam kar velike površine in imam namen prebarvati tudi  kozolec + gospodarsko poslopje.

 

 

anitram1

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

14. avg 2011 15:33

Da ima vsako tele svoje vesele in tudi vso pravico do tega.

Če bi pobrskal po spominu, bi se mogoče spomnil svojih kuharskih začetkov, ko je bilo marsikaj na meji užitnega in tudi kakšen lep kos mesa si verjetno praktično uničil - tako kot vsi po vrsti. Seveda pa dopuščam teoretično možnost, da si se ti že rodil kot kuharski mojster. V kuhinji je marsikatero delo bolj zahtevno od 'štrihanja fabjona'.

LP

Sergej

Sporočilo je spremenil(a) Sergej C dne 14. 2011 15:35

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. avg 2011 16:17

To vama ne paše, da se obmetavata, kdo ima bolj prav. Če znaš, naredi, če ne je bolje, da plačaš, ker je ceneje kot če narediš več škode kot koristi. Jaz bi Anitram svetovala obrtnika, ker se je odločila za veliko površine. Kakšen stol ali pručko pa naj le prebarva, da ne pride iz vaje.

Sama sem letos dala prebarvati troje vrat, ki niso čisto navadna, gladka, ampak visoka, široka, starinska. Cena je bila visoka, visoka, ampak sem zelo zadovoljna.Na tiste evre bom oz. sem že skoraj pozabila, ostala pa so lepo zrihtana vrata. Ko smo pred leti to sami počeli, smo skoraj ponoreli zraven. Če nisi za tako delo, je res bolje, da ga prepustiš izkušenim. Če zažgeš kosilo, naročiš pico, pa je. 

 

naor

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

15. avg 2011 20:07

Barvanje s pištolo je čisto ok. Bistveno je, da se kupi barvo za nanašanje s pištolo in ne za čopič(kot so belles in belton-to je ene alinija zaščite in končnega premaza ),

pomembno je tudi da uporabiš pravo šobo-z njo se namreč regulira velikost nanosa, pravzaprav debelino nanosa (mikroni),  ter zaščito fasade. Sama sicer napušč ne bi šla barvati s pištolo, ker  le en napačen gib bo pomenil veliko liso na fasadi.

Veliko užitka pri delu.( za vse pa le ni treba jemati neke strokovnjake,  le kdo ti res jamči, da je pravi strokovnjak za to, razen če ga poznaš, oziroma si videla njegov izdelek)

 

lp

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti