Razlaga sanj

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

tema odprta - 15. jul 2011 22:34 | ogledi: 11.287 | odgovori: 8

Pozdravljeni.

Sanje so moja pogosta stalnica med spanjem. Sanja se mi o vse mogočem. A zadnje čase opažam, da se mi zelo pogosto sanja, da iščem denarnico in je ne najdem. Iščem jo v službi, kjer imamo sodelovke skupni prostor, iščem jo povsod, celo zgodilo se, je da sem se ponoči zbudila in jo šla iskati v torbico, seveda vse med spanjem.

 

Se mogoče katera spozna kaj na sanje kakšen pomen bi lahko imele te moje vse pogostejše sanje? Sicer ne verjamem ravno v te zadeve, ampak mi je vseeno čudno, da ves čas isto sanjam?

 

lep pozdrav



lovebeyba

Temo je spremenil(a) lovebeyba dne 15. jul 2011 22:35

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

16. jul 2011 14:34

Lovebeyba, tole razlago sem našla v eni  stari knjigi,(1938)

Denar izgubiti :jeza in nerodnost.

Denarnica prazna :še lačna  boš.

Denarnica polna : ne razmetavaj   denarja.

Iskati kaj:ne bo šlo vse po tvoji volji,želje se ti ne izpolnijo.

Milži

melcii

sporočila: 39

16. jul 2011 15:24

J. Oven - Astrološka sanjska knjiga

Denar: izgubiti - neuspeh

Denarnica: izgubljena denarnica - težave

Iskanje: znak nervoze, ki vas je prevzela ob spoznanju, da vaših želja ne bo mogoče izpolniti

 

Če mene vprašaš se ne oziraj preveč na to. Sanjske knjige nekako tako skoraj vedno napovedujejo neke težave. Pravijo, da na naše sanje vpliva globoka podzavest, ki se je ne zavedamo v budnem stanju, nanjo pa vpliva vsakdanjost. Torej je povsem možno, da nekje v sebi skos misliš zakaj to sanjaš in potem avtomatično ponovno to sanjaš 

 

LP

melcii

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. jul 2011 7:20

Dobri bog pomagaj....

Čisto vsaka srednja šola ima v predmetu tudi psihologijo. In tudi najbolj pišmeuhovski predavatelj bo v okviru tega predmeta povedal naslednje (edina težava je, da veliko najstnikov tega ne zmore poslušati ali pa si ne zmore zapomniti, ker se več modrosti porabi na sanjske bukve in kar je še te šare)

- sanja so redna faza normalnega spanja in sicer se pojavijo v REM fazi (rapid eye momevemnt) spanja in sicer takrat, ko možgani po kakšnih dveh urah počitka spet začnejo predelovati stvari

- čestokrat pa se ponovitev sanj (možgani ponavljajo tisto, kar so počeli v REM fazi) dogaja malo pred koncem spanja in takrat se nam zdi, da smo sanjali. In potem ljudje pravio, da se jim ne sanja velikokrat, v resnici pa se jim ne dogaja vedno replay sanj.

 

To, kar se vsakomur od nas sanja, je necenzurirana verzija našega razmišljanja in delovanja, skratka nezavedno je na delu (ego in super ego pa spita) in možgani zgolj predelujejo vse tisto, kar razmišljamo in delamo čez dan, razlika je samo v tem, da čez dan dodajamo potlačitve in socialno sprejemljive vsebine, ponoči pa tega ni.

Razlaga sanj je kompleksna zadeva in jo kvaliteteno opravijo trenirani terapevti. Ki morajo biti potrpežljivi in pustiti, da obiskovalec pove veliko o sebi in skozi tisto in skozi simbolne oznake posameznih stvari, ki se pojavljajo v sanjah. Denarnica lahko pomeni marsikaj: od varovane skrivnosti, pomembne informacije,  ....lahko pa zgolj in samo denarnica.  Odvisno od tega, kaj počne tisti, ki sanja, v kakšnih kontekstih se pojavlja, koliko mu dernica pomeni, ali gre za denarnico, ki je kakšno darilo (in se kaj veže na to), ali pa je zgolj navadna denarnica. Skratka, potrebno je slišati veliko in potem te informacije povezati v razlago. To je delo terapevta. Ne pa sanjskih bukev in iskanj enovrstičnih razlag.

 

Drugače je pa blazno fino, če človek pazi na svoj denar in denarnico. Plus, je blazno fino, če včasih ponovi kakšno bazično znanje iz srednje šole. Čeprav so počitnice.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

26. jul 2011 12:19

iskanje denarnice : negotovost v denarju to pomeni, da nisi čisto prepričana

ali boš kam dala denar ali ne. Svetujem ti, da imaš med spanjem denarnico blizu

sebe. LP, zonta

zonta

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

26. jul 2011 12:59

Večino sanj se zadnjih 10 let ne spomnim, če pa se jih kdaj spomnim, si jih znam razložit, saj so vedno v povezavi z mano, mojim življenjem - delovanjem, dogajanjem, razmišljanjem in podzavestjo. Nikoli ne gledam v knjige, se mi zdi preveč posplošeno (to smo v srednji šoli delali).

 

Pravijo, da se sanj spomniš kadar imaš problem/e. Pri sebi moraš rešit kaj tvoje sanje pomenijo: imaš finančne težave, si želiš nekaj kupiti pa omahuješ ali pa nimaš toliko denarja, si komu dolžna denar ali si ga komu posodila, sumiš določeno osebo, da ti lahko suni denar...  Torej, poglobi se vase.

 

Lp, Asja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. jul 2011 16:56

Danes so se na TV pogovarjali, da so najpogosteje zabeležene sanje o tem, da so (nam) izpadali zobje...In to ne glede na to, kako lepo negovani in zdravi so.

 

Vanja

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

26. jul 2011 18:24

Imam to smolo, da se mi nič ne sanja, glede na to, da se nam baje obvezno sanja, si jaz sanj ne zapomnim.Mislim, da je delno kriva tudi moja navada, da ne znam poležavati in dremuckati v postelji. Ko se naspim "planem iz postelje" in sem takoj budna.Ko se mi pa kdaj le zgodi, da dalj poležim se pa tudi meni "dogajajo" sanje.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jul 2011 20:49

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Danes so se na TV pogovarjali, da so najpogosteje zabeležene sanje o tem, da so (nam) izpadali zobje...In to ne glede na to, kako lepo negovani in zdravi so.

 



Vanja

 

To je predvsem zato, ker se v zahodni kulturi zobje (v večini jezikov) uporabljajo za označevanje moči/eksistence. Npr. imamo izraz "pokazal je zobe", "do zob oborožen", "zob za zob" (jih pozna večina evropskih jezikov) in gre za figure, s katerimi izražamo, da je nekdo močan.  V resničnem življenju uporabljamo figurativno zobovje, to se pa v sanjah na en hecen način predela v resnične zobe. Izpadanje zobovja je v bistvu izražanje strahu pred upadanjem moči, ki jo čutimo čez dan. In glede na to, da je večina ljudi pod stresom in pritskom, ni čudno, da ponoči izgubljamo zobe

Ni pa to edino. Strah in nemoč se v sanjah kažeta tudi kot npr. da se nekam odpravljamo, pa ne moremo priti tja, ker smo zamudili vlak/letalo/avtobus (to je v bistu v sanjah izražen strah, da nekaj ne bo uspelo). Ampak ni nujno, da vsako letalo/vlak v sanjah pomeni nek strah.. Lahko pa se pojavlja v sanjah, ko nekdo živi nad svojimi zmožnostmi. Lahko pa, po drugi strani, pomeni zgolj transportno sredstvo Ali kot je rekel Freud, banana je včasih zgolj samo banana

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti