Sočna in ukusna hrana brez maščob za diabetike, ki imajo holestorol

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

4. jul 2011 5:46

V osnovi dam Vendelini jr popolnoma prav, da smo v zvezi s svojim zdravjem na račun trenutnih užitkov strašansko brezbrižni. Pa ne gre samo za hrano, tudi slepo sledenje trenutni modi ima tu kar velik delež.  Svojčas se je denimo veliko bralo o tem, koliko žena je postalo neplodnih, ker so kot mlade deklice nosile takrat moderne ozke kavbojke. Zanimivo bi bilo vedeti, koliko obolenj jajčnikov bi lahko pripisali vremensko neprilagojeni obutvi, koliko degeneracij hrbtenice in nožnih kosti v starosti je posledica stalnega nošenja modernih ozkih salonarčkov in visokih petk.  Koliko bodo imele današnje mladenke v starosti problemov z ledvicami zaradi trenutno modernih nizko postavljenih pasov in kratkih majic ter posledično razgaljenih trebuškov in ledvenega dela hrbtenice ... Pri holesterolu in sladkorju je laže, ker sta že tu, to drugo je pa le predvidevanje po zdravi pameti.

 

Cila

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 930

4. jul 2011 10:34

Za holesterol pomaga žlica domačega jabolčnega kisa ali pa ašičevega pomešanega z 1,5dcl vode na tešče (preverjeno znižuje, preizkusila na sebi). Pri kuhanju hrane pa sem samo del masti zamenjala z oljem, kar bistveno ne spremeni okusa hrane, ker ostali jedci hrane kuhane samo na olju ne odobravajo.

reza

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. jul 2011 13:52

enmala razlika pa je, da pri povišanmu holesterolu in sladkorju in pritisku gre za posredne vzroke smrti, pri težavah z jajčniki pa navadno ne. res pa da je kvaliteta življenja zmanjšana

www.mojalbum.com/naredilaana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti