Podražitev elektrike-zopet

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

2. jun 2011 15:45

Jaz pa sem bila zgrožena nad podatkom, kakšno razmerje pisarniški delavci - operativa imalo na Elektro Ljubljana. Ne me spraševat, ker mi je šlo z glave, ampak če se ne motim je bilo nekje 70:30, ali nekaj takega. Seveda v prid kravatkarjev.

Pa še eno lepo pesmico vam prilagam. Nanjo me je spomnila Leandros

http://www.youtube.com/watch?v=V_Q7W23w6RU

mejačka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. jun 2011 16:27

Mene čaka obisk na Elektru MB. Poračun za leto dni nazaj v znesku 220 evrov, skupaj z dvema obrokoma, ki so jih prilepili k znesku, znaša položnica za plačat 370 evrov; nov obrok namesto dosedanjih 60 znaša 90 evrov, berem na položnici, ki zapade v plačilo 15. junija.

Brez da smo  gospodinjstvu dodali  kakega novega večjega porabnika, so me obvestili, da se je naša dnevna povprečna poraba povišala za 43 odstotkov.  Take reči terjajo pojasnilo, kajne?

 

Ne potrebujem Pezdirja, bom uredila sama.

Mamamia

 

mamamia

neznan uporabnik

2. jun 2011 16:55

Men so tud nabili dvojno. Pravzaprav je najprej bil opomin, ki sem ga plačal v roku, nato obrok. Naslednji mesec pa ponovno spet obrok in že plačan opomin z neko plahto obrazložitev in izračunov. Sem plačal v veri,da je kak poračun. In mi vrag vseeno ni dal mira pa sem šel ponovno kontrolirat. Valda so me nategnili za 49 evrov. Sedaj popisujem na 14 dni števec.

Ma jezi me, ker se marsikje tako zmotijo. Telekom, Plinarna, kabelski operater... Verjetno poskušajo in, če opaziš se ti opravičijo in vrnejo, če ne pa nikome ništa. Prevečkrat so se že vsi zmotili, da bi jaz še verjel, da so resnično naključja. Na NKBM so se 4 leta nazaj zmotili pri obračunu obroka za kredit. Po dveh letih so kao pogruntali in mi vrnili 700 evrov preveč zaračunanega. Seveda brez obresti.

 

Kar se pa podražitev in ostalega tiče pa itak vsi vidimo, kam pes taco moli zadnja desetletja v tej državi.

 

Multivitamin

multivitamin

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

2. jun 2011 17:27

Oglašam se zato, ker resnično gredo pri nas cene v nebo.

Enostavno te udarijo vsak dan po žepu.Dva izdelka,ki jih redno kupujem.Včeraj cena 0,97eu danes 1,43eu, me je skoraj vrglo.Potem drugi artikel 5,19eu nova cena 5,99eu.Resnično pretiravajo s temi cenami.

Kar se elektrike tiče imamo mi tako,da mesečno sporočam stanje elektru in  plačamo po porabi,sprotno stanje.In mi je tako bolj všeč,plačamo kolikor smo porabili in ni poračuna ali v dobrem.

dari

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

2. jun 2011 17:53

multivitamin je napisal/a:

Ma jezi me, ker se marsikje tako zmotijo. Telekom, Plinarna, kabelski operater... Verjetno poskušajo in, če opaziš se ti opravičijo in vrnejo, če ne pa nikome ništa. Prevečkrat so se že vsi zmotili, da bi jaz še verjel, da so resnično naključja. Na NKBM so se 4 leta nazaj zmotili pri obračunu obroka za kredit. Po dveh letih so kao pogruntali in mi vrnili 700 evrov preveč zaračunanega. Seveda brez obresti.
multivitamin

Jaz bi dodala še Spublicus med tiste, ki se zelo radi zmotijo. Prejšnji mesec smo dobili dva računa. Na enem računu znesek 24,50 evra za smeti za štiri osebe, na drugem znesek 7 evrov za eno osebo. Zakaj je do pomote prišlo? Ker s partnerjem nisva poročena in so mene računalo dvojno. Enkrat pri računu, ki ga dobi partner, enkrat pa so račun izstavili samo meni  kot da imam posebno gospodinjstvo.  Saj smo rešili, račun sem zavrnila, samo da pa do takih stvari prihaja v 21. stoletju, pa tud ni za verjet!

Vilma

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

2. jun 2011 18:16

Zanimivo, da se nikoli ne zmotijo v lastno škodo

JJ

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2011 20:04

No, ja, saj v resnici ni fino gledati podražitev, ampak vseeno velja pogledati malo širše, da ne rečem čez planke

1. V celotni EU imamo sistem, ki omogoča več ponudnikov električne energije. Ti ponudniki lahko kupujejo elektriko bodisi direktno od proizvajalcev (elektrarne) od večjih elektrodistributerjev (pri nas Eles) ali pa na borzi (leipziška borza).

2. Ta elektrika se prenaša po kablih, ki so v lasti nacionalnih elektrodistributerjev (ki so nekoč bili monopolisti, sedaj jim je pa ostalo to, da imajo v lasti kable in transmiterje el.energije), kar pomeni, da v elektriki ostalih ponudnikov plačujemo tudi ceno najema distribucijskega omrežja.

3. Tisti ponudniki, ki elektriko kupujejo s promptnimi pogodbami (sproti v tem kontekstu pomeni mesečno) tudi prej utrpijo posledice povišanja cen električne energije. Tisti, ki kupujejo terminsko (šestemesečni  in celoletni zakupi) pa imajo zagotovljeno ceno za to obdobje. Skratka, tisti, ki sedaj ne spreminja cene, je ne spreminja zaradi tega, ker ima zagotovljeno, da bo še nekaj časa kupoval elektriko po enaki ceni. Ko bo pa te zgodbe konec, bo pa tudi tak ponudnik moral spremeniti svojo ceno do naročnika. Oziroma, če bo kupoval elektriko po nižji ceni, cene elektrike ne bo znižal, če bo pa odkupna cena višja, bo pa prodajna tudi.

4. Cene električne energije se od Fokušime naprej višajo. Malo zaradi povečanega povpraševanja in manjše ponudbe, malo zaradi tega, ker so elektrarne dvignile svoje cene. Ker morajo nekje dobiti denar za dodatno potresno varovanje, ne?

5. Ne trdim, da so naša elektropodjetja perle. Ampak dejstvo je, da ravno veliko ne morejo vplivati na to, kar se dogaja v točkah od 1 - 4. Oziroma, lahko se izboljšajo pri terminskih nakupih, drugih izboljšav pa ne morejo narediti. Tistega razmerja med pisarniškimi in nepisarniškimi delavci pa ne morem komentirati, ker ne vem, od kod je podatek pobran in kaj je notri zajeto.

6. Tule imate še podatek o povprečnih prodajnih cenah kilovatne ure v EU. Za orientir.

http://www.energy.eu/

7. Skratka, če je človek že proti, naj vsaj ve, proti čemu je.

 Ker zalivati pezdirja svoje duše se mi ne zdi blazno produktivno.

Vendelina jr.

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

3. jun 2011 8:15

Oh, Vandelinca tebi pa res ni pomoči ampak ti pa vseeno želim lep konec tedna  

Lp

leandros

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

3. jun 2011 8:27

Ja ker je Pezdir naše duše brez vode smo v tem sra...... kot smo !

banana130

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jun 2011 9:50

Hja, zna biti, da je šlo preveč vode v balone, ti pa v torte....

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti