Transport torte

žirafek  

član od: 23.11.2010

sporočila: 71

tema odprta - 26. maj 2011 8:52 | ogledi: 11.597 | odgovori: 12

Pozdravljeni,

prijateljica me je prosila, da ji spečem torto za poroko. Super in prav, ampak poroka je v Trenti.

Ima kdo idejo, kako naj transportiram torto v Trento v tej vročini, ne da bi se mi pokvarila, sesedla?

Aja sem iz Ljubljane.

 

Hvala



žirafek

Temo je spremenil(a) žirafek dne 26. maj 2011 8:53

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

26. maj 2011 8:58

Odvisno iz česa je torta. Če je iz tičine,.. se zna spotit in deformirat, pa še rezala se bo težko, ker ne bo zares hladna. Če je zunaj obmazana z kemo, semtano,.. pol po mojem bo lažje, ni tak pritisk teže na torto, kot pri tičina masi. V vsakem primeru klima na ful, šipe na avtu zatemnjene z kakim senčilom, da ne sveti direkt na torto.

 

 

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. maj 2011 9:04

še ena izkušnja prijateljice: naredila je dve torti jogurtovi strjenki. tista, ki jo je pustila doma je bila odlično trda, to, ki jo pa je pripeljala na piknik, je pa plaz potegnu ;) pa je mela hladno v avtu, očitno jo je čisto prerukalo. jo je pa ves čas imela v obodu. saj je bilo zabavno jesti torto na žlico, samo na poroki najbrž ne bi blo ;) delala pa je z želatino fix

www.mojalbum.com/naredilaana

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

26. maj 2011 9:13

uf da, ne govorimo o strnjenkah in podobnih jogurtovih kremah z želatino. Te so pa še najbolj delikatne. 

 

najbolj bi se obnesla kaka krema, mascarpone, nutella, al pa mascarpone sadna,..mogoče maslena, nikakor pa ne kaka delikat krema, ki se hitro utekočini oz spremeni agregatno stanje.

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

26. maj 2011 10:34

Priporočam hladilno torbo, najbolje tisto, ki se da všekat tudi v avtu, da celo pot hladi. Se pa obnese tudi navadna hladilna torba, tista trda, noter daš pač več zamrznjenih vložkov, jaz sem si pomagala tudi z vrečkami zamrznjene vode. Seveda mora biti torta na pladnju, ki ima pokrov, da slučajno kateri od vložkov ne pade nanjo med transportom. Na ta način sem prejšnji teden pretrogala torto (a la kinder pingvin, se pravi smetana, želatina in podobne delikatne stvari) iz Domžal vse do Šarvarja na Madžarskem, tj. cca 5 ur vožnje in je bila b.p vse do večernih ur ko je podlegla požrešnežem (se pravi od 6.00 zjutraj do 19.00 zvečer so vložki + 2 vrečki zamrznjene vode zdržali kljub temu, da ni bila torba z električnim hlajenjem, slavljenci so jo nato peljali (kar je ostalo) še nazaj do MB in po poročanju je odlično prestala. Da ne omenjam, da so Madžarske ceste polom od poloma, poleg tega sva takoj čez mejo naletela na dela na cesti in neoznačene luknje, ampak torta se je uspešno upirala. Tole je skrajni primer transporta, drugače pa smo v največji vročini na enak način že vozili smetanove, ledene.... torte z Dolenjske vse do Kopra, do Tuhinjske doline......ni da ni, vedno so preživele brez posledic. Če je torta večja in ne gre v hladilno torbo se obnese tudi večja kartonska škatla, oblečena v alu folijo, pokrita in obložena z zamrznjenimi hladilnimi vložki in vrečkami zamrznjene vode



Ninja24

Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 26. 2011 10:35

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

26. maj 2011 10:36

Jaz bi ti svetovala, da se na pot odpraviš zgodaj zjutraj. Vsekakor potrebuješ dober obod, da bo torta varna.

Najbolje bi se obneslo, da bi zamrznila tiste vložke za zamrznit in jo z vseh strani obložila okoli oboda. Vse skupaj pa v vrečko za prenašanje zamrznjenih jedi (poskusi dobiti malo večjo). Tako bo torta obložena in se tudi ne bo dosti premikala, pa dovolj hladna, da bo prenesla transport.

Sicer pa za soboto napovedujejo hladnejše vreme.

 

No, saj je Ninja24 istočasno tudi dobro svetovala.



Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 26. 2011 10:37

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

26. maj 2011 11:07

Pa še en nasvetek, če imaš mogove dvo ali večnadstropno torto ti svetujem, da jo če se le da transportiraš po delih in jo sestaviš ter dokončno okrasiš na mestu dogodka (tudi to sem že prakticirala, na pot sem šla kako urico prej, v gostišču sem bila zmenjena, da jo tam do konca okrasim potem pa jo oni vzamejo v varstvo v hladilnik, tako sem bila potem do zaključka poročne ceremonije brez skrbi, da torta, ko jo pripeljejo mladoporočencema v razrez ne bi bila kot iz škatlice).

Ninja24

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

26. maj 2011 11:08

Svetovala bi ti enako, kot ti je že Ninja24. Sama sem tudi že transportirala torto v poletni vročini. Ker je bila velikost primerna za v hladilno torbo (tisto trdo) sem jo položila noter in zraven dala zmrznjene vložke. Sicer tako, da sem torbo položila dol, v ležeč položaj, in noter dala torto. Torta je bila na trdnem pladnju in brez oboda. Odlično se je obneslo. Sploh, ker je torta na vrtni zabavi še lahko počakala, do serviranja, kar v hladilni torbi.

V  kolikor je torta večja je ideja o škatli, oblečeni v alu folijo, odlična!

girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

žirafek  

član od: 23.11.2010

sporočila: 71

26. maj 2011 16:12

Hvala za odgovore, sem nameravala speči tako jagodno torto z jogurtovo kremo,... ta bi jo verjetno slabo odnesla.

Bom upoštevala nasvet in si poskusila sposoditi hladilno skrinjo. To bo po mojem najbolje. Sem tudi že razmišljala, da bi jo tam dokončala, ampak se mi skrinja lepše sliši.

 

pa pa

žirafek

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

26. maj 2011 16:15

Jaz bi jo pa tam končala, menda bodo ja imeli kak hladilnik, ne? Po katerikoli cesti boš šla tja, ovinkov ne bo manjkalo, pa klancev tudi ne...... Ti pa menda tudi ne boš prišla zadnji trenutek?

Joj, a v Trenti, jaz bi tudi prišla na to poroko. Pa res prav v Trenti?



rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. maj 2011 20:32

Ne vem, no

Ker, torta v osnovnem okroglem formatu še gre v hladilno torbo (samo to je treba preveriti z metrom), s tem da daš torto v eno plastično posodo, zaščitiš z obodo, plastično torbo v hladilno torbo, zapolniš s papirjem vse, kar se da.... Ampak to ima fazon, če pride na veselico max 16 ljudi, od tu naprej se pa ne bo zadosti koščkov za vse goste.

 

Za vse večje formate je pa treba imeti večjo torbo (in kdo jo pa ima?) in potem še avto, kamor bo torba šla: in mora biti korekten enoprostorec ali pa kombi. Pa še potem ni najbolj zanesljivo. Ker bo zadevo premetavlo gor pa dol.

 

Za doma narejeno torto v Trenti se bodisi to naredi v Trenti, ali pa se torto (če imaš dovolj veliko torbo - pa to je redka dobrina) pripelje na lokacijo s helikopterjem. Ni sicer najbolj poceni, ampak premetava pa manj.

Ali pa se pametno še enkrat premisli in ugotovi, da vsega se pa ne da imeti in se torta naroči pri lokalnih gostincih, doma-narejena-jagodna se bo pa jedla doma v Ljubljani.

 

 

 



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 26. 2011 20:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti