Bonboni

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. maj 2011 22:00

Ah, bonboni moje mladosti... mislim, da so bili to Šumijev Visoki C, ki so ti jih še iz velikih steklenih kozarcev v špeceriji navagali v škrniceljček, pa Krašev 505 sa crtom. Malo pozneje so bile "in" gumene životinje - za te pa ne vem, kdo jih je delal, mogoče Pionir? Kaj pa vem, bonbonov več ne jem, ampak spomini so pa lepi.

Sonja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

16. maj 2011 22:08

Ja, pa melisini, smo si šminkale usta

lp

mzm

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

16. maj 2011 23:16

Ja, miška, šminkale. Kako lepo da si me spomnila. Lemnol, spomnim se velikih zelenih gumijastih žab. Odgriznila sem jim krak,ali pa glavo in dolgo uživala ob premetavanju po ustih.Pa še enih bonbončkov se spomnim. V nežni,prosojni sladkorni kroglici je bila ujeta tekočina, zaviti so bili v celofan in prav težko je bilo dobiti paketek brez razbitega in izlitega bonbona. Pa karamele zavite v rumen papirček. Moj nono mi je kupil eno, vedno po eno. Za več ni bilo denarja. Prav zaradi tega je bila tako nebeškoooo dobra!!!! In ja,Limnol, prodajali so jih v steklenih kozarcih.

Verjetno sem se oddaljila od vprašalnika,bi bilo pa mogoče zanimivo odpret eno debato v smislu: Še pomnite, tovariši.

mejačka

SimonaEF  

član od: 17.5.2011

sporočila: 1

17. maj 2011 0:54

Pozdravljeni,

v imenu vseh, se vam najlepše zahvaljujem za vaš čas in trud ob izpolnjevanju anket.

 

Nekaj odgovorov :)

- povsem se strinjam, da je v nekaterih primerih bolje anketirati osebno, po telefonu, itd. v tem primeru se je kot prvo potrebno vprašati kje bomo dosegli našo ciljno skupino - v našem primeru je to na internetu, saj večina ciljne populacije - mlade družine z otroci, (pre)več časa preživi na internetu. Kot drugo pa je tukaj vprašanje stroškov - smo študentke in naše plačilo za opravljeno delo bo ocena v indeksu, stroške celotne izdelave projekta pa krijemo same.

@multivitamin, anketiramo tudi babice in dedke in v tem primeru se jih anketira osebno, saj v večini primerov (še) ne uporabljajo interneta. Nasploh se je pri anketiranju potrebno prilagoditi ciljni populaciji, drži pa tudi, da nam sodobna tehnologija, dovršeni spletni programi in nasploh internet zelo olajša delo.

- konkretna blagovna znamka - pri večini projektov na EF (tako dodiplomski kot podiplomski študij) delamo na konkretni blagovni znamki. Le redko kje je tako, da se izdelek/storitev spomniš sam. Sicer pa, tudi če bi na trg dali nov proizvod bi bila še vedno potrebna analiza konkurentov, kar pa lahko narediš le s konkretnimi blagovnimi znamkami.

- naročena anketa :) - ko bi le bila :D in ko bi za to le dobile plačilo :). Glede na vložen trud in čas, bi lahko dobro zaslužile - se strinjam. No, konec koncev bo, če bo vse po sreči plačilo lepa ocena v indeksu in nekaj več izkušenj, kar pa tudi ni tako slabo :).

 

Še enkrat se vam najlepše zahvaljujem za pomoč in vam želim čim več sladkih trenutkov :).

 

Lep pozdrav,

Simona

 

p.s. anketa bo predvidoma aktivna še do petka, 20.5.2011, tako da tisti, ki želite odgovoriti na anketo, to čimprej storite :).

SimonaEF

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

17. maj 2011 9:56

Tudi sama imam bodočo študentko, zato sem sodelovala v anketi.

neznan uporabnik

17. maj 2011 12:15

Jaz sem vam anketo izpolnil.

Nisem ekonomist, sprehod po trgovinah pa mi je pokazal že zdavnaj, kdo več kupuje bonbone. Tudi spremljanje kulinarike. In poznam tudi veliko mladih družin. In jaz ne poznam od teh skoraj nobene, ali zelo malo njih, kjer bi ciljni potrošnik bili starši. Je pa veliko dedkov in babic.

 

Veliko uspeha pri študiju tudi v naprej.

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. maj 2011 12:34

multivitamin je napisal/a:

. In jaz ne poznam od teh skoraj nobene, ali zelo malo njih, kjer bi ciljni potrošnik bili starši. Je pa veliko dedkov in babic. 

multivitamin

 

Za tole observacijo se ti morajo študentke izrecno zahvaliti.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

17. maj 2011 12:44

Hehe,ni treba. Ampak dajte en dan stopit zaboga v eno veliko trgovino. 5 vas je. Vsaka lahko gre v eno. Pa tam pri oddelku z bonboni lahko komot cel dan stojite in opazujete kdo kupuje in kaj kupuje. Konkretno. In tam se s temi potrošniki tudi konkretno lahko pogovarjate. Tako se določa ciljna skupina. Ne pa po predvidevanju,da bi to mogoče lahko bile mlade mamice in očetje. In, če ste omenjale stroške - to vas popolnoma nič ne stane. Razen vožnje do trgovine in cel dan časa.

Kr hrabro naprej

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. maj 2011 13:30

Hja za to, da bi se pogovarjali s potrošniki bi morali verjetno prej dobiti soglasje od trgovine (da tam počnejo intervjuje)

Vsekakor pa je pri tržnih raziskavah potrebno biti toliko empirika, da človek, če ravno ne poskusi vsega na sebi, vsaj pogleda fenomen od blizu. Oziroma upoštevati tudi svoje izkušnje pri sestavljanju vprašanj za anketo (in ne samo korakov prosto po Kotlerju) - recimo, kdo je študentkam kupil več bombonov (stari starši ali starši) Ker je tule vidno to, da je umanjkal premislek o tem, katera demografska skupina kupuje ta produkt in za kaj ga kupuje. No, pa sem rekla, da ne bom nič o metodologiji...najbolje da resnično neham.

Je pa tale izkušnja dobra. Tako se bodo študentke naučile, da obstaja tudi anketa, ki ima veliko vprašanj pa ne najboljše zaznavne korelacije. Če se v resničnem življenju naredi anketa na tak ali podobne način, se v nadaljevanju naredi marketinška akcija, ki ne prinese željenih učinkov - in takih je kar veliko. Pri nas in na tujem.

Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

17. maj 2011 22:01

multivitamin je napisal/a:

Nisem ekonomist, sprehod po trgovinah pa mi je pokazal že zdavnaj, kdo več kupuje bonbone. Tudi spremljanje kulinarike. In poznam tudi veliko mladih družin. In jaz ne poznam od teh skoraj nobene, ali zelo malo njih, kjer bi ciljni potrošnik bili starši. Je pa veliko dedkov in babic.

Multi, se podpišem.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti