Bralnik e knjig

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

18. dec 2013 13:43

android123 je napisal/a:

Spoštovana Julijasi!

 

Elektronski bralnik je perfektna zadeva za branje in samo za branje. za vse ostalo si kupi tablico. Mnogo kdo je bil sprva skeptik, a si je po prvi eknjigi hitro premislil. Bralniki so super. sp prijazni za oči (brez glavobolov) in jih imaš s seboj vedno in povsod. Sicer ne vem kako je tvoje mnenje jaz ti globko odsvetujem Kindle ker je to samo znamka ki jo preplačaš 2x. Treba se je zavedati tudi, da se z nakupom Kindla zavežeš da boš kupovala knjige izključno pri amazonu in nikjer drugje. npr. Kindle paperwhite ne podpira niti format MOBI :( Če pa kupiš odprto dostopni bralnik, boš lahko brala vse eknjige od PDF do EPUB, teh je v sloveniji že kar nekaj. Osebno toplo priporočam bralnike ICARUS, ker so poceni in kvalitetni, pa še ne gre za KITAJSKI KIČ ampak stoji resna firma od zadaj...edini problem je da jih še Slovenija trenutno ne pozna!

android123

In ta kitajski kič sedaj po luni pobira kamje, slika, vozi..........

Pa da sam ne smetim: osebno mi ni do buljenja v zaslon, kakršen koli. Branje je kompletan užitek, s vonjem po papirju, z listanjem in vsem kaj sodi zraven. Na potovanjih nisem nikoli nič prebral, niti knjige, ki sem je tam kupil, preveč se okoli mene dogaja, da bi bral, pa naj si bo na avtobusu, letalu ali v kakšni vukojebini ko se vlije tropska nevihta.

ežoj

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. dec 2013 16:09

Mene včasih malo daje, da bi si ga nabavila, ker se mi zadnja leta hitro krajšajo roke. Sem že večkrat razmišljala, kako bi bilo prijetno imeti tako igračko med kakim dolgim poletom ali na plaži, da ni treba iskati in spravljati očal. Drugače ga pa res ni čez starinsko knjigo z vonjem in listi in vsem, kar spada zraven.

Sonja

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

23. dec 2013 0:23

Mene pa zanima, če se na teh bralnikih, da nastavljat ali spremenit belo barvo zaslona; na primer v odtenek zelene ali po občutku kar očem odgovarja?

 

Lepe Božične in Novoletne praznike želim vsem skupaj!

slivovi cmoki

Thea86  

član od: 1.9.2010

sporočila: 22

23. dec 2013 9:53

Večina bralnikov ni barvnih, kar pomeni da ne moreš zamenjat barve. Tudi osvetlitve nimajo. Za manjavo ozadja, bi morala imeti kak hibrid med tablico in bralnikom.

LP

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. dec 2013 10:40

Kolikor sem si jih uspela ogledati, se osvetlitev (vsaj pri nekaterih) lahko prilagaja, barve pa res nimajo. Če hočeš še kar koli več kot branje, potem se res splača kupiti tablico.

Sonja

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

23. dec 2013 11:22

osvetlitev je tista, zaradi katere oči bolijo in finta ebralnika je ravo ta, da je mimika knjige (ki sama po sebi tudi nima osvetljave). Zaradi konstantne svetlobe (na računalnikih ipd.) pozabimo mežikat se pravi ne vlažimo so oči dovolj, zato pa nas začnejo po nekaj časa bolet. Zato sem za da bi registrirali ebralnik kot vidni pripomoček.

Ilustracije v Kindlu so dobre, ker to je mene tudi zanimalo, ko sem ga dobila, ampak ločiš kaj je kje narisano.

Če pa te zanimajo igrice in splet in ostalo pa tako imaš računalnik (nekateri jih celo otrokom kupujejo). Tablice so po mojih izkušnjah praktične samo na potovanjih in če malo potuješ je po moje to stran vržen denar.

Monika7

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

23. dec 2013 13:06

Kindle je moje najljubše moževo darilo vseh časov.Ko sobralniki ven prišli, sem bila zelo zelo proti. Pa ja ne more nadomestiti občutka knjige v rokah. Ampak, ker se zarečenega kuha največ poje, sem prava Kindle odvisnica.Imam ga približno dve leti in je super zadeva Res pa je, da berem skoraj vse knjige v angleščini. Kuharske, vrnarske knjige imam še vedno raje v papirnati obliki, za romane je pa Kindle.  Pri branju na Kindlu nimaš nikakršnih težav, ker je izgled strani kot pri knjigi. Zato je tudi črnobel. No, obstaja tudi Kindle fire, ki je bolj navadna tablica in npr. fajn za kake revije. 

emalisej

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

11. jan 2019 10:26

Pozdravljeni,

zanimajo me vaše izkušnje z e-bralniki, kakšnega priporočate? Zanimiv se mi zdi KOBO AURA. Ima mogoče kdo inkBOOK, ki je uradni bralnik za Biblos, kako ste zadovoljni z njim? Brala bi večinoma knjige v slovenskem jeziku, kateri bi bil najbolj primeren za to?

Hvala za vsak vaš nasvet!

 

leny

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

11. jan 2019 14:23

leny, moj odgovor bo sicer spet šel mimo tvojega vprašanja, ampak ne morem si kaj, da ne bi komentirala. 

Pred sedmimi leti sem dobila Kindla, ga dve leti navdušeno uporabljala, potem pa sem ugotovila, da sem predvsem kupila (in prebrala) precej veliko količino pofla, poleg tega pa začela pogrešati knjigo v roki.

Zame dileme ni več. Bralnika ne bom več uporabljala (vsaj dokler so dostopne poceni knjige na Book Depository, kaj bo po Brexitu, bomo pa videli).

sonci

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

11. jan 2019 14:39

Bralnikov, ki jih navajaš, pa ne poznam

sonci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti