Igra za konec šolskega leta

Tosemjaz  

član od: 15.4.2011

sporočila: 1

tema odprta - 15. apr 2011 19:49 | ogledi: 13.863 | odgovori: 11

Lep pozdrav,

moja hči ima za konec leta nekakšno predstavo za starše. Izbrali so jo, da bi dobila nekaj skečev ali dobrih iger.Za kar pa nimamo idej.Bi mi lahko dali link ali pa napisali kakšen dober skeč, ki ga zaigrajo otroci, in bi zabaval odrasle? Hvala.

Lep pozdrav! Katjuša.

Tosemjaz

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

15. apr 2011 20:14

Zelo zabavna zna biti "Pepelka" - na malo novejši način, seveda. To je recimo slabih 5 minut dolga igra, za katero ni skoraj nič dela. Vsi igralci sedijo na odru. Stoli so poravnani v eno vrsto. Ko določena oseba govori, vstane in pove svoje besedilo, ki ga ima napisanega na listu (torej se besedila niti ni treba učiti na pamet, lahko pa tudi, odvisno koliko imajo časa in koliko se jim da). Punce igrajo fantovske vloge, fantje pa dekliške (kostumi seveda naredijo svoje).... stvar je precej smešna, ker je je besedilo tako "neumno", še boljše pa izpade, če igralci malo pretiravajo - pač se morajo vživeti v besedilo :) tole je delček besedila: Pripovedovalec: (vstane) To je zgodba o Pepelki. Jaz sem pripovedovalec.(se usede) Grda sestra 1: (vstane) Jaz sem grda sestra. (se usede) Grda sestra 2: Tudi jaz sem grda sestra. Grdi sestri: Midve sva tako grdi. Pepelka: Jaz sem Pepelka. Tako sem žalostna. Vila: Ping. Jaz sem dobra vila. Puf. Princ: Jaz sem Očarljivi Princ. Tako sem čeden. Ura: Jaz sem ura. Čevelj: Jaz sem čevelj. Je pa tale igra bolj primerna, da jo igrajo starejši otroci - najstniki, vem, da smo jo mi npr. igrali na valeti. So pa potem še razni skeči, ko "snemajo film" in je sin ravno prišel z vojske (oz. padel s kolesa), potem pa režiser zahteva naj igrajo bolj smešno/žalostno/dramatično itd. - ob tem igralci seveda pretiravajo, režiser pa je vse bolj obupan in na koncu razočaran odide z odra... Vendar to verjetno že poznajo, vsaj pri nas so bili ti skeči že večkrat uporabljeni... To je vse, kar se zaenkrat spomnim, če dobim še kakšno idejo, pa še napišem. (: fleur

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. apr 2011 1:37

Ajoj, prav mi je, kaj pa gledam na splet ob tej uri - v pečici imam dva čokoladnobiskvitna diska in čakam, da dam spodnjega na zgornjo polico in obratno, medtem ko sem osnovo za vanilijevo kremo po receptu od darling že naredila.....

Evidentno gre po deželi glas, da se na Kul.Slo najde čisto vse in potem se sem prijavljajo mame, ki delajo domače naloge za otroke.

Katjuša, draga moja, kdo od vaše familije pa hodi v šolo? Kot sem razumela iz prvega stavka, v šolo hodi tvoja hči in ONA je dobila domačo nalogo. V naslednjem odstavku pa že razlagaš, da nimate idej - skratka, si že v množini.

Prvič, nikoli se ne reče, da je nekdo brez idej. Brez idej je tisti, ki ima resnične težave v kognitivnem procesu in se s takim nesrečnikom ukvarja nevrologija.  Če je pa nekdo brez idej, zato, ker jih ne vidi, oziroma vidi samo način, kako bi nalogo delegiral nekomu drugemu (beri, na spletu iskal namige za nekaj,  kar bi moral sam), je pa čisto preprosto len. In če lenobe uči tudi svojega otroka - ker s tem, ko ti delaš njeno nalogo in to tako, da iščeš rešitve po spletu, delaš narobe. Je udobno, ampak je zelo narobe. Otroka je treba naučiti, da sam pride do rešitev (ampak to bi moralo biti staršem jasno, preden imajo otroke, ne) in da pot do rešitve ni vedno lahka in da se vmes tudi obupuje, ampak da ga ni večjega zadovoljstva, ko se potem vseeno pride z lastnimi močmi do cilja.

In še nekaj: A kdaj zase rečeš, da "nimaš nobenih idej", ko gre za kakšno službeno zadevo? Bi rekla, da ne. Nobenemu na misel ne bi prišlo, da bi razglašal okoli, "da nima nobenih idej", kadar se kaj pričakuje od njega - ker mu je popolnoma jasno, da taki "brez idej" tudi v gospodarsko lepših časih prvi pridejo do kadrovske službe, kjer se jim zahvalijo za sodelovanje.....In če tega ne uporabljaš zase, zakaj potem uporabljaš za svojo familijo?

Poleg tega - otrok je dobil nalogo v šoli. Evidentno učiteljice menijo, da hči to nalogo zmore narediti in jo skratka cenijo bolj, kot se ceni sama (ker misli, da ne zmore in je vprašala starše za pomoč) in bolj, kot jo cenijo starši (ki namesto tega, da bi se z njo pogovorili, kako se tega lotiti, iščejo plonkceglce na kulinariki).

Tudi v resnici ne verjamem, da obstaja šola, kjer ni nobenega dramskega krožka, nobenih govornih vaj in predstav, kjer ni nobenega učitelja-mentorja, ki bi otrokom pomagal pri taki zamisli (učitelji mimogrede vedo, kako je treba otroke voditi, da potem sami zadevo pripeljejo do konca), da na šoli ni običajno, da se delajo take predstave (ker za te stvari se potrebuje tekst, potem se potrebuje še material za sceno, kostume, dodatne efekte....skratka skeči imajo za sabo neko produkcijo) - skratka, da ni nič od te prakse in da je tvoj otrok kljub popolni odsotnosti kakršnegakoli dramskega dogajanja na šoli dobila tako zahtevno nalogo.  In da je učiteljica rekla: To imate za nalogo, naredite kot veste in znate, jaz vam ne bom dala niti namiga,....

Tudi ne verjamem, da na šoli ni nobenih otrok, ki so kdaj kaj takega (skeči, teater) že počeli. Pa da ni na spletni strani šole čisto nobenega posnetka preteklih tovrstnih dogodkov.

Skratka, bo potrebno bolj natačno v svoji bližnji okolici pogledati.

 

Jaz grem pa biskvit obrnit....

 

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. apr 2011 9:53

Bistven podatek - v kateri razred pa hodita s hčerko?

Zabava za stare in mlade so Odvratne rime, če mladi le niso malo premladi.

Seveda se načelno globoko strinjam z Vendelino, ampak ob vsej načelnosi nas je doma kdaj pa kdaj zgrabila švohost, pa smo pri kakih takih stvareh vrgli načela stran in lepili plakate. Saj vem, da ne bi smeli, če bi hoteli potomstvo v trdi šoli pripraviti na bitko z življenjem.  Ampak veselje je pa le bilo.

Sonja

Tosemjaz  

član od: 15.4.2011

sporočila: 1

16. apr 2011 10:19

Tole je bilo pa do konca nesramno, Vendelina jr. in limnol. Mi pač nimamo idej, in to še ne pomeni, da smo do konca >>butasti<<, kakor bi vi temu rekli. In, Vendelina, moja draga, če nimaš nobenega predloga za igro za konec šolskega leta,lahko greš kar pomalicat svoj biskvit. Pa hvala za predlog (ki ga v bistvu ni). Tosemjaz

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. apr 2011 10:40

Tositi, dobro nam došla na kulinariko, pa ne takoj na začetku bit jeznorita. Preberi še parkrat, kaj je zapisala mi querida amiga Vendy, in boš mogla priznat, da ima popolnoma prav.

ežoj

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. apr 2011 10:54

Opa, Tositi,

ti imaš pa zelo originalno definicijo nesramnosti, za domačo rabo seveda. Bolj verjetno pa imaš težave z branjem. To seveda pojasni marsikaj.

Po tvojem odgovoru bi rekla, da je najbolje, da hčerko pustiš pri miru. Očitno je svoji nalogi bolj dorasla kot ti. Ampak če te bo kadarkoli v tvoji prihodnosti vseeno le zaneslo v knjižnico, si pa Odvratne rime le izposodi. Saj ni treba priznat, ampak vsi, za katere vem, da so jih prebrali, so se valjali od smeha.

 

Sonja

neznan uporabnik

16. apr 2011 11:06

Super!

Pa smo rešili še en problem! Zaradi tega mi je kulinarika všeč.

japaja

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

16. apr 2011 11:39

Meni pa ste popestrili sobotno dežurstvo! Grem si sposodit Odvratne rime! K

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

16. apr 2011 12:29

limnol je napisal/a:
Bistven podatek - v kateri razred pa hodita s hčerko?

tulka

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

16. apr 2011 13:55

Šele, ko je Tulka prilimala bistven podatek, se mi je posvetilo, koliko jih hodi v šolo. Eni imamo malce daljšo lajtngo. Kot tole, ko je Janez Četrtič naredil diplomsko nalogo...... janko1 Sporočilo je spremenil(a) janko1 dne 16. 2011 13:59

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti