jaz sem izpihane pirhe porisala z barvami za steklo in keramiko:
in ko smo že pri pirhih so tu še "teranovi":
jaz sem izpihane pirhe porisala z barvami za steklo in keramiko:
in ko smo že pri pirhih so tu še "teranovi":
| rimljanka je napisal/a: |
Vsak vosk (v bistvu gre za parafin) se bo stoil v vodi, ki bo imela 45 ali več stopinj. je pač treba uporabiti le mlačno barvo. Običajni parafini imajo tališče med 48 in 53 st.C.
|
Sem si mislila, da bo tako. Ampak v reviji je pisalo in tudi izgledalo je kot, da so bile jajčke barvane potem, ko je bil vosek že narisan na jajca. A čebelji vosek, glede na to da to ni parafin, bi bil bolj primeren?
katjushkaHja, tudi ideja ... hvala! ![]()
![]()
Po mojih podatkih, parafin ima tališče med 49 in 63 oC, čebelji vosek ( rumeni ) med 62 in 65oC.
ežojMaš pravilne podatke. Eni tu majo pač znanstveno potrjene prek wikipedije. Žal.
Eno je podatek o temperaturi, drugo pa o taljenju. Na taljenje voska marsikaj vpliva. Al ga tališ v loncu ali kot svečo... Potem, kaka je temperatura okolja. Nikol se pa ne tali pr 32 celzijah. Al pa pri 45. Tam se začne preoblikovati. Da pa postane tekoč pa je pr 65 nekje.
Multivitamin
multivitamin
Kako se že naredijo teranovi pirhi - koliko časa jih kuhamo v teranu?
Hvala!
Ja, tolk kot v vodi ne. Baš filozofija. 20 minut na mirovanju - se pravi voda zavre, stišaš ogenj na minimum. Pol pa teran spiješ, če ne povre.
Multi
multivitaminNe vem zakaj imam v spominu vsaj pol ure, poleg tega se v vinu še ohladijo...? Ajd, bomo že nekako.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci

Rižek z lososom