syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

tema odprta - 7. apr 2011 12:05 | ogledi: 10.728 | odgovori: 45

Pozdravljeni moji kulinarični prijatelji

Ker ne vem na koga naj se obrnem sem se na vas prijatelji, ki ste različnih poklicev in zbrani z vseh vetrov.

Rada bi pomagala mojemu sinu, ki je zapadel v depresijo in si ne da dopovedati, da se vedno najde rešitev.

Že nekaj let se preživlja sam, lotil se je projekta, ki ga obvlada, žal je recesija vzela svoj davek.

Ima predstavništvo za znano slovensko podjetje, ki izdeluje vgradne omare.

Najprej je zastopal celjsko področje in ker se tam res ne da preživeti, je odprl predstavništvo na Rudniku v Ljubljani z namenom skrajšati pot strankam iz tega konca.

Ker je vsa sredstva vložil v salon, mu ga je za reklamo zmanjkalo.

Matična firma pa je to novost objavila samo na spisku svojih salonov več pa ne želi reklamirati.

Reklama v časopisu ali radiu je finančno nedosegljiva.

Za deljenje letakov recimo pred Supernovo, Leclerkom ne dobi dovoljenja.

Zatikanje za stekla avtomobilov pa je baje prepovedano.?

Če kdo kaj več ve o tem, naj mi prosim javi.

Tudi midva z možem mu finančno ne moreva pomagati.

Prosim vas svetujte mi,kako se reklamirati, povejte svoje izkušnje, predloge.

Za vsak nasvet vam bom iz srca hvaležna

syu

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

7. apr 2011 12:43

Na facebooku je oglaševanje brezplačno (ustvari se profil podjetja) in po mojem kar učinkovito, ker lahko zelo hitro doseže veliko število uporabnikov.

 

Moj skromen nasvet. Pa srečno

 

P. S.: Zatikanje letakov za stekla avtomobilov zagotovo ni prepovedano, ampak mislim, da se je treba dogovoriti z lastnikom parkirišča, kjer naj bi to počel.

JJ

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. apr 2011 13:40

syu je napisal/a:
Rada bi pomagala mojemu sinu, ki je zapadel v depresijo in si ne da dopovedati, da se vedno najde rešitev.
syu

 

Depresija - v smislu, da je na terapiji ali "depresija" kot oznaka za vsako situacijo, ko nekdo ravno ni najboljše volje? Ker, če je nekdo bolan, potem bo tudi utečenemu poslu začel delati škodo, poslu, ki pa še ni vpeljan, pa z boleznijo ne kaže dobro.

Druga stvar: ne da si dopovedati..... To mi je pa znano. To je nekaj, kar sem že ogromnokrat videla, pa se mi zdi, da pri moških večkrat kot pri ženskah.  To je tisto, ko si moški zamisli neko poslovno zadevo in potem se z njo tako identificira, da mu ta identifikacija pomeni vse. Ko kar naenkrat ni nič drugega (partner, sin, oče, stric, karkoli...) temveč samo tisti, ki ne "tole gor postavil" in če se projekt sfiži, se sfiži tudi vsa identifikacija in potem hoče na vsak način ta projekt popraviti in to predvsem tako, da v projekt vlaga energijo, trmo in "bom to popravil, pa naj stane, kar hoče"....skratak vlaga veliko, še najmanj pa racionalnega premisleka.

Meni je žal, da se vam to dogaja (kolikor zmorem sklepati iz tvojih zapisov tule, vas je kriza kar precej udarila), ampak bridka resnica je naslednja: dokler se bo tvoj sin preveč identificiral s tem projektom in se loteval tako obupanih akcij, kot so letaki na parkingu (tisk stane, večino tega konča v koših, niso vsi artikli za letake - za letake je npr oglas popolne razprodaje zaradi opustitve programa, nove stvari pa na letakih delujejo ceneno, zlasti pa to velja za izdelke, ki so vendarle bolj trajne dobrine, kar omare vseeno so) - se mu ne bo dalo kaj posebej pomagati. Ker bo pač v fazi, da ne bo slišal opozoril, signalov. Hočem reči, slišal jih bo, samo prisluhnil jim ne bo.

Ker gledano z neke distance, ki človeku omogoča objektivnost (pa recimo, da nekaj malega znam o tem, kako se taki posli peljejo), stvar ni za metati puško v koruzo. Če je salon na dobri lokaciji, potem se ga vedno lahko tudi proda (glede na to, da ne poznam poslovnega odnosa, ali gre za franšizo ali za kaj drugega, ne morem reči natačno, kaj je predmet prodaje), ampak dejstvo je, da se to, kar je do sedaj naredil tvoj sin, da unovčiti.  Skratka, če ni dodatnega denarja, se vedno lahko dobi nazaj vsaj denar, ki je bil v tole vložen, se ta denar naloži v kaj varnega, se medtem doma je bolj poceni kruh in krompir v oblicah in se medtem ugotavlja, da so neuspehi za to, da se česa naučimo in ne zato, da se sesuvamo in dajemo v nič.... - in se potegne lekcija, da je treba med projektne stroške vključiti tudi stroške reklame. Druga, manj drastična opcija je vedno tudi ta, da se pogleda, kako se da spremeniti pogodbo s podjetjem, ki ga zastopa. Te stvari so rešljive (to si zapisala tudi sama). Samo brez spremembe v mentalnem konceptu se ne bo rešila nobena stvar. Ko pa se bo, se bo kar naenkrat pojavilo še nekaj možnosti, pa tudi sin bo dobil še kakšno kreativno idejo. Ker trenutno je nima. Trenutno je v stiski, ker sam sebe doživlja kot luzerja in hoče istočasno dokazati sam sebi in svetu, da to ni.

Upam, da bo ta faza čim manj časa trajala. Pa srečno.

 

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15775

7. apr 2011 13:56

syu, vsaj toliko, kot bi stalo tiskanje kolikor tolikor spodobnih letakov plus stroški za razdeljevanje in še kak zarven, stane tudi reklama v časopisu na radiu. Nekaj sto evrov je to. če je kriza, je to veliko.

Lahko pa skuša s kakšno kompenzacijo.

 

Drugo sol je Vendelina natresla. Včasih mora rana zaskelet, da se je renseje lotimo.

Pozdrav, in držim pesti, da vam uspe. Mamamia

mamamia

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

7. apr 2011 15:43

Pozdravljena Syu! Bom preskočila uvod in zapisala nekaj poti današnjega reklamiranja. Pogoj je lastna spletna stran, ki jo metaiskalniki najdejo, to je najprej. To se da dobiti brezplačno ali pa za zelo malo denarja. Drugo Facebook, danes je večino podjetji na njem. Tretje možnost je, da ponudi svoje storitve naprej, da jo reklamirajo drugi; naprimer DM sodulejo z avtoličerji, mizarji etc in v svojih bonih nudi popuste. Lahko gre tudi na svojo roko in v krajevnem časopisu ponudi nekaj popusta za občane in podobno, oglasi na ta način niso dragi. Tudi sama se strinjam, da tiskani letaki delujejo ceneno, sploh za omare, tu so še slabe fotografije z neprilagojeno osvetlitvijo v sicer kvalitetnih katalogih povsem neprimerne. Vam želim, da se kmalu odpre na vseh nivojih! Mateja terakota

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

20. apr 2011 9:57

Se opravičujem ker nisem bila prisotna nekaj dni in se zato zdaj zahvaljujem vsem za mnenja in nasvete. syu

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

20. apr 2011 10:04

Z reklamiranjem je res težko, še posebej, ker nimaš nikjer nobenih podatkov o efektu. Časopis se prelista in vrže v kot, radio reklame so drage, letaki so bolj tako tako, bannerji na raznih straneh so obupno dragi, FB pa je na biznis straneh zamrznil pridobivanje članov, pa tudi nagradne igre jim ne dišijo preveč, (ko se ljudi vabi)... Težka je, vem...

 

http://lidijad.posterous.com/ lidka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 10:45

Ampak očitno ti s tem nimaš problema, a ne?

nola

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

20. apr 2011 16:54

Vedno pa ostane možnost, da v forumih lepiš v podpis povezavo na svojo domačo stran, ki ima povezavo na lastno trgovino. Po mojem ti nihče nič ne more, pa še zastonj je. Je tako? Imaš kaj izkušenj s tem?

Miška Miša

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 19:01

Ni za verjet.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Ossi
MOJ vrteta
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkmamamia
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti