Zdravljenje zob v bolgariji

ssilva  

član od: 23.2.2005

sporočila: 428

tema odprta - 31. mar 2011 19:38 | ogledi: 9.658 | odgovori: 10

Zanima me ali ima mogoče kdo izkušnje z obiskom klinike v Sofiji, Bolgarija?

Podjetje iz Kopra se ukvarja s tako imenovanim dentalnim turizmom, torej s posredovanjem storitve (organizirajo prevoz in namestitev) omenjene klinike.

Zdravljenje zob, protetika je seveda mnogo cenejša kot pri nas. Resne pomisleke pa imam pri rešitvi tako obširnega zdravljenja v petih dneh!? Je možno zagotoviti kvaliteto, saj so obzobna tkiva prizadeta?

Seveda pa drži tudi dejstvo, da zobozdravnik pri nas ne izda napotnice za specialista pravočasno oz. nam ostane samo še samoplačništvo, kar predstavlja kar nekaj tisoč evrov.

Lepo prosim, da mi posredujete kakšne izkušnje, če jih seveda imate.

ssilva

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

31. mar 2011 19:51

Takih in podobnih izkušenj nimam. Bom pa rekla: ADIJO PAMET!!! 

 

Pozdravček!

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

31. mar 2011 19:54

Kaj misliš s tem, da zobozdravnik ne izda napotnice za specialista pravočasno? Sama imam krasno zobozdravnico, ki dela na koncesijo, včasih pustim tam tudi par evrov, ampak z njo se da vse zmeniti in zrihtati. 

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. mar 2011 21:23

dragička je napisal/a:

Takih in podobnih izkušenj nimam. Bom pa rekla: ADIJO PAMET!!! 

 

Pozdravček!

 

Se strinjam. In kdo ti garantira, da je vse tudi narejeno, kot mora biti? Te bodo peljali tja, nazaj, tudi v primeru reklamacije ali če kaj ne bo v redu? Tudi to preveri, tri krat. Da se ne boš zaradi kakšnega problemčka morala sama v Bolgarijo peljat.

Jaz imam sicer čisto načelne predsodke do takih zvrsti turizma.

Z mojo zobozdravnico se zmenim vse. Ima koncesijo, kdaj na kako stvar počakam, kdaj tudi kaj malega plačam, se posvetujem z njo. Tako kot Loni, očitno. In niti ne pomislim, da bi se s kakim turističnim busom (ali pa avionom, je vseeno) peljala v katero koli državo in bi na meni služili posredniki. To pa ne.

Mamamia

mamamia

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

31. mar 2011 21:25

Hja, je dragička kar pravilno ocenila z adijo pamet. En kolega je pred kakimi dvemi leti šel na tak "izlet" in potem pripovedoval kako je bilo. Pravi, da je v 4 dneh imel narejeno. Prvi dan so mu populili, kar je bilo za populit in naredili plombe, drugi dan je že šel na jemanje mere, kar tako, z oteklo čelustjo, tretji dan je bila proba (to je še hitrejš kot pri mojškri), zadnji dan je dobil protezo, lansko leto je bil pa že dober domač zobar, da mu je razvalino popravljal. So pa to izkušnje iz druge roke. Za svojo osebo sem siguren, da jo na tak izlet ne peljem. janko1

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

31. mar 2011 22:55

Dvakrat sem srečala osebe, ki so šle na tak poseg.

Prva mi je rekla, da nikoli več - ker je bila na stolu 12 ur skupaj in še dolgo ni mogla odpirati ust, tak "krč" jo je zgrabil. Pravi, da ni mogla več zdržat - zaradi položaja, ostalo je seveda  pod injekcijo...

Drugega sem srečala nekaj tednov po posegu. Nekaj se mu je v čeljusti zagnojilo - pa ni upal/hotel/mogel k našim zobozdravnikom. Končno mu je pa tisti turistični delavec zrihtal ene čudne bolgarske antibiotike...potem je imel pa še drisko in probleme s črevesjem, da je končal v bolnici.

No ja, zobe sta imela pa oba lepe - skoraj preveč, so kar malo umetni in "neprilagojeni" zgledali...

---

Jaz ne bi. Odloči se pa vsak sam.

 

Nasja

ssilva  

član od: 23.2.2005

sporočila: 428

1. apr 2011 5:40

Loni in mamamia imata očitno res srečo, kar se tiče osebnih zobozdravnikov. Verjemite, da ni vedno tako, posebej ko in če se začenjajo na zobovju in tkivih dogajati procesi, ki niso vidni oz. opazni tako hitro. Seveda sem močno skeptična do takih posegov v tujini tudi sama in se močno pridružujem vašemu mnenju, čeprav osebno poznam dva, ki sta bila na tej kliniki in sta zelo zelo zadovoljna (stranka prejme po opravljenem posegu poleg računa še certifikat o kakovosti in 5-letno garancijo, manjše eventuelne popravke pa v povezavi z njimi opravijo v ambulanti na Kozini). Prvi znanec je že 4 leta od posega, drugi pa tri tedne. Glede na vedno hujše propadanje zdravstvenega sistema pri nas smo pač ljudje lahek plen, včasih tudi svojih predsodkov. Se mi pa zdi dobro, da malo predebatiramo take ponudbe in izkušnje, mogoče se pa le oglasi kakšen s svojimi izkušnjami. Nastja, točno tako - odloči se pa vsak sam. ssilva

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. apr 2011 21:17

Poslušaj, Bolgarija je zanimiva država in Sofijo se splača pogledat, najbolje, da to naredi človek z lepimi zobmi.....je več gušta.

Drugače je pa pet dni za total dental makeover premalo, za to, da si narediš tri plombe in čiščenja zobnega kamna, se mi zdi pa malo dolga pot. Kot tisti vic, ko je Mujo pešačil čez Saharo in rekel, res je tule daleč do morja, ampak plaža je pa super.....

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. apr 2011 22:47

Vendelina jr. je napisal/a:

Poslušaj, Bolgarija je zanimiva država in Sofijo se splača pogledat, najbolje, da to naredi človek z lepimi zobmi.....je več gušta.

Drugače je pa pet dni za total dental makeover premalo, za to, da si narediš tri plombe in čiščenja zobnega kamna, se mi zdi pa malo dolga pot. Kot tisti vic, ko je Mujo pešačil čez Saharo in rekel, res je tule daleč do morja, ampak plaža je pa super.....



Vendelina jr.

 

Spet manjka smeško za valjanje po tleh od smeha ... ej, Mujo, đe si?

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

1. apr 2011 22:56

Če se že misliš it kak tak poseg, ga opravi malo bližje. Čez južno al vzhodno mejo. Če se kaj zakomplicira, ti zmanka dnara za avion al bus, ker ni to ravno blizu, se vsaj pešačenju čez Saharo izogneš.

 

So pa pr nas dobre zobarce in zobarji. Samo malo je treba mogoče počakat. Pa včasih malček doplačat. Čist okej pa delajo na stomatološki kliniki v Ljubljani. Zastonj.

 

Jaz bi tja pol pa v Sofijo.

 

Multivitamin

multivitamin

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

2. apr 2011 7:28

Čisto odvisno od stanja zobovja.

Če so korenine in obzobno tkivo zdravi ter gre samo za menjavo razmajanih mostičkov ali prevlek, potem je to najbrž smiselna poteza. Ampak, kdo garantira, da so korenine v dobrem stanju? Dober zobozdravnik vse pregleda, te pošlje na slikanje, ti po potrebi zdravi korenine več tednov, slab pa samo zamenja mostiček potem pa na Stomatološki preklinjajo, ker že od domačih malomarnih zaslužkarskih privatnih zobarjev dobivajo  preveč zapacanih in zastaranih zadev.  Če se bo že kdo šel tak turizem, naj si najprej da doma pregledati zobovje. Pa še to je rizično. Dostikrat zobozdravnik odkrije vnetje šele, ko povrta v sam  zob.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti