Dieta z nizkim vnosom oh

neznan uporabnik

5. apr 2011 16:52

Pej se solit. Boš že diplomo menda skup spravla. To pa zate ne bi smel bit nek jaki problem. Je tak?

Ti si zelo, zelo pametna ženska. Vsaj po pisanju. Se lahko ena globoko, zelo globoko skrije kam. Pa ni ona, ki planira podzemne rove. Ena gospa pač sajsevekera. Čeravno, mi je ta gospa simpa.

Na momente.

Jaz ti vsekakor želim, da ono diplomsko napišeš. Saj to ni nek bav-bav. Si dovolj suverena,da boš.

 

 

Multivitamin

multivitamin

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

5. apr 2011 16:59

Ne ne, si me narobe razumel, ne obupujem

Hvala za komplimente in lepe željeahhh, kako to paše

JJ

neznan uporabnik

5. apr 2011 17:09

Saj so iskreni. Ti maš ogromen potencial. Veš, znaš se hecat. Razumeš lajf. Saj najlažje je diplomirat, met fajn službo pa tak. Za diplomo napisat, kaj preveč pameti ne rabi nihče. Iz tebe pa veje veliko pameti, čeravno še nimaš diplome.

Tak ti to ide u životu, srce moje.

 

Ne shvate baš svi, kaj treba shvatit. To je ena simpa fraza pač, da se nekdo malo svetovljanskega naredi in nič drugega.

 

 

Multi

multivitamin

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

5. apr 2011 18:26

multivitamin, številke so v gramih in zato so neumnost. So pa ali ali. Torej, da zadostiš tem magičnim 130g ogljikovih hidratov bi moral pojesti ali 3500g špinače ali 4000g endivje, ... limnol: Podatki so iz Nutrition Data. Moje pisanje pa ni učbenik, ki bo izobrazil generacije, niti nisem plačan zanj. http://nutritiondata.self.com/ Za ljudi, ki so aktivni in jedo malo ogljikovih hidratov: http://forum.zeroinginonhealth.com/ http://www.sherdog.net/forums/f15/gone-zero-carb-925 http://forum.lowcarber.org/index.php?s=67454aa09a541f07a http://en.wikipedia.org/wiki/Phytic_acid http://www.westonaprice.org/food-features/1893-living-wit Slovenska Wikipedija to strne kot "Zaradi sposobnosti vezave nekaterih mineralov, predvsem kalcija, zmanjšuje učinkovitost absorbcije le teh iz črevesja v kri." JanisJoplin: A ko bodo pa genetsko vzgojili kilske jabolke pa še vedno ne bodo prevelike ? ;) Se opravičujem, ker je moja izjava o sadju preveč splošna in izpisana v afektu. Moja napaka. Zgleda da smo zašli s teme, a nehamo ? Jaz bom čez 4 objave itak spet napisal "Michael Pollan - V obrambo hrani" tko da... Sporočilo je spremenil(a) Mirjan dne 05. 2011 18:30

neznan uporabnik

5. apr 2011 19:37

Mirjan, jaz ne bi papal 4 kile endivje na dan al pa 3,5 kile špinače. Daj nekaj bol simpl napiši.

 

Saj vem, da ne misliš slabo. Samo, da bi moral 4 kile solate pojest. Odoh raje v Maca.

Pusa na Mars.

 

Multi

multivitamin

živilka  

član od: 30.3.2010

sporočila: 22

25. maj 2011 12:23

 

Naj se pohvalim, da sem v zadnjem času počasi kar dosti shujšala, spremenila sem svoje prehranske navade, uporabljam predvsem adamov kruh in njihove testenine. Misel na prehranjevanje mi ni več najpomemebnejša v celem dnevu. Včasi skoraj nimama časa jest. Ta kruh me nasiti, včasih si naredim celo sendvič za v službo. Resnično se bolje počitim.

Povzemam citat iz ene od novejših ameriških raziskav o prevelikem vnosu OH:

 

"Fat is not the problem," says Dr. Walter Willett, chairman of the department of nutrition at the Harvard School of Public Health. "If Americans could eliminate sugary beverages, potatoes, white bread, pasta, white rice and sugary snacks, we would wipe out almost all the problems we have with weight and diabetes and other metabolic diseases."

 

 

živilka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

25. maj 2011 14:55

Pri vsem dolžnem spoštovanju, ampak se ne strinjam z gospodom WIllettom, pa naj bo chairman česarkoli. Mislim, da je še kako problem maščoba. Če bi ves krompir, ki ga Američani pojedo, pojedli kuhanega v oblicah, jih ne bi kaj pretirano dajalo, težava je v tem, ker ga veliko večino zmažejo v obliki čipsa. Mejdun, v ZDA v gostilni naročiš sendvič, pa ti zraven prinesejo še vrečko čipsa (doživela, pa ne enkrat), prepojenega z maščobo. Ravno tako ne verjamem, da je težava v makaronih, ampak v tem, v čem plavajo. In tako naprej. O sladkih pijačah pa tako ali tako ne gre izgubljati besed. Pa - roko na srce - saj to ni samo problem Američanov.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

25. maj 2011 14:59

Se strinjam, limnol. Že sladkane pijače in "sugary snacks" v manjših kolilčinah bi bistveno pripomogle k manj maščobam, plus seveda to, kar si že itak omenila.

Krompirju, belemu rižu in navadnim, torej belim testeninam, se pa sama niti v času najstrožje diete (zdravje, ne kile) nisem odrekla, pa je bilo vse ok. Seveda krompir ni bil ocvrt ali pražen na maščobi, pa testenine se niso utapljale v masleno-smetanastih omakah.

 

Zmernost pri vsem, pa gre.

 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

25. maj 2011 15:49

Jaz imam tudi problem s temi pijačami. Predvsem kokakolo. Ne vem, meni je pač kokakola všeč odkar se zavedam. Sedaj sem zmanjšal in kupujem Zero. Tud verjetno nobenega haska. Pazim pr čipsu,smokijih,kokicah in ostalem. Si privoščim ja, enkrat na 2 meseca vrečko. Makarone - testenine iz bele moke 3x mesečno s kako mesno ali zelenjavno polivko. Pomfri redko, največ kuhanega z malo peteršilja in kančkom masla. Restanega tudi bolj poredko. Še vedno na kvartale zaidem v Macka in si tam dam duška. Samo meni se taki izleti na 3 mesece enkrat ne zdijo ravno škodljivi. Razen seveda kokakole.

Al pa prej,ko sem se kao odvajal kokakole in sem pil multivitaminske sokove. Od tam tud moj nick tukaj. Sem se sem gor prijavljal in mlatil ne vem ker kozarec tega napitka. Sem plonkal in prepisal z nalepke nick.

 

Multivitamin

multivitamin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

25. maj 2011 16:24

Še dobro da nisi napisal hipervitaminoza ....

 Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti