Nov začetek

Tamida  

član od: 17.3.2011

sporočila: 5

tema odprta - 17. mar 2011 13:32 | ogledi: 7.827 | odgovori: 10

Pred dnevom sem izvedela prvič, da na Kulinariki delujete ve, modne gurujke. Vaše teme so mi bile namreč tako všeč, da sem včeraj (beri danes ponoči) skorajda pozabila iti spat.

Stvar pa je taka; pred nekaj meseci sem shujšala za konkretno število kilogramov in iz velike 48 prišla na slabo 42. Moja konstitucija še vedno ostaja jabolko, vendar pa se stopljeni kilogrami poznajo v tem, da mi razen na novo kupljenega črnega krila z temno vijolično jakno iz tekstila v izgledu usnja in dvojih starih kavbojk iz študentskih let, vse preostalo visi s telesa. Tako vsako jutro pred polno omaro doživljam pravo nočno moro. Moja baza je namreč sestavljena iz vseh kosov, ki jih Vendelina jr. našteva kot must have, tudi zelo dobrih znamk in kvalitete, vendar je čisto vsa prevelika. Res pa je tudi, da izpade vse skupaj sedaj, ko gledam skozi 'vaše' oči, precej mamasto(dolga krila - čeprav imam seksi noge, suknjiči z visokim zapiranjem spredaj, veliki rožasti in tigrasti vzorci).

Čas je za nov začetek, jaz pa ne vem, kako naj se zadeve lotim. S spremembo prehrane sem si ustvarila enkratno priložnost, da izgledam mladostno, vitalno in seksi, kot do sedaj še nisem bila, ampak mi manjka znanja, kako naj na novo pridobljeno samozavest ter vse prej naštete občutke pokažem navzven. Seveda, pa tudi popolna zamenjava garderobe precej stane, zato bi rada štartala s pravimi kosi.

Zato se obračam na vas po nasvete in konkretne predloge, kaj bi bilo zame najbolje. V kratkem bom namreč morala kupiti nekaj za pomlad, da ne bom hodila okrog v prepasanih širokih krilih - ne zaradi upoštevanja trendov, ampak zato, da mi ne padejo dol.

Po tipu sem svetlopolta, zelenooka in svetlolasa. V službi moram namreč biti poslovno urejena, nimamo pa kakšne strožje etikete. Ja še leta - štirka v desetici se mi bliža.

Tamida

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. mar 2011 13:42

če pobrskaš po starih temah, boš našla oblačilne reporte za par sezon nazaj. Mislim, da boš tam našla čisto vse za jabolka vseh velikosti in starosti. Se pravi, da bo šla še kakšna noč, pa boš pripravljena na turo po trgovinah. veliko veselja ti želim! Sonja

Tamida  

član od: 17.3.2011

sporočila: 5

17. mar 2011 14:05

Pri nakupu novih kosov bi rada upoštevala pravilo 1+3 in 1+3, tako da bi želela vaše mnenje, v kateri del barvne palete naj se usmerim, da bom stajliš, pa tudi da bom upoštevala modne zapovedi. Vijolični suknjič je trenutno moje izhodišče, tudi zato, ker natančno upošteva pravila za jabolka in mi barvno pristaja, ne vem pa, kako sedaj naprej - kakšen trenčkot (drap, siv?), kakšne barve naj bo svetel kostim, kako naj zadevo šartam in skombiniram, da ne bom spet izpadla preveč mamasto? Kakšni čevji zraven. Res si želim resetiranja in bom hvaležna za vsako konkretnejše mnenje. Tamida

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

17. mar 2011 14:18

Sama sem pred leti imela podobno izkušnjo z izgubo kilogramov. Vsa krila, ki so bila še za uporabit in so visela na meni, mi je šivilja zožala, da so bila spet prav,  in priredila, da so bila moderna. Za majhen denar seveda, sicer bi si raje bila kupila nova.

 

Za ostala vprašanja bodo pa druge nastopile.

Pa dobrodošla med nami.

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. mar 2011 14:45

Mislim, pri štiridesetih se šele začnejo prave stvari, ne?

Čestitke za zbite kile.

Bi rekla takole, najprej podoživi svojo samozavest in zadovoljstvo in to se naredi tako, da se opremiš z novo linžerijo. Potem si najdi kakšno ženski prijazno rekreativno zanimancijo za to, da boš okrepila mišice. Namreč, če si toliko shujšala, boš morala okrepiti napetost telesa, drugače boš imela preveč ohlapne kože na sebi.  Pa še nekaj je - če si izgubila toliko kil, se moraš navaditi gibati z manj kilami. Namreč, velilko jih je, ki shujšajo, ampak gibljejo se pa še vedno tako, kot da bi nosili več kil in potem to deluje blazno okorno.

Pa tiste rožaste in animal print variante vrži ven iz omare. Ne eno ne drugo ne pomaga jabolku. Če bi rada rožice ali animalprint - se za take stvari poiščejo čevlji, ki imajo tak detajl.

Glede viola suknjiča - to bi morala videti, da bi lahko rekla, če je okej ali je pogojno okej ali pa ga kar pozabi.  Ampak definitivno je takole: ko se štarta z oblačilno bazo za malo manj strogo poslovno kodo, takrat se štarta z naslednjimi barvami, ki so "nevtralne" in to so,

- črna, antracitno siva, midnight blue za jesensko-zimsko sezono

- črna siva, midnight blue, navy blue za topli del leta

In v teh barvah kupujemo kostime (hlačne in s krilom) in plašče, dokler ne sestavimo več kombinacij in za to je treba nekaj let, ampak potem gre lažje

V pomladi potem dodamo še svetel kostim - ko sprašuješ, kakšne barve je to, to je od peščenega, bež, barve bele kave, barva mivke.....Ponovno verzija s krilom in s hlačami in z leti se pa nekaj nabere.  Ker štartaš z novim trenčem, kupi nekaj, kar bo v med bež in belo kavo, takih trenčev je v Lj v številki 42 kot solate in s tem boš lahko marsikaj kombinirala.

Da grem nazaj na tvoj viola blazer: Glej, viola blazer spada med take kose, ki super deluje, če je v kombinaciji z nevvtralno barvo in v viola primeru je to samo črna. V trenutku, ko na to kombinacijo dodajaš še kakšno tretjo barvo, si sicer oblečena, blazno posrečeno pa to ni.... Hočem reči, marsikatera punca živi v prepričanju, da bo "poživila z barvo" in potem kombinira kose v preveč barvah in to ne deluje. "Poživlja" se s kroji (od danes naprej bo pencil skirt, ki se konča tik pod koleni, tvoja najboljša oblačilna priateljica, ki te nikoli ne bo pustila na cedilu)  in dodatki (čevlji, broške, uhani) in predvsem z attitudeom (glej začetek teksta). Imam sodelavko, ki ima kar precej simetrično faco in čisto korektno postavo in tudi frizura ni posebej mimo in je okej oblečena, pa se to v resnici ne opazi, ker je tako obupno zamorjena, da si vsi zapomnijo samo to zadnje. Skratka, tisto vijočilno zadevo lahko kombiniraš s črnim - in tu se v bistvu zadeva že konča.  Glede na to, na kakšni fazi oblačilne inteligence si sedaj. Ko boš na višji, boš npr. mirno kombinirala vijola blazer s sivosrebrno bluzico, sivim krilom, vijola čevlji in srebrnim trenčem (takim, ki se resnično zelo sveti) - ampak do tja boš morala še priti. Samo ne gre obupati. Tule se o modi pogovarjamo že nekaj let in punce pravijo, da so posledično že marsikaj izboljšale, pa boš ti tudi.

Hope this helps

 

Vendelina jr.

Tamida  

član od: 17.3.2011

sporočila: 5

20. mar 2011 9:38

Jaaa... tolk sem vesela, da sem vas našla. Vse kar je napisala Vendelina jr. drži. Ko odvržeš kile, še ni rečeno, da se dejansko počutiš v redu. Še posebej, ko te iz omare gleda toliko lepih, varnih in strogih kosov, v katerih bi se lahko skrila, da sem že parkrat padla v skušnjavo, da bi se najraje kar zredila nazaj. Ravno zato sem se najprej lotila pilatesa in psihičnega treninga in še nisem šla po trgovinah. Nekak se še nisem oz. se še vedno ne počutim ready na novo podobo. Kot kakšna buba se počutim. Predvsem pa mi manjka znanje in tukaj pri vas ga bom postopoma nadgradila. Torej najprej attitude, mišice, drža in hoja, potem pa basic oprema. Moj mož bo kril okrog kolen neizmerno vesel ;-)) Res se začenjam veseliti mojega upgrada v novem desetletju. mamamia, mi lahko prosim svetuješ kakšno šiviljo, ki bi mi pomagala (na ZS). Hvala. Se beremo, Tamida

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. mar 2011 15:33

Draga moja

En blazer in ene korektne džins hlače lahko kupiš - ker je to baza korektnega kežuala - in potem z živimi majčkami za pet eurov kombiniraš do trenutka, dokler se za silo ne oblečeš.  Celo razložiš okolici, da imaš novo kilažo in da še nimaš dovolj nove garderobe - in te bo okolica suportirala in cenila in se boš takoj bolje počutila.

Tisto iz skupine konfekcije 48 pa zapakiraj, nesi na humanitarne organizacije ipd, vsekakor pa spravi ven iz garderobe.  Tisto je tvoja preteklost, ki je ne potrebuješ pred očmi.

Preden se soprog razveseli kril, se lahko ti razveseliš z novo linžerijo. Pa to je bolje kot vsaka čokolada. Plus,  verjetnost , da imaš optimalno frizuro, se mi zdi (čeprav te nisem videla in se ne poznava) relativno majhna. Ker punce z 48 in z ziher oblekami imamo ponavadi tudi kakšno obupno ziher frizuro in kak obupno neustrezen make-up.  Izberi najboljšega frizerja v regiji, se najav in potem si tam privošči en ustrezen tretma, pa še mejakap ti naj naredijo. Boš videla, kako bo drugače.



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 20. 2011 15:34

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. mar 2011 9:34

Jaz sem trenutno v kontra položaju, s št. 40 do 42 sem prišla do 44 (v H&M celo do 46), ampak za čas, da se spet vrnem na staro, na čemer zdaj delam (ne glejte teme o sendvičih, lepo prosim... ) sem si kupila nekaj kosov garderobe, da premostim obdobje. Na srečo mi še vedno dobro stojijo kavbojke in jih nosim z visokimi petami, zgoraj pa kombiniram blazer z bluzami in majicami, ali bluze in zdaj aktualne lahkke jope s šal ovratniki. Pa še kak twin, nazadnje sem si kupila enega od Garryja Weberja, odličen kos garderobe (po naključju se mi je nasmehnil z obešalnika v Peek%Cloppenburgu v MB).

Zdržim še dva meseca, potem pa bom spet zmogla zlesti v poletno  garderobo, te imam solidno zalogo.

 

Mamamia

mamamia

Tamida  

član od: 17.3.2011

sporočila: 5

25. mar 2011 12:52

Se spet javljam.

Pretekli vikend je bil tcunami v moji omari, ki je za seboj pustil le nekaj polnih obešalnikov.

Naročena sem pri naj naj frizerju za barvanje in striženje v naslednjem tednu  (me prav zanima, kaj bo nastalo oz. ostalo od mojih las).

Ta vikend pa se podam za tistimi osnovnimi kosi, ki jih je napisala Vendelina jr. Najbolj se veselim linžerije, glede ostalega sem še precej negotova, vendar mi res pomagajo usmeritve s tega foruma. Sem šla v tem tednu nekajkrat malo pogledat po trgovinah in sem kar uživala, ker sem že imela vgrajen filter, kaj je za moje jabolko sploh primerno. Imam občutek, da bom počasi spet začela uživati v nakupovanju. Prej je bil uspeh, če sem našla kaj, kar mi je bilo všeč in prav. 

Me pa nekaj zanima; med gledanjem po izložbah in trgovinah sem ugotovila, da je klasični trenčko običajno malo modificiran. Ali ima v balonček napihnjen spodnji del in zaključek rokavov, ali je iz svetlečih in šumečih materialnov, našla pa sem tudi zelo všečnega s prelivajočimi se barvami. Bil je klasičnega kroja dveh barv, ki sta se nežno prelivali ena v drugo; v osnovi drap zlate se je od bokov navzdol prelival v temnejše bež bronasto barvo. Ker ne vem, kakšno barvo mi bo na novo določil frizer, se bom odločila za klasično enobarvnega, popolnima klasičnega kroja, pri materialu pa znam malo popustiti, da bi bil malo bolj svetleč, vendar se bojim, da imajo svetleči materiali efekt širjenja. Me zanima, kaj menite o tem ve.

LP,

 

 

 

Tamida

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

25. mar 2011 13:06

Ker punce z 48 in z ziher oblekami imamo ponavadi tudi kakšno obupno ziher frizuro in kak obupno neustrezen make-up. 

 

S tem se pa ne strinjam,oz.se mi to zdi kar malce žaljivo

Majdina

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

25. mar 2011 13:11

Jaz (in samo jaz osebno) pač ne bi pustila, da mi frizer določi barvo las. Svetuje, ja, seveda; pa besede frizerja bi tudi kar resno vzela, ker nekdo, ki vsak dan obdela 10 ali še več glav, počasi kar dobi občutek, kaj komu pristoji. Ampak on te vidi in pozna samo tisti hip, ko mu sediš pod škarjami, drugače pa ne. Sploh pa ne ve, kaj ti misliš, ali si bolj nežna dušica ali udarna sila, ali se raje zlivaš z ozadjem ali si vedno v prvem planu (ker, bog pomagaj, pri nekaterih vidiš to prvi hip, drugi so pa bolj tihe vode, saj veš, kaj mislim). Torej - s kakšno barvo bi se TI dobro počutila? Saj mogoče bi ti korenčkasta ali črna super stala, ampak kaj, če bi bila potem nesrečna z njo? Torej previdno.

Pri plašču pa razmisli, ali ga hočeš za eno sezono ali da deset let. Jaz imam v omari klasičen brezčasen plašček nevtralne barve, ki ga nosim že dvanajsto leto in upam, da bo kako leto še zdržal. Zraven si pa tu pa tam kupim kaj malo odbitega za ne preveč denarja, po trenutnem navdihu, v čemer uživam par mesecev, potem se pa naveličam. Tako sem si letos kupila živo živo rdeč kratek plačč, rezan in malo v gube naložen v pasu, z velikimi črnimi gumbi. OK, za marsikoga je najbrž strahota in svojim letom navkljub mami z njim raje ne grem pred oči, ampak v njem vseeno uživam, kadar koli ga imam na sebi. Dokler se ga ne bom naveličala. Je pa fajn občutek imeti nekaj takega, kar je res tvoje in v čemer ti za ves svet ni mar, kaj si misli (OK, razen mame - mi je sicer vseeno, kaj misli, ampak ima šibko srce).

 

Le  pogum, pa mnogo užitkov!

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti