Sindrom razdraženega črevesja

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

tema odprta - 23. feb 2011 18:16 | ogledi: 9.796 | odgovori: 6

Prosim za kak odgovor; a kdo mogoče pozna sindrom razdraženega črevesja? Kaj ga povzroča in kako se zdravi? Prosim za kak nasvet!

Hvala

marec

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 406

23. feb 2011 18:46

Diagnoza je bila postavljena tudi meni. Nisem dobila odgovora kaj ta sindrom povzroča, se pa zadeva precej poslabša kadar sem pod stresom. Za lajšanje mi je zdravnik svetoval čaj, pa sem pozabila, katerega je predlagal- meta ali melisa... Z diagnozo in stanjem sem se sprijaznila in s tem živim. eta

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

23. feb 2011 18:51

Kako pa zgleda ta sindrom? Kakšne so težave? marec

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

23. feb 2011 22:54

bodi pozorna katera vrste hrane ti povzroča težave. Jaz sem ugotovila, da ne smem jesti mlečnih stvari in nekatere vrst zelenjave in sadja, sladice, temna čokolada pa mi povzroča zaprtje. Meni zelo pomaga probiolex, ki ga pričnem jemati takrat, ko se težave pojavijo.Če me zelo napenja ali se mi tekočine pretakajo po želodcu, pa vzamem kapljice Iberogas. Popolnoma sem prepričana, da je sindrom pogojen tudi s psihičnim stanjem. atic

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. feb 2011 6:12

Marsikdaj pri črevesnih zadevah pomaga kefir, ampak ne tak blag z eno gobico na pol litra.  Je treba narediti kar tistega po osnovnem receptu: 1 - 2 jedilni žlici gobice na 1/4 litra mleka. Pride rezka močna skoraj tekoča pijača.  In ga piti zvečer pred spanjem. Ampak, če ti težave povzroča ravno mleko je vprašljivo, ali se tak kefir še vedno obnaša mleku enako ali pa ima že druge lastnosti.

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. feb 2011 9:54

Ah, ni tako grozno.

Jaz se s temle soočam celo odraslo življenje (in vidim, da je tega kar nekaj v plemenu) in ti povem takole:

- Celo odraslo življenje pazim, kaj jem, koliko jem in kdaj jem. To je postalo rutina in sestavni del vsakdanjima in zato mi ni treba imeti nikakršnih diet. Ker te tale sindrom prisili, da posušaš svoje telo in če ga kaj kiksneš, se takoj pozna (ali zaprtje ali pa mnogokrat na dan na vecejko).

- Tale sindrom človeka prisili, da je pozoren na svoje zdravje, zlasti na zdravje organov od pasu navzdol. Ker "imeti previsok pritisk" - to je "nobl" zadeva, polipi v danki pa ravno niso nobl zadeva....in potem ljudje črevesno rektalni del malo zanemarjamo. Tale sindrom ti tako zanemarjanje onemogoča in v bistvu preventivno deluje.

- Sindrom človeka prisili, da zadeve pospravi tam, kjer je potrebno pospravljati non-stop in to je v glavi. Nekako se je treba naučiti, kako se funkcionirati v stresu, kako sprejemati čustvena stanja, kako zadevo reševati z glavo, ker z vecejko se to ne bo reševalo.

 

Skratka, kot je rekel že Konfucij, problem je samo neprepoznana priložnost.

 

In odkar je Žižek lansiral tisto famozno ideološko triado na primerih stranišč (greš na youtube in napišeš "žižek on toilets") tudi vecejke niso več tisto, kar so bile. Ampak zaradi tega ni treba biti ves čas "v ideologiji".

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti