Visok pritisk

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

24. jan 2012 16:25

Ma jaz ravno ne živim stresno.

Doma imam pošlihtano, ne rečem da kdaj ni kaj narobe saj to je verjetno povsod ampak v glavnem štima.

V službi tudi kar gre.

Je pa res da rada dobro jem, kakšen kozarec rdečega vinčka mi tudi paše in pa premalo gibanja. Sicer v službi

cel dan hodim kratke razdalje in vem da to ni to. Delam pa največkrat do šestih in zvečer nisem za nikamor več.

Čeprav sem od novega leta močno spremenila prehrano nič vinčka in če se le da vsaj trikrat ali pa štirikrat na teden za dobro uro hitre hoje. Pa pijem čaj za znižanje pritiska od patra Ašiča.

Se trudim, ampak vem da ne more bit tako hiotro uspeh.

 

So mi pa res zdravila zadja ki bi poskusila.

irena66

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jan 2012 18:51

Saj če boš, draga irena66, nadaljevala z opisanim življenjskih stilom, boš takrat, ko boš končno ukapirala, da je treba uporabljati zdravila, verjetno že tako ireverzibilno pokvarila svoje telo, da zdravil verjetno ne bo treba dolgo uživati. Vsekakor si pa s takim pristopom pravi blagor za mlajše in za penzijski fond v celoti. Ker penzije ti dolgo časa ne bo treba izplačevati.

 

Plus, z obstoječim življenjskim stilom ti bo najbolje, da si tudi v pisarno namestiš kakšen kavč,  Ker boš vedno bolj utrujena in brez kondicije in bo telo zmoglo od stola do kavča in nazaj. Hoja bo pa vedno bolj naporna. Stopnice bodo tvoje največje sovražnice. Sploh se ti ne bo treba izgovarjati na valunge in take stvari, ti boš prepotena in zadihana že po hoji v eno nadstropje više. Pa še blazno srečna boš, če se boš potila, ker naslednja stopnja previsokega pritiska je to, da ti bo v telesu zastajala voda in boš malo otekla v sklepih in te stvari. Aja, pa vedno bolj plitvo boš dihala. In povečevala frekvenco vdihov. Visok pritisk je tihi ubijalec, nič ne boli in vztrajno in počasi naredi to, da ima človek vsak dan manj moči. In takrat se zave, da mnogo prezgodaj ugaša in bi pojedel čisto vse za vsaj še en dan več in za vsaj še eno pomlad, ki jo čaka.

 

Ker bo to pač tvoja izbira. Ker pač ne boš želela z zdravili ohranjati nivoja pritiska, ker "joj, farmacija, to pa ne". Kolikor gre moja izkušnja, ljudje, ki so tako divje odklanjali zdravila (pa niti niso znal povedati, zakaj) so v resnici odklanjali preprosto resnico, da imajo bolezen. In so bolezenska stanja, kjer se da kaj s samozdravljenjem in zelišči in alternativo in so bolezenska stanja, ki najprej potrebujejo en dober farmakološki šus, da se stvari vsaj ustavijo in ne grejo na slabše. Ti potrebuješ zdravila za to, da stabiliziraš pritisk, ko boš pa to dosegla, bo pa morebiti čas, da se s spremembo življenjskega stila morebiti zmanjša doza zdravil.  Ampak zdravila boš morala jemati do konca življenja. Če jih pa ne boš, bo pa življenje krajše. Lahko se  še malo uspavaš s samoprevaro, da "ni tako hudo", lahko še na n-forumih sprašuješ o kakšni varianti brez zdravil, ampak v resnici samo izgubljaš čas, ki bi ga bolj koristno porabila za to, da bi se v resnici soočila s svojo boleznijo.

 

Je bilo tole surovo in neposredno? Definitivno. Ampak bolezen je mnogo bolj neposredna.

 

 

 

Vendelina jr.

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

25. jan 2012 8:32

Tu ima Vendy prav, pa naj bo še tako grobo povedano. Ljudje jemljejo previsok tlak včasih odločno premalo resno. Češ malo zdrave hrane, malo gibanja itak ne škodi, kak čajček pa bo vse okej. Visok tlak je tihi ubijalec in pika. Verzij je veliko, na določene stvari se da vplivat z dieto in zdravo prehrano, na določene pač ne. Meni ga je dednost prinesla že pred štiridesetim rojstnim dnevom, skupaj z blago aritmijo, ne glede na to, da sem imela celo mladost prenizek pritisk. Ker doma gledam primer, kaj nastane po letih nezdravljenega visokega tlaka, sem pač pridno začela jest tablete in danes jih sploh več ne opazim. Tisto tabletko in še polovičko vržem v usta zjutraj, skupaj s prvim jutranjim kozarcem vode, tako je zadeva obvladljiva, stranskih učinkov praktično ni. Če pa jemanje zdravil sprejmemo kot nebodigatreba in napad na našo "integriteto" in se poleg tega še fajn opazujemo, kaj so nam ta zdravila "povzročila" potem nič čudnega, da nam ne denejo dobro. Se strinjam, da nam farmacija včasih želi "uturiti" marsikaj - denar je pač sveta vladar, a tu ne vem če gre ravno za tak primer. Moja mama je pred 30 leti celo desetletje živela s preko 200 zgornjega pritiska, ker jo je po zdravilih, ki so ji jih dali bolel želodec. Po druge ni šla, tako jo je pri 56 usekala možganska kap in samo izredno srečo ima, da je še živa in kolikor toliko funkcionalna. Kakšna je kvaliteta njunega življenja od tedaj dalje si pa lahko mislite. Danes brez težav poje svojo dozo zdravil (in je še živa).

Po domače povedano, to niso stvari, ki se jih ne jemlje resno pa konec.

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

25. jan 2012 9:10

Ja vse je res kar ste napisale. Samo človek najprej poskuša z bolj zdravim načinom življenja.

 

Moram pa povedat, da se ne presedam na kavč, tudi v službi ne pride v poštev, ker ko sem v službi delam 100 procentov, ker  hodim  delat in ne samo v službo.

 

Tudi doma sem zelo aktivna in ne čutim nobenih problemov ki ste jih navedle.

Ravno zato sem bila tako presenečena, ko sem si slučajno zmerila pritisk.

 

irena66

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

25. jan 2012 11:24

Ja Vendelina Jr je povedala zelo realno, pa je malce omilila Tinca, vendar pa potrdila navedbe.

Sem stara 42 in že 8 leto vsako jutro in zvečer pridno pogoltnem 10 mg Enap. Pa sem še vedno tu in res ne čutim nikakršnih stranskih učinkov.  Edina skrb, je ta, da jih pač pravočasno nabavim pri zdravniku predno mi jih zmanjka. Je pa dobro, da jih ne pozabiš prepogosto vzet. Predvsem pa se izogibaj soli in stresa.

moj svet

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

25. jan 2012 11:34

Irena66, tudi sama nisem čutila kakih posebnih težav, dokler nisem pred cca enim letom pristala na urgenci, ker je pritisk dobesedno podivjal. In ja, zdravnik mi je kako leto pred tem dogodkom predpisal tablete, ki pa jih nisem šla nikoli iskat, ker sem razmišljala podobno kot ti. Tako sedaj cca eno leto redno in brez pardona popijem po dve tabletki na dan, ki mi, kljub temu, da me je kar zgrozilo, ko sem prebrala vse možne stranske učinke, niti ne delajo kakšnih težav. Zato ti tudi jaz svetujem, da greš do svojega zdravnika, se pogovoriš in poleg vseh ukrepov, ki jih očitno že izvajaš, sprejmeš zdravila kot del svojega nadaljnjega življenja.

rrr

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

25. jan 2012 11:59

Kara, tebi bi pa posebej položila na srce, da vzameš visok očesni pritisk zelo resno. Prepričana sem, da si za krvni tlak in sladkorno bolezen dobro poskrbela in ju držiš na vajetih s pomočjo zdravil in zdravstvenega osebja.

Povišan očesni pritisk, pa si zasluži zelo dobrega zdravnika za očesne bolezni, ki bo tvoj pritisk v očeh redno spremljal in te, upam, napotil tudi na očesno kliniko na detajlnejše preglede tvojih oči. Ker sem iz tvojih oglašanj v drugih temah razbrala, da si še mlada, boš morala biti zelo pridna, da boš imela nadzor nad svojim zdravjem in kljub vsemu polno in lepo živela. 

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti