Arabska žametna revolucija

neznan uporabnik

7. feb 2011 9:27

Ampak tudi jaz, ki sem nadpovprečno inteligentna , ne razumem, kam so Žižka vkalkuliral. In tudi ne razumem, kdo so "oni"?

Ali mi lahko kdo to pove? In razloži, kot bi razložil 7letnemu otroku? Tako, da razume?

japaja

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

7. feb 2011 10:18

Tudi sam bi prosil za razlago (kratko obnovo). ker nimam priključenih zvočnikov in sem 'polpismen'. Kakšne jim je torej tokrat vkladal?

Sergej

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. feb 2011 12:33

Ne boste nikoli izvedeli!  

naor

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

7. feb 2011 13:43

Dragi moji, kriva je asociacija ob Ežojevi pripombi, da ga bodo Američani in Izraelci fental. Nekoliko starejši se boste spomnili starih "svinčenih" časov, ko smo recimo brali Pavliho in rekli: "Madonca, ti si pa upajo!" in smo dobili (lažen) občutek, da živimo v bolj demokratični družbi, kot je to bila v resnici. Da mi je to prišlo na misel, ko sem gledala Žižka, se pa njegovim vernikom globoko opravičujem. Tudi sama ga občudujem, da se razume, ampak je mal hecen, ko hiti razlagat svoja stališča, čeprav tako grdo gleda in kljub smrtno resni temi. sonci

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. feb 2011 13:57

japaja in drugi, nič je verjet, kar ustrašila se je in je stisnila rep med noge.

V resnici cel planet upravlja kapitalistička internacionala, sedež ima v Langley, Virginia, USA, pomemembno pisarno pa na naslovu : 1600 Pensylvania Avenuu, Washington DC, včasih je bila tudi zelo pomembna pisarna v Londonu na Downing street 21 ( se mi zdi, za številko nisem ziher ).

Pravzaprav, kapitalistična internacionala samo misli, da vse upravlja, v resnici za vsem stoji velika masonska loža za sončev sistem, izpostava na zemlji, naslov neznan.

Eto, sedaj veste!

ežoj

neznan uporabnik

7. feb 2011 16:17

Ne hecaj se s tem Sončevim sistemom, Ežoj!

  Se bomo skurili tukajle na "najlepšem planetu na svetu" (prosto po Jankovičiču),

uni mezoni se bojo pa z Lune smejal (no ja, prej z Marsa, baje je tam več pijače)

 

/To je bil mali populistični intermezzo moje zlobne dvojčice REGEREGE /

japaja

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

7. feb 2011 17:16

Ežoj, mogoče imam čuden smisel za humor, strah me pa zlepa ni. sonci

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. feb 2011 20:34

Lahko nam tukaj filozofirat o Egiptu. Zahod pač dela napako (pa ne samo v Egiptu) ker zadeve rešuje po svoji miselnosti, ne po miselnosti okolja, v katerem se nekaj dogaja. Zato se mi mnogo čemu čudimo, ker mislimo po svoje, iz svojega okolja, na podlagi informacij,ki jih imamo, ne pa na osnovi vsakodnevnega življenja nekje. In miselnosti, ki jo imajo tamkajšnji ljudje.

Fenomenalan je knjia Ervina Haldnika Milharčiča Pot na Orinet.

O miselnsoti, naši evropski, in na primer tistih, ki živijo v islamu, pa o prepletanju teh dveh, pa je odlična knjiga, lahko bi bila učbenik,  Sneg od Orhana Pamuka. Ni zastonj Nobelove dobil zanjo. Pomaga razumeti različne miselnosti in sprejemati drugačnost, ali vsaj razumeti, da je nekdo lahko drugačen, četudi se nam zdi to še tako napak.

 

In, če kaj zelo nepredvidenega ne pride vmes, boste lahko kamu brali dnevnik enega Egipčana o dogdodkih minulih dni. Kako je eden od Kairčanov doživljal vse to, njegovi pogledi, misli, misli okolja, v katerem živi. Če zadeva uspe, vas pravi čas obvestim, kje se bo lahko bralo.

Bi znalo biti zanimivo branje. ČLovek je izobražen, višji srednji sloj, videl tudi zahodni svet, a živi vendarle v KAiru. Da vidimo, kako on gleda na vse to, kar se jim dogaja.

 

Mamamia

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. feb 2011 10:19

Sicer je pa svojevrsten pokazatelj vsake spremembe to, kaj v takih spremembah počnejo ženske in kje so.

Meni je bilo pri AlJazeerini oddaji, v kateri sta bila Ramadan in Žižek (lepega Riza Khana pa to po ne...) blazno signifikatno na začetku. Glejte posnetek, ko se pogovarjata še voditelj in Ramadan (preden se sloh vključi Žižek), ko gre pogovor v to, da se poskuša dogodke prezentirati kot neko možnost, da se da prostor ekstremnim islamistom in da se postavljajo vprašanja v stilu "kaj bo pa z ženskami in njihovimi pravicami"....in ko se voditelj in Ramadan že strinjata, da taka diskusija je pa čisto fuera de lugar, grejo v podlagi posnetki protestov. In na tistih posnetkih (jaz sem trikrat gledala in ustavljala posnetek), a kdo, prosim vidi kakšno žensko? Sicer iz tega ne bom vlekla splošnih zaključkov. Ker sem potem videla na dvnevniku TVE (hja, španska nacionalka pol osrednjega dnevnika dela kar v živo iz Kaira) tudi dobre reportaže o zelo različnih ženskah v Kairu (od bork za pravice žensk, od takih, ki želijo narediti uspešno kariero in zato dolgo hodijo v šolo in nameravajo živeti od svoje plače in do takih, kjer se vidijo samo oči, ostalo je pa zakrito z nitabom...in slednjega borke doživljajo kot napad na ženske pravice). In si mislim takole: če bodo dogodki v Egiptu dali ženske na margino, potem bo na margini tudi demokracija. Enospolne ureditve imajo v sebi eno ponesrečno idejo medsebojenga petelinjenja in to petelinjenje vedno vodi v tekmovanje, v katerem se potem pojavi en alfa samec, ki ima svoj trop....In potem sledi neko politično apologiziranje stanja alfa samca s tropom. In tako apologiziranje ima vedno neke avtokratske elemente in tam demokracije ni. Ko se pa ta alfa samec utrudi, je pa razsulo.  Ni treba za take stvari gledati Egipta, je tudi v domačih krajih in bližnji soseščini tega precej.

Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. feb 2011 20:05

No, jaz bi bil mal previden v ocenjevanju demokratičnosti družbe iz števila žensk na posnetkih in njihovi obleki. Čaka nas ( jih ) vsesplošna globalizacija in ( verjetno ) se tudi pri njim bo zgodilo, da bo vsesplošna kurbarija cenjena kot dosežek zahodne civilizacije ( upam, da se temu bodo upirali, kolikor se bo dalo in da se bo to zgodilo čim se da pozneje ). Pa nasploh se o vlogi in položaju žensk v islamu pri nam in na zahodu ve premal in večinoma narobe. Povedati je treba tudi, da situacija v islamskih deželah postaja na nek način čudna. S splošnim dvigom življenske ravni, je postalo šolanje tudi bolj dostopno. Pogosto se dogaja, da starši moškega otroka šolajo minimalno, le osnovno šolo in ga čim prej vključijo v kakšen " familiarni biznis " ali kaj drugega, da začne služit denar. Deklice so pa deležne dalšega šolanja in se čezdalje več žensk šola na vseh nivojih, moških, šolanih, pa začenja primanjkovat. To bo tudi nedvomno vplivalo na družbo nasploh.

Pa ne nazadnje: Sadam Husein je motil američane zaradi vsesplošnega izobraževanja, ki ga je uvedel v Iraku.

O alfa samcih pa kdaj drugič.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti