11. jan 2011 10:27
Kakšni starši, takšni otroci.
Koliko so pa deklice stare? In kaj si naredila ti? Si vsaj svojo deklico vzela v zaščito in tej mami rekla, naj se pogovarja s tabo in ne s tvojo hčerko?
Naša primera:
Moj sin je v drugem razredu udaril sošolca in mu malo presekal ustnico. Domov je prišel s podpisom, seveda sem bila naslednje jutro v šoli, pri učiteljici, sem pričakovala tam tudi starše sošolca, s katerim sta se stepla.
Staršev ni bilo, učiteljica pa je povedala, da je, ko je vstopala v ratzred, bila priča sceni med nekaj sošolci, ki so se ruvali. Moj sin je dobil "boksarskega" v želodec in je vrnil udarec, le da malo previsoko, sošolca je udaril v brado in ustnica je počila ...
Starši sošolca s prebito usnico so učiteljici rekli, da je zanje zadeva zaključena, da so se fantje pač malo stepli in da to sodi k majhnim fantovskim pustolovščinam, da je njihov sin doma povedal, kako je bilo in da iz tega res ne bodo delali spektakla, fantje naj se sami zmenijo med seboj pa pogovrijo z učiteljico. In tako je tudi bilo. Stepli se niso nikdar več, starši se pa tudi nismo po strani gledali.
Je pa ravnatelj ukrepal zoper očeta, ki je med poukom hodil po razredih in zahteval pogovor s fanti, ki so po tistem, ko je njegov sin na smučišču, na športnem dnveu, iz objestnosti oziroma namenoma zapeljal v skupino sošolcev in je eden zaradi poškodovane noge moral v bolnišnico, povedali, kaj in kako se je zgodilo. Starši niso mogli sprejeti dejstva, da je njihov dečko pač to naredil, problem pa je bil, ker je več sošolcev razredničarki takoj po dogodku in kasneje, še isti dan v šoli pri ravnatelju in socialni delavki, povedalo enako.
Ta mama je kilcala tudi mene, kaj menim o tem, in sem rekla, da nič, ker me ni bilo zraven. Mi je s povišanim tonom rekla, da ona verjame svojemu sinu, da on sploh ni peljal mimo njih, kaj šele, da bi zapeljal v skupino. Utišala sem jo z vprašanjem, ali je bila tam, da lahko to trdi, in s stavkom, da pa jaz verjamem svojemu otroku. Sem ji rekla: Ne mene ne tebe ni bilo tam. Vsaka verjame svojemu otroku. Če ti zagovarjaš svojega, dovoli tudi meni, da jaz svojega. In ko je njen mož na poti domov enega drugega sošolca ustavil in mu začel očitati, zakaj je "namočil" njegovega sina, je bilo pa konec debate. Ravnatelj je sklical roditeljski sestanek, pojasnil določene zadeve in zgodba je bila zaključena. Dečko, ki je zapeljal v sošolce, se je kasneje opravičil, priznal, da je to storil namenoma in fantje so bili znova "klapa".
Mamamia
mamamia