Hujšanje

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

3. jun 2011 20:01

Ja to imaš pa čisto prav, važno je, kdaj potegneš bremzo. Ker eno je, če kavbojke malo tiščijo ali ne, drugo pa, ko gre za zdravje. Ko vse drugo odpove, se pa ravnamo po pameti. Ampak kaj, ko je pa dobro kuhat pa dobro jest eno tako veselje....

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. jun 2011 20:20

Punce, a ve morda meni ogledalo nastavljate? Sem tudi v tem klubu ...

A sem pa bila prejšnji teden že dva krat s kolesom v službi, 6 km v eno smer, pa enkrat šla peš domov in enkrat eno uro peš v hrib in po počitku počasi nazaj, s pohodniškimi palicami seveda.

 

Samo potem smo imeli dva krat zapored zvečer obisk, pa sem malo jedla (sem se pa odvadila obrokov po šesti uri) in kak kozarec vina za spremljavo. Ampak zdaj spet uravnavam prehrano, tako da se čez nekaj tednov nadejam tudi začetnega uspeha ...

Bolj zdravje kot same kile, ampak eno gre z drugim, vsaj pri meni.

 

Mamamia

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. jun 2011 22:45

Dober občutek je biti v dobri družbi! Sicer smo pa na kulinariki in se spodobi kaj dobrega pojesti in popiti. Občasno pa malo zabremzati kot pravi Limnol! 

 

 

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. jun 2011 23:02

Naor, bremzat s Jao, pa menda ja ne.

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03. 2011 23:02

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. jun 2011 21:15

Ne, ne ne!

 

naor

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

8. jun 2011 5:27

Tudi jaz ti čestitam in želim veliko uspehov in močno voljo pri vzdrževanju doseženega. Sama se tudi mučim, muuučim, pravih rezultatov pa ni. Čez zimo, oz. v zadnjih mesecih sem si kar nekaj kg naložila (prenehala kaditi, preveč jedla, sladkala se ...). Tam nekje v drugi polovici meseca aprila sem se sicer disciplinirala, začela tekati, nehala jesti kruh in ogljikove hidrate v popoldanskem času..., problem mi predstavljajo vikendi, ko se vedno nekaj dogaja. Enkrat smo tu na pikniku, potem ima prijateljica rojstni dan in gremo na večerjo, spet izlet ... in tu se potem lomijo kopja. Saj ne da bi se prenajedala, vendar pojem preveč, včasih še kaj sladkega. Ugotovila sem, da gre vsako leto težje, predvsem po 45. letu,  kar je verjetno deloma posledica delovanja hormončkov. . . Sedaj grem na dopust, potem pa zopet veselo na delo.Upam, da ne bom na dopustu vse pokvarila (ta dva tako težko  izgubljena kg) , sklenila sem sicer da bom zjutraj šla na sprehod, veliko plavala . . . bomo videli.

 

lp Sonce

 

 

sonce51

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

8. jun 2011 6:54

Hihihi, Sonce,

seveda tudi leta naredijo svoje! Hujšanje pri dvajsetih je zelo lahko v primerjavi s tistim pri tridesetih in  pri tridesetih je otročarija v primerjavi s tistim pri 45 (itd). Po drugi strani pa leta prinesejo tudi marsikaj dobrega (ne samo olajševalnih okoliščin), tako da je z malo humorja uravnavanje teže prav zabavno, sploh v dobri družbi (vem, ker - pri milem bogu - imam kaj za uravnavat!!!!!). Čeprav na dejstvu, da si lačen in da žemljice v pekarni enako nemarno dobro dišijo kot pred leti, starost čisto nič ne spremeni, dobi pa vse skupaj eno malo boj žlahtno in plemenito dimenzijo, ko ti skrb za celulit in bleščeče pajkice v noči s petka na soboto niso več ravno glavna prioriteta v življenju, pa ko tvoj umetniški vtis v XS bikiniju ni več pogoj za dober dopust.

Ko takole malo berem komentarje na kulinariki, sem prepričana, da tu gori sploh ne bi bil problem najti zelo vesele druščine, s katero bi se dalo skupaj kresati kilograme in se zraven prav pošteno zabavati. Ampak dopust pa le uživaj, pa si ja ne boš še tam belila glave s kilogrami? Saj bo potem še vse življenje pred teboj! (Čeprav je tak pogled eden od razlogov, da odvečni kilogrami nikoli ne izginejo......)

Vesel, dober in zabaven dopusti ti želim!
Lep pozdrav,

Sonja (že z dopusta nazaj, z vsemi posledicami)

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

8. jun 2011 7:44

Danes mi je prijhateljica poslala naslednje ugotovitve:

 

Končno sem pogruntala, zakaj se redim!

Kriv je namreč šampon, ki ga uporabljam, ko se tuširam.

Namreč - ko si umivam lase, šampon teče po vsem telesu. Na etiketi
šampona pa zelo jasno piše:

"Za DODATNI  VOLUMEN."

Ne bom več uporabljala tega šampona in bom začela uporabljati čistilo
za kuhinjo in posodo.

Na njegovi etiketi je namreč zapisano:

"RAZTOPI MAŠČOBE, ki jih je sicer težko odstraniti."

Problem rešen!

Spela

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

8. jun 2011 9:31

Spela, in verjemi, da sistem preverjeno deluje ...,

ker izrek, da lepega telesa ni nikoli preveč, tako še bolj pride do izraza ...

 

Mamamia

mamamia

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

8. jun 2011 10:34

Vendelina jr. je napisal/a:

Grem na tole

 Če imaš previsok holesterol se gre takoj na dieto. Nič se ne cinca in nič v smislu, joj, ne morem se odločiti. Holesterol je tihi ubijalec, ki poškoduje žile in potem je hipertenzija in potem zdravijo hipertenzijo, ampak newsflash, na koncu ljudje s previsokim pritiskom umrejo prej kot pa bi, če te težave ne bi imela. Ni ti zdravnik rekel, da bi bilo treba to zmanjšati zaradi tega, ker  se je hotel pogovarjati. To je rekel zaradi tega, ker je opazil povečane vrednosti. In verjetno jih ni opazil prejšnji teden, ne.

Mateja, poglej okoli. Ogromno je ljudi, ki se blazno borijo za svoje življenje in zdravje in je vsak dan znova čudež, da so sploh še živi. In pazijo na vse živo. Ti pa imaš zaradi enega odnosa do svojega zdravja problem, ki ti ga ne bi bilo treba imeti. In še vedno se ne zavedaš, kakšen problem sploh imaš? Ne

Vendelina jr.

Dejmo zganjat paniko :D

Povišan holesterol je podatek, ki ne pove NIČ (z namenom). Trigliceridi, HDL, LDL, gostota delcev, ... Po mojih izkušnjah je večina zdravnikov ostala nekje v Jugoslaviji (sklepam po pošiljanju vprašalnika "Koliko jajc pojeste na teden ?" ) tako, da je zaganjanje siren malo morgen.

 

I Have High Cholesterol, and I Don't Care (Part I)

http://www.youtube.com/watch?v=xoMNxfvRw00

 

Čestitke avtorice teme za dosežen cilj !

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti