Masleni brizgani piškoti
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Mamamia, jao in ojoj! |
Bibic, pajade, ne pretiravaj. Bakterije niso bibice, mi je zelo žal. Konec koncev so bakterije tudi v vodi, s katero peremo, a ne?
| janež-- ]Alternativa, oziroma kako kuhati varneje. Na dan privlecite staro posodo, najvarnejša naj bi bila litoželezna in emajlirana.
|
Saj nis resen, NAJ BI pč ni nekaj, čemur bi veljalo verjeti. Teflon naj bi bil tudi škodljiv, a ne?
Vanja, operem tu in tam, saj v njih ne nosim sveže hrane, pač jih imam za nakupe, če že plastično košaro pozabim doma.
Sicer pa res en razmišljam kaj preveč, kje vse kakšne bakterije, bibice, žužki in podobno preži name. Če bi preveč razmišljala o tem, bi v službi itak morala delat z rokavicami, razkuženimi po možnosti, da o drugem ne govorim. Tu in tam zadošča dezinfekcijski robček ali nekaj kapljic tiste raztopine, ki jo imamo ponekod v službi, sicer sem jaz bolj na "easy". Osnovna higiena po mojem zadošča, v naših razmerah ni razloga za paniko. Pod stekleni zvon itak ne moremo, kjane?
Mamamia
mamamia| rimljanka je napisal/a: | ||
Bibic, pajade, ne pretiravaj. Bakterije niso bibice, mi je zelo žal. Konec koncev so bakterije tudi v vodi, s katero peremo, a ne?
|
Ja, to se pa strinjam, kakšne bibice neki, zverinice! Sem videl kako izgledajo v eni reklami za neko čistilo za stranišča: take zobe imajo, da jim menda tigri zavidajo!![]()
Zakaj me spet drži, da bi opozorila na izredno nevarno kemikalijo DHMO, kateri smo izpostavljeni vsak dan???
AtinaJaz vam bom povedala našo zgodbo, vas pa lepo prosim, da me potem ne kregate z leve in desne. Tale demokracija je čudna reč.Ljudem dovoljuje, da s svojim še živečim truplom delajo kot se jim zdi. Če pa bi bilo predpisano in z dekretom določeno, bi bilo pa drugače. Toliko za uvod. In še to. Zgodba se dogaja v ZDA. Najbrž boste pripomnili, ah spet ti nori Američani. Whatever!
Moja snaha, po poklicu babica, z magisterijem iz porodništva, se je odločila, da bo rodila doma. V porodnišnici, v kateri je delala, se je zmenila s kolegico, ki ji je zaupala za asistenco. Bila sem presenečena, pa ne preveč, saj jo poznam. No, porod se je začel hitro in tudi končal po dveh urah. Bilo je stresno za starejšega sina, ki je " pobegnil" k prijatelju. Upam, da ne mislite, da je bil v spalnici, ampak ...Sin me je obvestil, da sem postala babica in oči dedek, potem pa rekel, no zdaj gremo pa spat. Oni so šli utrujeni spat, jaz pa sem premišljevala do belega dne, kako je bilo, ko se je on rodil v "ta rdeči" ljubljanski porodnišnici. Moram pa pripomniti, da so imeli do potankosti izdelan načrt, če se kaj zalomi.
Naslednji porod je potekal v porodnišnici. Vnuček se je rodil ob pol enajstih dopoldan, proti večeru pa so bili že doma. Bil je petek. Ko sva se s sinom povezala v ponedeljek zjutraj, sem upala, da bom videla malo štručko. Pa se mi je novopečeni očka opravičil, da je mali vnuk pospremil sestrico v vrtec in se šel pokazat. Pri nas je včasih veljalo, da morajo mame prve tedne po porodu še posebno paziti nase. No, moja snaha na to samo zamahne z roko.
Zdaj čakamo še enega vnuka. Me prav zanima, kje se bo rodil ta! ![]()
![]()
Do zdaj se je vedno dobro izteklo. Upam, da kdo ne misli, da podpiram rojevanje doma. Ampak nekaj že mora biti, da nekatere to želijo.
P.S.
Tudi moja svakinja, Danka po rodu, je rodila vse štiri otroke doma, v Nemčiji, kjer živijo.In to pred več kot 50 leti.
Takrat so porodnišnice že dobro delovale.
![]()
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Masleni brizgani piškoti

Fokača s paradižnikom in timijanom