Kokosova maščoba

Imam recept za čokoladno biskvitno pecivo, v katerem kot maščobo zahtevajo kokosovo maščobo. Ker ne vem kaj kokosova maščoba je uporabljam kar margarino, parkrat sem dodal kokos in je bilo tudi v redu. Zanima pa me, ali kdo ve kaj je kokosova maščoba in kje jo je mogoče dobiti.

Alekss

To je po nemško Kokosfett in jo mislim da dobiš v Intersparu, v hladilni vitrini. Vprašaj!?! LP Saša
Hvala za informacijo. Ko bom naslednjič šel v Ljubljano bom skočil v Spar in testiral recept z novo sestavino. Alekss
kokosovo mast dobiš v sparu, niti ni tako draga in v njej se fino cvre ker se ne peni ( dunajski zrezki ). suzana
Ali v tem res cvrete dunajske zrezke, ocvrt sir? Staša, veliko veš o maščobah, kaj meniš o kokosovi masti? LP Fani
Kar se holesterola tiče, ga po mojem ne vsebuje, saj je maščoba rastlinskega izvora. "Škodljiva" naj bi bila po mojem kvečjemu, če jo hidrogenizirajo tako kot margarino. Lijana
Če pa je hidrogenirano (jaz mislim (upam), da ni, čeprav nisem 100% - mogoče bi se dalo kaj razbrati iz embalaže), potem pa je itak vso prizadevanje, da bi zdravo pekli, zaman LP, Staša
STAŠA sicer je že dolgo od tega kar sem cvrla v tej masti vendar okus ni bil veliko različen od ostalih maščob ali pa sem prehitro požrla tisto kar sem naredila..je že bilo dobrO. tako da jo brez strahu uporabiš. pa dober tek LP suzana
Hvala, suzana LP, Staša
Pri nas doma uporabljamo kokosovo mast za izdelavo domače čokolade.Kolikor vem je nimajo v Intersparu ne v Celju ne v Ljubljani ,pač pa v Maxiju v Ljubljani.Tako pravi moževa sestrična ,ki mi jo dostavlja iz Ljubljane saj jo pri nas v Celju ni mogoče dobiti.Mislim pa da se jo da dobiti tudi v Avstriji. LP
Vse vrste maščob v hrani so sestavljene iz treh vrst maščobnih kislin: nasičenih, enkrat nenasičenih in večkrat nenasičenih. Najbolj škodljive so tiste, ki vsebujejo veliko nasičenih maščobnih kislin (meso, mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki, KOKOSOVA, palmova mast). Toliko o škodljivem vplivu kokosove maščobe na zdravje. Je pa verjetno dobraaaaaa...... Menda jo imajo v Avstriji v Hoferju. Danes grem preverit in vam sporočim. Lp, Tanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti