Kozmetika za mešano kožo

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

29. okt 2010 23:06

Joj strelka žal ne. Kaj pa če malo pokličeš po različnih salonih? _tmickena_

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

30. okt 2010 9:03

Kolikor poznam salone, ima vsak neko svojo preferenčno kozmetiko, tako da to zna trajati.... Vem samo, da pred tem še nisem slišala za tisto znamko. Bom še malo počakala v upanju, da tole prebere avtorica tistega sporočila. strelka

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

31. okt 2010 23:38

Živjo, sama imam zelo problematično, mešano kožo. Zadnje pol leta uporabljam kozmetiko Sothys (dnevno in nočno kremo). Je dokaj nepoznana, tako da.. :) iversonka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. nov 2010 10:13

Hja, saj v najlepših letih imamo točno dve možnosti: ali imamo suho kožo ali pa mešano - če se negujemo. Če ne, se temu reče "nečista koža"....brrr. Če je pa kaj hujšega, pa nastopi dermatolog. V salonih je market leader linija Dermalogica. To pa zaradi tega, ker ima tako široko paleto produktov, da se v salonih odločajo za to, da kupijo čim več (in mislijo, da zaradi tega potem dobijo kak količinski popust), tako da kozmetičarke pri delu "nič ne preseneti", ker ima za vsako gubo, vsako rdečico in vsako tretjo reakcijo že pripravljen preparat. Linija je definitivno kvalitetna, ampak zmaguje predvsem zaradi tega, ker zmaguje zaradi ekonomskih razlogov (ekonomija obsega) in ne zaradi farmakoloških. Ta linija je čisto okej. Kot so več-ali-manj okej vse linije, za tak-in-tak tip kože, če se jih redno uporablja, če se jih pravilno uporablja in če se na redno frekvenco vseeno hodi h kozmetičarki. Ker s kožo je tako, kot je z zobmi in lasmi. Zobe si lahko čistimo in dlesen tudi in smo sploh disciplinirani, pa bo treba še vedno na določeno frekvenco k zobozdravniku. Če nič drugega, da očisti kamen. Lahko imamo najbolj zdrave lase na svetu, ampak z našim načinom življenja in okolju, v katerem smo, se bo tudi najbolj zdrav las razcepil, osušil...ne glede na to, koliko produktov smo dali gor. In s kožo je tudi tako. Zlasti na obrazu in vratu, kjer je tanjša in je zato nega še bolj potrebna. Pa če ne vem kako negujemo in delamo by-the-book, še vedno se bo na eni strani sušila, drugje se bo sebum kopičil, ker imamo pač tako presnovo. Pa tudi če ne vem kako vlažimo kožo, na eni točki zgolj domača nega ne bo zadoščala - koža "ne bo delala". In zato se gre h kozmetičarki. One imajo maso preparatov, ki jih znajo uporabljati (me pa ne). Pa imajo tiste super masažne kreme, ki povzročijo to, da koža sploh začne sprejemati hranilne prepraate. Pa tista masa super pilignov, ki jih v domači izvedbi nikakor ne moremo zadeti....Jaz sem vernica kozmetičnih proizvodov in piling za telo mi gre kar dobro, medtem ko pilinga za obraz ne zmorem zadeti. Oziroma ne zmorem zadeti preparata za nanos po piliingu...., medtem ko je v salonu vedno super. Moja izkušnja gre takole: koža je, ne glede na to, v katerem cenovnem razredu je moga negovalna kozmetika, po 8 tednih (okej, frekvence so različne) definitivno zrela za obilno razvajanje pri kozmetičarki. Zato grem raje večkrat tja, medtem ko kupujem srednjecenovno negovalno kozmetiko. In potem poslušam pohvale kozmetičarke, kako skrbim za svojo kožo, da potem ona doda samo final touch. Tudi pravi moja kozmetičarka, da stalno negovane kože prenesejo različne brande - koža, kjer absorpcija deluje, bodo zmogle sprejeti različne blagovne znamke. Kože, kjer absorpcija ne deluje, pa itak potrebujejo nekaj intenziviranja za to, da sploh kaj sprejmejo (beri-piling, mehčanje kože, serume....). Tako da izjave v stilu "meni odgovorja samo ta in ta krema" v bistvu pomenijo, da je koža iztrošena in jo je treba najprej zbuditi. Vendelina jr.

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

17. maj 2012 17:15

Da ne odpiram nove teme, bi vprašala kar tukaj. Katere proizvode uporabljate, da se rešite črnih ogrcev po nosu, oz. T točka na obrazu?. Do sedaj sem si jih stiskala, vendar se mi koža zelo razdraži, zato si jih ne upam več, vendar jih je pa zelo grdo videti. Koliko kozmetičarke lahko pomagajo pri tem?

 

Hvala

kleo

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. maj 2012 18:00

kleo je napisal/a:

. Koliko kozmetičarke lahko pomagajo pri tem?

 

Hvala



kleo

 

Pojdi h kozmetičarki, poslušaj, kaj ti ima povedati in upoštevaj nasvete in redno hodi k njej in bo ogrcev vedno manj in na koncu jih ne bo več.

Vendelina jr.

Tomorrow  

član od: 25.9.2011

sporočila: 53

17. maj 2012 19:27

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jaz uporabljam nekaj takega, deluje pa presenetljivo dobro.

 http://www.biore.com/en-US/deep-cleansing-product-

 

 

nekaj podobnega se dobi tudi v DM in za ogrce zelo pomaga. poleg tega priporočam tudi GLINO. ob redni uporabi - v začetku maska 1x tedensko, se ti bo koža obraza zagotovo sčistila. 

za redno nego pa največ odvrne DR.HAUSCHKA http://www.kalcek.com/dr-hauschka.html; jaz jo uporabljam več let in je prva kozmetika, ki je ne želim menjati. uporablja jo tudi najstniška hči, ki se ji je koža v pol leta zelo izboljšala. uporablja kremo za čiščenje, tonik special in olje za mastno kožo. cene http://www.lekarnar.com/iskalnik?q=&proizvajalec=

Tomorrow

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti