Brezžični siol tv

Longeta  

član od: 6.3.2007

sporočila: 40

tema odprta - 27. okt 2010 12:46 | ogledi: 5.160 | odgovori: 2

Imamo Siol TV in internet. Ker pa imamo eno televizijo spodaj in eno tudi v zgornjem nadstropju, me zanima, če že kdo ima brezžični siol tv - na njihov spletni strani ponujajo dva načina, pa se ne znam odločit, katero napravo naj vzamemo.

Na http://www.siol.net/televizija/siol_tv.aspx piše takole:

Izognite se težavam, ki jih prinaša namestitev komunikacijske opreme po stanovanju. Izbirate lahko med dvema sistemoma, brezžičnim sistemom Ruckus ali sistemom PLC, ki signal za SiOL TV prenaša preko električne inštalacije.

Jaz nisem tehničen tip in se ne spoznam na tole, pa me zanima, če kdo že uporablja katero od teh dveh naprav, če lahko napiše izkušnje. Pa še to: Ali si pravilno razlagam, da je s to napravo omogočeno, da na eni televiziji gledaš en program, na drugi pa drugega?

(saj vem, da je trapasto vprašanje - ampak res ne vem odgovora, zato prosim za kakšen nasvet ali izkušnjo...)

Longeta

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

27. okt 2010 17:55

Pozdravljena Sploh ni trapasto vprašanje. Tudi za moje pojme, je dokaj nerodno opisano. Nekoliko niže pa imaš vse skupaj predstavljeno v sliki. Se pravi, da potrbuješ en oddajnik in za vsak TV po en sprejemnik in en komunikator. Če torej želiš imeti 3 televizorje, boš potrebovala en oddajnik, 3 sprejemnike in 3 komunikatorje. Razlika med enim in drugim sistemom pa je zgolj tehnične narave. Pa še nekaj je, pri prenosu signala preko el. instalacije ti bo zadeva (verjetno) delovala samo na eni fazi. lp Vlado In na koncu, sistem večih TV sprejemnikov zahteva večjo pasovno širino. Če imate optiko ne bo problema, če pa imate ADSL pa povprašajte. Sporočilo je spremenil(a) Vlado dne 27.okt 2010 17:59

IvaSin  

član od: 20.11.2005

sporočila: 163

29. okt 2010 23:47

Pozdravljena!

Pri nas imamo Ruckus.Imamo dve televiziji-obe z brezžično povezavo Delata brez problema, ena je celo oddaljena okoli 15 metrov od oddajnika.Preko Ruckusa je tudi računalnik povezan brezžično.Vse deluje

preko ADSLa.Seveda lahko na vsaki televiziji gledaš drugi program.Imeti pa mora vsak TV svoj komunikator in ruckus sprejemnik kot ti je že napisal Vlado.Ja,in še to,za dva TV moraš imeti aktivirana dva kanala.Zato se moraš najprej pozanimati pri Siolu, če je to možno.

Lp

Iva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti