28. okt 2010 20:59
Punce, hvala vam. Vaše prijazne besede grejejo kot sončni žarek . Ja , včeraj je bilo zelo hudo . Celo uro sem zjutraj porabila za umivanje in preoblačenje. Zapestja in prste obeh rok sem imela otečene , vroče in zelo boleče . Večkrat čez dan sem si potem menjavala obkladke- zeljne liste namočene v jabolčnem kisu . Nekje sem prebrala , da pomaga tudi žlica jabolčnega kisa v kozarcu vode zjutraj na tešče . Bom poskusila , škodit ne more . Iz jedilnika sem črtala beli sladkor , rdeče meso in mleko povečala pa sem vnos omega 3 maščobnih kislin in sadja . Belo olje sem zamenjala z olivnim.
V knjigi HRANA - čudežno zdravilo sem prebrala , da škodijo predvsem agrumi , bel sladkor in bela moka , sol ... Svoje pa naredi seveda tudi stres in zakisanost organizma . Sploh slednja dva dejavnika sumim , da sta vzrok za izbruh bolezni .
Prvi mesec sem v penziji . Za menoj je nekaj zelo , zelo stresnih mesecev . Od maja , ko me je zvilo v križu ( že leta imam sesedanje hrbtenice ) , se mi problemi samo kopičijo . Ortoped - kirurg , pri katerem sem bila na pregledu (samoplačniško ), sicer bi verjetno še vedno čakala na pregled , mi je operacijo odsvetoval , ker je zaradi osteoporoze preveč tvegana . Z voljo , veliko gibanja , ker mirovat tako ne morem , hudih bolečin v križu ni več . Sem pa te mesece kar pogosto segala po sladkarijah, takem balastu ,ki sicer trenutno pomiri , daljnoročno pa škodi , ker zakisa organizem .
Beatrice , glede žganja bom pa tudi razmislila. Pri artritisu zelo priporočajo uživanje ingverja . Naribala ga bom v žganje in si s tem mazala boleče sklepe , seveda zvečer .
Pravijo ; pomagaj si sam , pa ti bo še Bog pomagal .
Vsem lep pozdrav in pozitivne energije , Orhideja
manca51